Prima pagină » National » Ce se va întâmpla cu pensiile în luna decembrie. Ministrul Muncii a făcut anunţul

Ce se va întâmpla cu pensiile în luna decembrie. Ministrul Muncii a făcut anunţul

01 dec. 2023, 08:47, 5 ,
în National

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat că pensiile vor creşte de două ori în anul viitor şi că nu vor fi întârzieri în luna decembrie. Conform declarației, procentul de majorare depinde de situația individuală de fiecărei persoane.

Ministrul Muncii a declarat că în anul viitor, pensiile vor fi majorate de două ori, în luna ianuarie și în luna septembrie. Conform afirmației sale, procentul de creștere depinde de situația individuală a fiecărui pensionar. De asemenea, a asigurat că vârsta de pensionare nu va fi crescută decât în ​​cazul în care speranța de viață va crește semnificativ.

Pensiile vor creşte de două ori în anul viitor

Oficialul a detaliat modul în care Guvernul a contracarat creșterea obligatorie a vârstei de pensionare pentru femei.

„Este o zi importantă pentru România, pentru că președintele a promulgat noua lege a pensiilor. Reprezintă o noua etapă, în care din 2024 venim cu o noua lege, care aduce respect si echitate romanilor si încurajează munca.

Varsta de pensionare este stabila. Varsta nu va creste arbitrar, nu sta in pixul unui ministru. Având in vedere speranța de viață din Romania la aceasta ora, probabilitatea ca vârsta de pensionare sa crească este foarte mică.

Chiar dacă cresterea vârstei de pensionare pentru femei ne-a fost impusă de PNRR, am încercat să o adaptăm la specificul românesc. Anume faptul că perioada de creștere copil este vechime, iar pentru fiecare copil se scade vârsta de pensionare cu 6 luni”, a declarat ea la România TV.

Ce se va întâmpla cu pensiile în luna decembrie

Simona Bucura Oprescu a primit o întrebare de la un telespectator cu privire la posibilele întârzieri în plata pensiilor din luna decembrie, cauza fiind lipsa de fonduri sau greva angajaților din subordinea Ministerului Muncii. Ea a garantat că acest lucru nu se va întâmpla.

„Această reforma ne-a ajutat să renegociem PNRR și să scotem acel procent de 9,4%. Nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în decembrie. Colegii de la casele de pensii își doresc echitate în ceea ce privește salarizarea, dar în același timp au demonstrat că pun mai presus interesele beneficiarilor. Azi am avut întâlniri cu partenerii sociali, în prezența premierului Marcel Ciolacu, unde am stabilit ținte și un calendar de lucru. Colegii nu își doresc doar salarii mai mari, ci și condiții mai bune de muncă și modernizarea echipamentelor de lucru.

Majorarea cu inflația o aveam și în actuala lege a pensiilor. Noutatea cu care am venit este aceea că în fiecare an este obligatoriu pentru guvern că în ianuarie să se majoreze pensiile pe acest mecanism. Da, există bani, guvernul Ciolacu este un guvern serios. Impactul suplimentar cu recalcularea este de 0,6% din PIB, iar obligația mea este să mă bat pentru români, al Ministerului Finanțelor este să fie prudent, iar eu le promit românilor că anul viitor vor avea pensii mai bune.

Începând din luna septembrie românii vor beneficia de recalculare, va veni talonul cu pensia mărită”, a explicat ministrul Muncii.

Ce categorie de români nu vor pierde bani la pensie

Ministrul Muncii a vorbit, totodată, despre românii care au făcut parte, pe vechea lege, din grupele speciale de muncă. Aceasta a asigurat că nu vor pierde bani la pensie.

„Legea dispune pentru viitor. Este important că românii să știe că am păstrat grupele de muncă. Apoi, pentru categoriile de muncă unde angajatorii au plătit la CASS, nu le-am afectat drepturile. Îi rog să se uite în lege și să vadă că au în continuare drepturi.

Și nu în ultimul rând, această analiză a ținut cont și de bolile declarate de angajatori. Adică acolo unde am găsit o analiză care să stea în picioare, am menținut aceste condiții de muncă”, a explicat ea.

Simona Bucura Oprescu a precizat că în luna decembrie pensiile nu vor avea nicio întârziere, aşa cum s-a speculat.

Comentarii
  • MaAaaaaaars Psd- ist- o . Maaaars Pnl! Criminalilor! Criminalilor,jucati-va cu infometarea noastra ca o sa va macam pe voi criminalilor.

  • MaAaaaaaars Psd- ist- o !Maaaars Pnl! Criminalilor! Criminalilor,jucati-va cu infometarea noastra ca o sa va mancam pe voi criminalilor.

  • Niste idioti au dat o lege idioata:Legea pensiilor pentru un popor nenorocit de catre idioti iar Idiotul cel mai Mare a pro- mulgat-o.Suntem condusi de niste idioti.

  • Niste idioti au dat o lege idioata:,,Legea pensiilor „pentru un popor nenorocit de catre idioti iar Idiotul cel mai Mare a pro- mulgat-o.Suntem condusi de niste idioti.

  • Pensionarul ioan

    Dacă pe viitor nu se va majora pensiile cu aceeași suma pentru toți, pensiile vor întra în colaps. Pensii de 56000 lei se maresc cu 8000 lei. Pensie de 1500 lei se mărește cu 200 lei. Unde este climatul principiu al solidaritatii? E foarte simplu, primele 25-30 puncte ale fiecăruia vor avea VPR majorat cu procentul sustenabil, iar următoarele puncte vor îngheța cu VPR = 81 pana se vor gasi resurse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *