Prima pagină » Stiri si curiozitati » „Ce se pune prima dată perdeaua sau draperia?”. Curiozități satisfăcute

„Ce se pune prima dată perdeaua sau draperia?”. Curiozități satisfăcute

24 mart. 2022, 12:20,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă ați început să vă redecorați casa, posibil să vă fi izbit de gândul că ce se pune prima dată, perdeaua sau draperia. Libertatea este în mâna tuturor, dar ce recomandă designerii de interior.

Pentru început, ar trebui de înțeles faptul că în casa noastră avem atât libertatea de a face totul practic, dar și de a încerca diverse lucruri noi. Se poate spune că, de obicei, omul sfințește locul, iar deciziile pe care le ia pentru interiorul casei sunt în concordanță cu gândurile persoanelor din ea. Mulți psihologi susțin faptul că acesta este și un limbaj indirect.

draperie gri si perdea albastra intr o camera

Casa trebuie să fie un loc de refugiu

Ce se pune prima dată perdeaua sau draperia? Răspunsul stiliștilor

Fiecare lucru evoluează într-o anumită direcție, iar când vine vorba despre draperii, în ultimul timp s-au axat efectiv pentru a fi folosite după perdele. Aspectul estetic poate că inițial nu a fost atât de mare, dar în timp, treptat, au devenit ceea ce sunt astăzi.

Dacă se pune mai întâi perdeaua, iar apoi draperia, se poate pune în geam mult mai ușor noaptea la culcare. Totodată, fiind mult mai ușor de dat la o parte dimineața. În tot acest timp perdeaua stând nemișcată. Pe exterior se poate observa mereu prezența perdelei, iar pe interior este ușor de lăsat lumina să intre în încăpere.

Bineînțeles, dacă ideile despre design nu se potrivesc cu cele ale designerilor ce au încercat să combine utilitatea draperiei și aspectul său, acestea se pot pune și invers. Ideea pe care toți stiliștii vor să o transmită este că cel mai important lucru este dat de contrastul pe care acestea împreună le realizează.

draperie si perdea in camera asazate

Draperiile se pun adesea după ce s-au așezat deja perdelele

Simultan să ne gândim că draperiile au apărut datorită unei necesități, iar din motive practice le folosim astăzi, chiar dacă multe persoane se gândesc doar la aspectul pe care îl are camera. Casa este un loc de refugiu din lumea de dinafară, iar timpul petrecut în ea trebuie să fie unul relaxant și regenerativ atât pentru psihic, cât pentru corpul fizic.

Strategii în alegerea culorilor potrivite

Acum că am dezbătut puțin tema perdelei și a draperiei, putem vorbi și despre contrastul pe care acestea 2 le pot oferi camerei. Atât perdeaua, cât și draperia, oferă o alură specifică într-o cameră. Lumina de afară, albă, are un rol important în acest proces, iar cantitatea de lumină de afară trebuie să fie luată în considerare.

Specialiștii sugerează adesea că pentru un contrast reușit, draperia ar trebui să fie cu o idee mai luminoasă sau cu o idee mai întunecată decât nuanța pereților. Pentru camerele foarte luminoase, în care soarele bate în geam de dimineață până seară, se va recomanda folosirea unor draperii mai închise la culoare. Iar, bineînțeles, în cazul unei ferestre ce este mai mereu umbrită, dorim să accentuăm efectul de luminozitate folosind o nuanță mai deschisă.

ce se pune prima data perdeaua sau draperia alba

Multe persoane preferă doar perdelele în cazul camerelor mai umbrite

Acum că știm ce se pune prima dată, draperia sau perdeaua, putem să începem redecorarea casei. Draperiile albastre și cele galbene sunt adesea achiziționate pentru pereții albi, iar pentru pereții cu nuanțe de albastru, cele gri fac minuni. Spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *