Visinata, caisata, afinata reteta: Cu toate ca multi o considera nociva, bauta cu masura, tuica, visinata, afinata sau caisata are proprietati excelente pentru sanatate:
Aceste bauturi au efect extrem de benefic asupra digestiei si a metabolizarii grasimilor.
In plus, cercetatorii americani au descoperit ca o enzima in tuica de pruna reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii. Prin urmare, daca bei zilnic 32 ml tuica de pruna, vei tine la distanta bolile de inima cauzate de arteroscleroza. Totusi, bauta in cantitati mai mari, tuica are efecte nefaste asupra organismului.
Visinata, caisata, afinata reteta. Atentie insa! Visinata, afinata sau caisata contin zahar.
Visinata, caisata, afinata reteta:
Reteta prezentata mai jos este usor de preparat, iar rezultatul este unul savuros, atat pentru femei cat si pentru barbati.
Vezi si: Cat de sanatos este laptele pentru oameni? 10 argumente pro si contra
Desi este simplu de realizat, visinata, afinata sau caisata de casa se prepara in etape si va fi buna de baut dupa 10 saptamani.
Visinata, caisata, afinata reteta. Ingrediente pentru 5 litri:
– 6 kilograme visine, afine sau caise
– 2,5 kilograme zahar
– 1,2 litri de tuica
Visinata, caisata, afinata reteta.Visinele, cainele sau afinele coapte se curata, se spala si se lasa la uscat. Se aseaza in straturi cu zaharul intr-o damigeana sau un borcan, ce aveti la indemana. Ultimul rand va fi neaparat de zahar. Se acopera recipientul cu un tifon, pentru ca fructele sa poata respira.
Se lasa compozitia la macerat timp de 10 zile, pana cand zaharul se topeste. Nu puneti alcool inainte ca zaharul sa se topeasca de tot.
Visinata, caisata, afinata reteta.Dupa aceea, se toarna tuica si se amesteca bine. Recipientul se inchide bine ermetic.
Visinile, afinele sau caisele cu alcool se mai lasa la macerat inca 2 luni (8 saptamani), dar se poate si mai mult.
Pentru ca are un gust dulce, medicii ne recomanda sa bem visinata, afinata sau caisata cu masura, deoarece riscam sa ne imbatam foarte repede.