Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:72208;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Consumul excesiv de oua poate dauna, avertizeaza specialistii. Mai mult decât oul in sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dauneaza. Oul fiert ramâne cea mai buna metoda de a-l prepara, atât pentru a lua toate vitaminele continute in el, cât si pentru a evita probleme, precum cresterea colesterolului.
Grasimile contin foarte multe vitamine, dar si minerale ce ajuta enorm la mentinerea sanatatii. Printre altele, ouale contin si grasimi, 11% din continutul unui ou este grasime.
Viata lunga cu alimente biogene
Viata lunga cu alimente biogene
Cea mai mare cantitate de grasimi se gaseste in galbenus, albusul continând doar 0,05% grasime. 7% din grasimile din ou sunt polinesaturrate, 44% sunt mononesaturate si doar 32% sunt grasimi saturate. Acestea din urma sunt considerate principala cauza a cresterii colesterolului din sânge, iar odata cu cresterea acestuia creste si riscul afectiunilor coronariene.
Asadar, persoanele care stiu ca au colesterolul crescut ar trebui sa aiba grija la consumul excesiv de oua in perioada sarbatorilor pascale.
Persoanele cu diabet ar trebui sa consume mai putine oua. Exista riscul dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare. Pâna acum nu exista studii care sa demonstreze acest lucru, dar medicii nu recomanda excesul de oua la persoanele cu diabet.