Prima pagină » Culinar » Diverse » Ce se intampla daca mananci cirese cu viermi?
Ce se intampla daca mananci cirese cu viermi?

Ce se intampla daca mananci cirese cu viermi?

09 mai 2018, 11:53,
BZI.ro, în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21946;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ce se intampla daca mananci cirese cu viermi?  Atentie, spune un nutritionist, la cantitatile uriase de substante cimice cu care astfel de cirese sunt ”ajutate” sa fie frumoase. Tu stii ce se intampla daca mananci cirese cu viermisori?

Un doctor roman spune ca ”viemii din cirese n-au ce rau sa ne faca. Sunt mai naturali si mai ecologici decat multe, dar singurul inconvenient este ca sunt scarbosi cand ii vezi".

"Noroc ca mancam ciresele fara sa-i vedem. Nimeni nu se imbolnaveste fiindca a inghitit cateva cirese cu viermi, in schimb multi se pot imbolnavi mancand cirese impecabile ca aspect si chiar gust, dar pline de mizerii chimice”, afirma medicul, citat de ampress.ro.

Cum iti dai seama ca ciresele au viermi in ele. Nu te lasa pacalit de vanzatori

Acorda atentie culorii cireselor
Ciresele bune de consum sunt cele de un rosu stralucitor si cele purpurii. Cu cat nuanta de rosu este mai inchisa, cu atat ciresele vor avea un gust mai dulce. Pe de alta parte, daca sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele sa aiba deja viermi in ele. Culorile si nuantele pe care le pot avea ciresele merg de la galben si roz la rosu, rosu de Burgundia si chiar negru.

Citeste si O prajitura cremoasa, vanilata, usor acrisoara – Prajitura cu visine si crema de vanilie

Verifica aspectul
Acest fructe trebuie sa fie ferme la atingere, curate, netede, fara urme de mucegai si fara zone putrezite. Coditele trebuie sa fie verzi si intacte. Evita fructele care prezinta pete maronii, precum si fructele prea moi sau prea tari.

Alege ciresele in functie de nevoi
Pentru umpluturi de prajituri (placinte), precum si pentru diverse conserve, poti alege cirese semicoapte, cu un gust usor acrisor. La aceste preparate se adauga in general zahar. Pentru bauturi din fructe proaspete, pentru salate sau pentru consumul ca atare, este recomandat sa alegi fructele coapte, dulci.

Cumpara cirese in perioada potrivita
Pentru a cheltui mai putini bani si a te putea bucura de fructe proaspete, locale, trebuie sa cumperi ciresele in mai-august. Altfel le poti gasi sub forma proaspata, dar la preturi mari sau sub forma congelata sau la conserve.

preluat de pe realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *