Prima pagină » Radio » Actualitate » Ce se intampla daca inghiti cate o bobita de tamaie dimineata pe stomacul gol timp de 1 saptamana
Ce se intampla daca inghiti cate o bobita de tamaie dimineata pe stomacul gol timp de 1 saptamana

Ce se intampla daca inghiti cate o bobita de tamaie dimineata pe stomacul gol timp de 1 saptamana

06 iul. 2015, 11:44,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:11305;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Oricine stie ca se foloseste tamaie la biserica. Pe unii mirosul ei ii indeamna la rugaciune sau ii face sa simta ca sunt intr-un spatiu sacru, dar altora nu le place. Mai putini stiu ca Boswellia (arbustul din care se obtine aceasta) este folosit si ca leac de mii de ani.

Tamaia este, de fapt, rasina unor arbusti care se incheaga asemenea rasinii de brad. Cel mai des sunt folosite varietatatile Boswellia carteri sau serrata, care cresc in Asia Mica, India si tari din nordul Africii. Se prezinta in general ca un amestec de bobite care arata ca niste lacrimi. Apar in bucati neregulate si culoarea lor variaza de la incolor, slab verzui, galben deschis pana la galben-rosiatic.
 
Pentru afectiuni pulmonare
Pentru uz intern, dar si extern (aromoterapie) este bine sa utilizezi doar tamaia naturala (nu este acoperita cu un praf albicios si este semitransparenta). Poate fi gasita la biserici si manastiri. Ar fi bine sa intrebi daca este intr-adevar naturala, pentru a nu lua ceva amestecat cu produse sintetice. Pentru afectiuni pulmonare si ginecologice poate fi luata cate o bobita pe zi, de dimineata. Daca gustul nu iti place poti apela la extracte de tamaie pe care le gasesti la magazinele cu produse naturale. Pentru uz extern ar trebui sa ai un mic recipient metalic si carbune special (se cumpara tot de la biserica). Se pune tamaia peste carbune caruia i se da foc. Daca nu vrei sa folosesti carbune se poate pune tamaia intr-o lingura pe care o tii deasupra flacarii de aragaz pana incepe sa fumege. Mai simplu, daca nu te preocupa si aspectul religios, poti folosi ulei esential de tamaie in lampa de aromoterapie.

Tamaia nu prezinta toxicitate
”Tamaia are actiune antiinflamatoare, antiseptica, astringenta, cicatrizanta, diuretica, expectoranta, tonic generala. Ajuta la digestie si combate flatulenta. Favorizeaza menstruatia. Datorita faptului ca nu prezinta toxicitate, nu este iritant si nu produce nicio sensibilitate, uleiul esential de tamaie este utilizat foarte mult in aromoterpaie. Dar se foloseste si intern, mai ales sub forma de exrtracte. Are aplicatii in afectiuni dermatologice, respiratorii, in special in astm, bronsite, inflamatii bronsicce si laringite. Se mai foloseste si in cistite, ciclu menstrual neregulat, dureros, sangerari in afara ciclului, candidoze si Trichomonas. Este un tonic uterin si are efect calmant in timpul travaliului. Are o influenta benefica in starile de anxietate, stres si in starile obsesive legate de amintiri neplacute. Extern, uleiul esential de tamaie vindeca iritatiile epidermei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 ianuarie 2025
25 ianuarie 2025