Prima pagină » Lifestyle » Ce se întâmplă cu pielea dacă exagerați îngrijirea acesteia
Ce se întâmplă cu pielea dacă exagerați îngrijirea acesteia

Ce se întâmplă cu pielea dacă exagerați îngrijirea acesteia

21 ian. 2021, 10:26,
în Lifestyle

Nu întotdeauna cauza problemelor pielii constă în genetică, ecologie slabă sau îngrijire inadecvată. Dermatologii cred că îngrijirea excesivă a pielii îi distruge și bariera de protecție și o face susceptibilă la orice. Aflarea modului în care am ajuns la îngrijirea excesivă de sine și dacă este posibil să derulăm timpul și să ne îmbunătățim.

Semne de îngrijire excesivă a pielii

Piața produselor pentru față și corp ne oferă în permanență ceva nou care ne va face pielea mai bună. Vreau să încerc totul dintr-o dată și este în regulă. Într-adevăr, uneori numai prin încercări și erori puteți găsi un remediu adecvat. Dar, uneori, astfel de experimente pot afecta calitatea pielii într-un mod rău.

Iritarea este un concept larg, fiecare își pune propriul sens în el. Medicii dermatologi au venit cu un chestionar simplu și convenabil pentru a evalua gradul de iritație pe piele după caracteristicile sale. Medicul francez Misery invită pacienții să evalueze independent problemele pielii în mai multe puncte:

  • Disconfort general
  • Ardere
  • Mâncărime
  • Roşeaţă
  • Senzație de val de sânge pe față
  • Durere
  • Etanşeitate
  • Furnicături

Dacă experimentați în mod regulat cel puțin două dintre simptomele din lista de mai sus, atunci pielea dvs. este cel mai probabil sensibilă. Iar sensibilitatea crescută a pielii este adesea cauzată de utilizarea unor produse cosmetice selectate necorespunzător sau de îngrijirea excesivă.

Cum să vă îngrijiți pielea cu moderare

Determinați dacă aveți probleme cu pielea

Dacă vi se pare că aveți acnee care trebuie tratată urgent cu retinol, nu vă grăbiți să comandați un borcan. Aruncați o privire mai atentă la reflexia din oglindă. Ceea ce fetele confundă uneori cu punctele negre pot fi de fapt filamente sebacee . Nu există încă un cuvânt de înțeles în limba rusă, dar concluzia este că aceasta este o acumulare normală de sebum în porii pentru pielea grasă. Nu trebuie stors, curățat până la scârțâit și cu atât mai mult îndepărtat cu retinol.

Obțineți îngrijirea minimă a pielii

Îngrijirea ar trebui să ajute pielea și să nu interfereze cu ea și să facă o mizerie. Dermatologii sfătuiesc să construiască îngrijiri de bază pe trei principii: curățare, hidratare și protecție solară. Acest lucru este suficient pentru a menține pielea sănătoasă.

Spălați mai puțin

Faceți o baie sau un duș atunci când aveți nevoie într-adevăr, mai degrabă decât ca un ritual zilnic, și utilizați produse de curățare ușoare ale pielii. Noua tendință de frumusețe este minimalismul. Spălarea și curățarea constantă nu sunt pur și simplu necesare într-o societate în care nu este nimic de murdărit într-o zi. Sterilitatea nu înseamnă sănătate. Microbii trebuie să trăiască în mod normal pe piele pentru a o curăța sau a respinge alte bacterii dăunătoare, viruși și ciuperci. Când germenii sunt spălați nemilos de pe piele, acesta devine sensibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`