Prima pagină » National » Ce se întâmplă cu medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții. Cum evoluează starea lui Cătălin Denciu
Ce se întâmplă cu medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții. Cum evoluează starea lui Cătălin Denciu

Ce se întâmplă cu medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții. Cum evoluează starea lui Cătălin Denciu

18 mai 2023, 22:00,
în National

În anul 2021, în România, la Piatra Neamț, a avut loc o tragedie care a luat multe vieți și a mutilat tot atât de multe. Atunci, secția ATI a Spitalului de Urgență s-a făcut scrum, moment în care medicul Cătălin Denciu și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții.

În urma gestului său, cadrul medical s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, ceea ce-l face și acum, la aproape trei de la tragedie, să lupte să își recapete viața de odinioară.

Cătălin Denciu, încă un pas către o viață normală

După lungi și chinuitoare operații și ședințe de kinetoterapie, acum, pentru că și-a reluat viața, pentru a putea ieși în lume cu inima deschisă și plin de încredere, Cătălin Denciu a mai apelat la o intervenție chirurgicală.

De data aceasta, pentru a-și ascunde semnele durerii, dar și ale eroismului său, medicul din Piatra Neamț a apelat la un specialist care să-i refacă podoaba capilară.

Scalpul său fiind reconstruit cu pielea de pe gambe, după arsurile suferite, a avut acum nevoie de o altă reconstrucție, care să-l aducă cât mai aproape de imaginea a ceea ce înseamnă normalitate.

Operația, spune medicul care o efectuează, este una extrem de complicată, mai ales că vorbim de o persoană al cărei corp a fost aproape în întregime ars, dar cu rezultate remarcabile, căci Denciu nu este primul om cu arsuri care apelează la o așa intervenție.

„Operația este una extrem de delicată, pentru că lucrăm pe o piele foarte fină”

Și victimele de la Colectiv, spune chirurgul, au optat pentru aceeași reconstrucție și acum, pentru că imaginea contează în societate, pentru că îți dă încredere și te face să-ți reiei legăturile sociale, trăiesc din nou ca și cum, cel puțin fizic, nu au trecut prin foc.

”Bucuria de a promova profesioniști, a ajuta oameni este infinită. Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a salva pacienții de pe secția ATI, cuprinsă de flăcări, a ajuns la doctor Felix, din dorința de a acoperi urmele arsurilor de pe scalp, de a se reintegra social și de a scăpa de stigmatul de a fi privit insistent la fiecare ieșire din casă… Operația este una extrem de delicată, pentru că lucrăm pe o piele foarte fină, este o procedură nouă, segmentul de chirurgie reconstructivă capilară, dar rezultatele sunt remarcabile, ”, spune medicul care s-a ocupat de intervenția chirurgicală a lui Cătălin Denciu, într-un videoclip publicat pe o platformă de socializare.

Vă reamintim că medicul de la Piatra Neamț a intrat în flăcări pentru a-i salva pe pacienții captivi în incendiul din secția ATI, ceea ce l-a făcut să se aleagă cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, după ce combinezonul său a luat foc. Ulterior a fost transferat în stare gravă la un spital din Belgia.

Acolo a fost readus la viață și tot acolo a fost declarat  ”Eroul anului 2020”. Vestea a fost dată de directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`