MasterChef este un show culinar, o competiție în care participanții trebuie să gătească o varietate de feluri de mâncare. Fiecare echipă și fiecare concurent în parte prepară o cantitate relativ egală de măncare. Dar multă lume s-a întrebat ce se întâmplă cu mâncarea gătită la MasterChef, după ce este jurizată de chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.
Ce se întâmplă cu mâncarea gătită la MasterChef
Sezonul nou al MasterChef a început pe 10 septembrie la ProTV, după o pauză de 9 ani, revenind pe scenă Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.
Cei trei chefi extraordinari au fost jurați pentru o perioadă mare de timp la postul concurent, Antena 1, în emisiunea Chefi la Cuțite. Anul trecut, au demisionat din această poziție într-un mod foarte controversat, deoarece a avut loc înainte de filmările pentru un nou sezon.
Acum, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, ce au salarii destul de mari, se bucură în prezent de experiența lor la ProTV, examinând cu atenție fiecare farfurie a fiecărui concurent care vine în fața lor cu câte un preparat prin care speră să-i impresioneze.
Fanii emisiunii culinare s-au întrebat însă ce se întâmplă cu toată mâncarea gătită în cadrul show-ului? Sunt împărțite între echipa de filmare sau jurații și concurenții le savurează după fiecare ediție? Asta deoarece s-a depus mult efort pentru a le prepara perfect.
Se pare că mâncarea gătită este oferită unor centre care ajută oamenii vulnerabili care nu au un loc de locuit.
„Pot să spun cu inima deschisă că sezonul nostru a început exact cum ne așteptam. Nici nu putea fi altfel când pasiunea oamenilor pentru gătit este parte din rețeta noastră. Iar felul principal este întoarcerea acasă a celor mai iubiți chefi din România. Primele emoții au adus și primele șorțuri, ceea ce nu poate decât să-i motiveze și mai mult pe cei care vor încerca astăzi să le obțină. Pentru concurentul sau concurenta care va străluci cu adevărat, avem șorțul de aur – un singur șorț care are puterea de a trimite un participant direct în cea mai dorită bucătărie: bucătăria MasterChef. Să fie gust!”, a spus Gina Pistol, pe rețelele de socializare, după prima ediție a noului sezon MasterChef.
Cine a primit șorțul de aur
Chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, ce au o clauză secretă în contract, au oferit în unanimitate cel mai dorit șorț MasterChef România: șorțul de aur.
Acesta îl duce direct în top 20 cei mai buni concurenți din acest sezon pe Cristian Ușurelu, un programator IT care a reușit să-i surprindă cu un preparat aparent banal: piept de pui cu legume.
„Ești cel mai puternic concurent pe care l-am avut până acum la audiții. Nu am văzut pe nimeni care să te depășească și cred că nu va fi altcineva mult peste tine. Dacă tu gătești așa mereu, în maximum patru ani vei fi cel mai mare chef din România. Sper din suflet să câștigi emisiunea asta pentru că poți, pentru că meriți… Abia aștept să te văd peste patru ani cum rupi orașul acesta în două. Bravo! Felicitări!”, i-a spus Chef Florin Dumitrescu după ce i-a oferit șorțul.
Altfel, fanii emisiunii culinare s-au întrebat mereu ce se întâmplă cu mâncarea gătită la MasterChef, după ce o gustă chefii Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu.