Prima pagină » Local » Ce se întâmplă cu Bogdan Maleon, de dincolo de mormânt! Scandalul a izbucnit de la un bolid, iar decizia a fost luată de judecătorii ieșeni (Exclusiv)

Ce se întâmplă cu Bogdan Maleon, de dincolo de mormânt! Scandalul a izbucnit de la un bolid, iar decizia a fost luată de judecătorii ieșeni (Exclusiv)

17 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Fostul șef al Bibliotecii Central-Universitară Iași, Bogdan Maleon, a fost dat recent în judecată. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de executori privind obligarea lui Bogdan Petru Maleon la achitarea sumei de 4.823 de euro. Scandalul a izbucnit de la un împrumut pentru un bolid

Ce se întâmplă cu Bogdan Maleon, de dincolo de mormânt! Scandalul a izbucnit de la un bolid, iar decizia a fost luată recent de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de executori privind obligarea lui Bogdan Petru Maleon la achitarea sumei de 4.823 de euro.

„Admite cererea formulată de către petentul Cristian Lupu-Nicolăiţă, executor judecătoresc. Numeşte în calitate de curator special în dosarul de executare nr. 223/L/2018, până când va fi numit, în condiţiile legii, curatorul succesiunii debitorului defunct Bogdan Petru Maleon, pe avocat Gabriela Archir”, au susținut judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ce se întâmplă cu Bogdan Maleon, de dincolo de mormânt!

Amintim că, recent, fostul șef al Bibliotecii Central-Universitară (BCU) Iași a fost dat din nou în judecată. De data aceasta, executorii judecătorești le-au cerut magistraților să dispună obligarea lui Petru Bogdan Maleon la achitarea sumei de 4.823 de euro. Scandalul a izbucnit de la un credit pentru un bolid. În urmă cu câteva luni, soții Anda și Petru Bogdan Maleon fuseseră dați în judecată de un alt executor. Așadar, reprezentanții Biroului Executorilor Judecătorești Asociați Andreea Darie și Cristian Lupu Nicolăiță, reprezentând Porsche Bank România, l-au dat în judecată pe Bogdan Maleon. Cererea de executare silită și de numire a unui curator special a fost depusă la mijlocul lunii noiembrie 2021.

„Având în vedere că debitorul a decedat pe 25 decembrie 2017 și că nu există niciun moștenitor acceptant și nici nu a fost numit un curator al moștenirii, vă rugăm să numiți un curator special pentru a putea proceda la punerea în executare a titlului executoriu, constând în contractul de credit din 22 decembrie 2011, prin care defunctul a fost obligat la plata sumei de 4.823 de euro, reprezentând creditul declarat exigibil”, a spus executorul judecătoresc Cristian Lupu-Nicolăiță în cererea adresată instanței.

Conform acestuia, prin contract, Petru Bogdan Maleon a primit un credit pentru cumpărarea unei mașini. Din contract nu ar fi fost achitată suma pe care o solicită acum Porsche Bank România.

Moartea soților Maleon a cutremurat Iașul

Pe 25 decembrie 2017 un apel la numărul 112 a fost efectuat la ora 15:40. Atunci a fost anunțat faptul că soții Maleon sunt în stare de inconștiență în casă. Anda și Bogdan Maleon au fost găsiți puțin înainte de ora 15:40 de către profesorul de istorie Liviu Pilat. Acesta a fost cel care a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a anunțat tragedia. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, dar nu a mai putut face nimic pentru cei doi soți.

Anchetatorii au declarat la scurt timp după incident că primele rezultate ale necropsiei arătau că ambii soți au murit cu 8-10 ore înainte. Anchetatorii ieșeni au menționat încă din acel moment că ar fi fost vorba despre o dublă sinucidere. Bogdan și Anda au petrecut împreună și au consumat alcool. Acum, de dincolo de mormânt, Bogdan Maleon a fost dat în judecată de executorii judecătorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *