Prima pagină » Actualitate » Ce scandează protestatarii din Piaţa Victoriei din Bucureşti: Jos dictatura medicală
Ce scandează protestatarii din Piaţa Victoriei din Bucureşti: Jos dictatura medicală

Ce scandează protestatarii din Piaţa Victoriei din Bucureşti: Jos dictatura medicală

12 iul. 2020, 19:56,
BZI.ro, în Actualitate

Un protest la care participă persoane care reclamă abuzuri ale autorităţilor în legătură gestionarea pandemiei de coronavirus are loc, duminică, în Piaţa Victoriei. Oamenii protestează faţă de”dictatura sanitară” şi cei mai mulţi nu poartă măşti de protecie şi nu resectă distanţa fizică. Participanţii cer ”libertate” şi strigă ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”

Protestul a fost organizat pe Facebook şi a început la ora 18.00.

Majoritatea persoanelor care participă la manifestare nu poartă mască de protecţie şi nu este respectată distanţa fizică, la faţa locului fiind mai multe echipaje de jandarmi.

Oamenii au steaguri tricolore, afişe cu mesaje împotriva autorităţilor, dar şi bannere pe care scrie ”Respectaţi Constituţia”, ”Jos dictatura medicală! La puşcărie” sau ”Stop dictaturii sanitare”.

”Vă aşteptăm în piaţă să arătăm acestor dictatori nazişti că nu pot să încalce drepturile omului la nesfârşit, că nu pot să ne ia copiii, bunurile şi libertatea de exprimare”, a transmis una dintre iniţiatoarele protestului.

Protestatarii cer ”libertate” şi strigă ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”.

Protestatarii reclamă abuzuri ale autorităţilor comise în ultimele trei luni de zile, în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus, pe care cei prezenţi în piaţă o neagă. În plus, legea privind carantina şi izolarea aflată în procedură parlamentară este condiderată ”dementă”.

Medicul Alexandru Rafila vorbeşte despre creşterea cazurilor de coronavirus

Într-o intervenţie la un post de televiziune, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat faptul că cel mai important în această perioadă este trendul. Medicul observa faptu că traversam o perioadă de 1-2 săptămâni în care se pare că pandemia se afla într-o fază de evoluţie. În altă ordine de idei, medicul Rafila spune că nu exista o motivaţie ştiinţifică care să reflecte scăderea transmiterii:

„Important este trendul. Trebuie să avem o perioadă de 1-2 săptămâni ca să putem spune că pandemia se află într-o anumită faza a evoluției. Așa cum am ajuns foarte rapid de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, sigur că se poate ajunge și la cifre mai mari. Trendul descrescător să știți că nu vine de la sine, am auzit și teorii – ‘oricurm în 2-3 săptămâni începe să scadă transmiterea’, dar nu există motivație științifică care să reflecte acest lucru. În toate țările unde s-a renunțat la distanțare fizică și la utilizarea măștii a crescut numărul de cazuri, fără să existe semnele unei scăderi din senin, pentru că acest lucru nu se poate întâmpla. Cu cât ne expunem mai mult, cu atât transmiterea va fi mai intensă”, a avertizat Alexandru Rafila.

Mihai Fifor, atac la adresa Guvernului: PNL se comporta total iresponsabil

Mihai Fifor da şi câteva aspecte ale legii care trebuiesc dezbătute. Senatorul oferă câteva aspecte ale legii asupra cărora trebuie să existe un dialog. Senatorul PSD atrage atenţia asupra faptului că nu este precizata perioada măsurilor de carantinare, iar acest lucru este innacceptabil într-o ţară democratică.

Un alt aspect care trebuie luat în calcul este în legătură cu distrugerea sau confiscarea bunurilor unei persoane izolate. Măsură ar trebui să se aplică doar în scopul decontaminării şi proporţional cu riscul sanitar care există, cu respectarea tuturor drepturilor cetăţeneşti:

”Iată doar câteva dintre aspectele care trebuie dezbătute cu seriozitate:

Carantina, izolarea, spitalizarea trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară.
NU este precizată perioada acestor măsuri. Pe perioadă nedeterminată, cum vrea Guvernul Orban, este inacceptabil.
Ce se întâmplă cu copiii părinților izolați/carantinați. În niciun caz vreun funcționar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar și temporară.

Confiscarea și distrugerea bunurilor unei persoane izolate/carantinate. Această măsură trebuie aplicată DOAR în scopul decontaminării, proporțional cu riscul sanitar existent, cu respectarea tuturor drepturilor cetățenești și pe o perioadă determinată. Orice altă variantă este inacceptabilă!

Posibilitatea contestării restrângerilor de drepturi. Judecătorii constituționali au precizat clar că trebuie să existe o asemenea posibilitate.

‼️ Nimic nu poate justifica, nici starea de alertă, nici măcar cea de urgență, legiferarea pe picior, amatoristică, făcută de Guvernul Orban”, a transmis Mihai Fifor.

Votul în plenul Senatului pe proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, programat sâmbătă, a fost amânat pentru luni.” conchide senatorul PSD Mihai Fifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *