Prima pagină » Sanatate » Ce scade febra rapid la copii? Trei metode să reduci temperatura fără medicamente antipiretice

Ce scade febra rapid la copii? Trei metode să reduci temperatura fără medicamente antipiretice

02 aug. 2022, 13:02,
în Sanatate

Dacă nu știi ce scade febra rapid la copii, ai ajuns în locul potrivit! În acest articol, ți-am pregătit trei metode, pentru a reduce temperatura celor mici, fără medicamente antipiretice.

Febra este un răspuns firesc al organismului, în momentul în care se luptă cu infecțiile. De regulă, febra mare este determinată de o infecție virală, dar pot exista și alte cauze, cum sunt reacțiile alergice la anumite medicamente sau la administrarea de vaccinuri.

Temperatura ridicată este un motiv de îngrijorare, dar, dacă revine la valori normale în trei sau patru zile, nu indică o cauză severă. Temperatura normală a corpului este de aproximativ 37 de grade Celsius și fluctuează pe parcursul zilei, în funcție de vârstă sau de nivelul de activitate, de pildă. În ceea ce îi privește pe copii, temperatura intrarectală mai mare de 38 de grade Celsius este considerată febră.

Pentru a combate febra, poți apela la ajutorul medicamentelor antipiretice, dar, cel mai bine, te bazezi pe remediile naturiste, pe care le poți prepara acasă. Acestea nu provoacă reacții adverse și sunt foarte bine tolerate de cei mici.

Ce scade febra rapid la copii? Remedii simple și eficiente, pe care le poți aplica imediat

Cele mai bune metode de scădere a temperaturii ridicare sunt împachetările, ceapa sau cartoful, ori brusturul sau varza. Ține cont, însă, că și odihna și hidratarea sunt foarte importante pentru vindecarea micuțului tău.

Împachetările

O metodă extrem de eficientă, care îl scapă imediat de febră pe cel mic este reprezentată de împachetările cu apă. Tot ce trebuie să faci este să dezbraci copilul, să îi învelești picioarele și gambele, apoi brațele, cu un prosop îmbibat în apă rece. Dacă este necesar, poți împacheta și trunchiul sau poți apela la ajutorul unei băi mai reci cu apă de 37 de grade Celsius. Dacă apa este prea rece pentru copil, poți folosi apă călduță, pe care să o răcești progresiv, cât timp cel mic se află în ea. În acest fel, trecerea la o temperatură mai mică nu va mai fi la fel de bruscă.

o mama care face impachetări la copil

O metodă extrem de eficientă, care îl scapă imediat de febră pe cel mic este reprezentată de împachetările cu apă.

Ceapa sau cartoful

Încă din cele mai vechi timpuri, ceapa constituie remediul ideal pentru scăderea febrei. Aceasta se introduce în șosetele micuțului, alături de câteva felii de cartofi și se lasă să acționeze 1-2 ore. Este esențial ca picioarele micuțului să fie bine acoperite cu o pătură. Remediul trebuie repetat până când temperatura ajunge la un nivel normal.

felii de ceapă în șosete

Încă din cele mai vechi timpuri, ceapa constituie remediul ideal pentru scăderea febrei.

Brusturul sau varza

Dacă cel mic are febră foarte mare, trebuie să iei măsuri urgente. Înfășoară-l cu frunze de brustur și varză, de mai multe ori pe zi. Acoperă-l, apoi, cu o pătură groasă, pentru a transpira și pentru a elimina toate toxinele.

În cazul în care remediile prezentate nu dau roade, trebuie să duci copilul la medic. Poate fi vorba despre o afecțiune gravă, ce necesită tratament imediat. Prin urmare, nu ezita să iei legătura cu medicul de familie sau cu medicul pediatru.

frunze de brusture

Înfășoară copilul cu frunze de brustur și varză, de mai multe ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *