Prima pagină » Sanatate » Ce scade febra rapid la adulți? Sfaturi populare testate pentru a ameliora disconfortul

Ce scade febra rapid la adulți? Sfaturi populare testate pentru a ameliora disconfortul

20 apr. 2023, 09:10,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă ce scade febra rapid la adulți. O manifestare tipică a multor boli este febra. Atunci când observăm acest simptom, începem să tragem concluzii dacă persoana respectivă este sau nu bolnavă. Dar combaterea ei nu echivalează cu însănătoșirea.

Prin urmare, este important să se determine ce a cauzat creșterea și să se trateze boala. Iar terapia antipiretică nu este recomandată în toate cazurile. Astăzi, vă vom spune cum puteți scădea rapid o febră și ce febre sunt considerate periculoase.

Ce scade febra rapid la adulți? Remedii recomandate de specialiști

În afara sezonului, oamenii sunt predispuși la răceli. Iar acolo unde este o răceală, există și febră. Specialiștii spun că o febră trebuie coborâtă dacă este mai mare de 38,5 grade. În acest set de instrumente, am adunat câteva remedii testate și sfaturi populare despre ce trebuie să faceți dacă aveți febră.

Înainte de toate, ne grăbim să vă avertizăm. Nu merită să ghicești  sau să cauți modalități naturiste cum să faci să scadă rapid o febră de 40 de grade la un adult. În mod categoric nu încercați să vă tratați singur. Chemați imediat o ambulanță, pentru că remediile de casă sunt neputincioase și chiar periculoase. Astfel de semne vor duce la insuficiența organelor interne, deshidratare și schimbări grave în sistemul nervos.

Dacă temperatura este mai mică, puteți lua mai multe măsuri acasă. Întâi de toate, întindeți-vă și odihniți-vă cât mai mult posibil. Purtați haine ușoare, care să nu interfereze cu transpirația, și acoperiți-vă cu o pătură sau un cearșaf subțire. De asemenea, asigurați-vă că aveți aer proaspăt în cameră și că temperatura camerei nu depășește 22 de grade.

Lichidele te vor ajuta să scapi de febră. Compresele și paracetamolul pot face minuni

Beți mai multe lichide. De exemplu, apă, ceai de plante sau de ghimbir cu lămâie sau suc de fructe. Deoarece o persoană cu febră transpiră mult, corpul pierde mult lichid și consumul de apă din abundență ajută la prevenirea deshidratării.

Pentru a scădea rapid febra, faceți o compresă rece pe frunte și păstrați-o acolo timp de aproximativ 30 de minute. Luați un antipiretic pe care îl găsiți în dulapul cu medicamente. Unul dintre cele mai încercate și testate este paracetamolul, care face să scadă rapid febra unui adult. Odată ce l-ați luat, cronometrați-l timp de treizeci de minute. În acest timp, temperatura ar trebui să scadă.

Un medic pediatru ar trebui să vă spună cum să scădeți rapid febra unui copil. Multe dintre metodele folosite pentru adulți sunt sever restricționate pentru copii. În special remediile și medicamentele populare ar trebui să fie foarte atente. Adulții au un arsenal mare de remedii. Le vom enumera în continuare.

Ce medicamente să iei pentru a ameliora durerile de cap și pentru a scădea febra

Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a lua orice medicament și respectați doza și intervalele indicate. Iată o listă de antipiretice eficiente fără prescripție medicală. Acestea vă vor ajuta la ameliorarea unei dureri de cap și a senzației generale de oboseală.

Paracetamol, ameliorează febra la un adult în 20-30 de minute, principalul ingredient activ din toate medicamentele, dar costul per se este mult mai mic. Aspirina este un subțiretor puternic al sângelui, nepotrivit pentru persoanele cu anemie sau care sunt supuse unei intervenții chirurgicale și nerecomandat în cazul rănilor.

Atunci când te întrebi ce scade febra rapid la adulți trebuie să știi că ibuprofenul și nimesulidele sunt foarte eficiente. Însă cel de al doilea nu este potrivit pentru persoanele cu probleme gastrointestinale, de sânge sau de ficat, pentru copii sau femei însărcinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *