Ce șanse are Poli Iași să promoveze în SuperLigă?

Ce șanse are Poli Iași să promoveze în SuperLigă?

01 feb. 2023, 10:25 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sport

Steaua este principala favorită la câștigarea titlului în acest sezon de Liga 2. Roș-albaștrii au o cotă la pariuri de 3.00 pentru a triumfa în actuala campanie, însă echipa deținută de Clubul Sportiv al Armatei se numără printre cele 5 echipe care nu au drept de promovare în primul eșalon al fotbalului românesc. Astfel, ieșenii au șanse mari de a reveni pe prima scenă din vară. Cu o cotă de 3.60 la pariuri conform portalului Coduri-Bonus.ro, Poli Iași este a doua favorită la câștigarea titlului.

Principalul adversar al ieșenilor în lupta pentru promovare este Oțelul Galați, formație care se află la egalitate de puncte cu echipa antrenată de Leo Grozavu și care a reprimit în urmă cu două săptămâni dreptul de a promova, după ce și-a achitat datoriile pe care le avea față de doi foști fotbaliști. Bookmakerii oferă o cotă de 6.00 pentru ca elevii lui Dorinel Munteanu să câștige titlul în acest sezon.

Campania de transferuri a celor de la Poli Iași a început în forță. Au fost aduși 5 jucători de la echipe importante din SuperLigă. Primele transferuri realizate au fost cele ale lui Robert Ion (evaluat la 150.000 de euro pe transfermarkt.com), un mijlocaș ofensiv în vârsta de 22 de ani adus de la Farul, Matija Katenec (evaluat la 100.000 de euro), un experimentat fundaș central croat în vârstă de 32 de ani, adus de la NK Varazdin și Alexandru Musi (evaluat la 200.000 de euro), un tânăr mijlocaș de creație în vârstă de 18 ani adus de la FCSB sub formă de împrumut.

Apoi, ieșenii au bătut palma și cu alți doi jucători veniți de la echipe importante din primul eșalon. Primul a fost Jakub Vojtus, un atacant slovac de la Rapid, care are în palmares titlul de campion câștigat în SuperLiga României în anul 2021, pe vremea când evolua la CFR Cluj. 250.000 de euro este cota de piață a lui Jakub Vojtus.

De asemenea, la echipă a fost adus și Cătălin Itu, care are în palmares 4 titluri de campion al SuperLigii, toate obținute la CFR Cluj. Fostul internațional de tineret a fost folosit des câtă vreme a fost eligibil pentru regula U21, dar ulterior a fost scos din lotul ardelenilor. Mijlocașul central în vârstă de 23 de ani a bifat 68 de meciuri în tricoul ceferiștilor și a reușit să marcheze 7 goluri. 250.000 de euro este cota de piață a lui Cătălin Itu.

După efectuarea acestor mutări, Poli Iași a devenit cea mai bine cotată echipă din Liga 2. Lotul ieșenilor este evaluat la 3.55 milioane de euro. Având în vedere aducerea lui Leo Grozavu la mijlocul lunii octombrie, precum și transferurile realizate până acum în această fereastră de mercato, este evident faptul că, conducerea celor de la Poli Iași face tot posibilul pentru a promova în SuperLiga României.

Meciurile din Liga 2 se vor relua la finalul lunii februarie. În primul meci din 2023, Poli Iași va primi vizita celor de la Șelimbăr.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *