Prima pagină » Sport » Ce șansă am ratat! Suma uriașă pe care o pierde România, după ratarea calificării la Euro 2020. Cele mai mari premii
Ce șansă am ratat! Suma uriașă pe care o pierde România, după ratarea calificării la Euro 2020. Cele mai mari premii

Ce șansă am ratat! Suma uriașă pe care o pierde România, după ratarea calificării la Euro 2020. Cele mai mari premii

09 iun. 2021, 02:00,
în Sport

Campionatul European 2020 va începe vineri, 11 iunie, și se va derula în 11 orașe din Europa, printre care și București. Naționala României, din păcate, a ratat calificarea, iar pierderile sunt imense.
Patru partide vor fi găzduite pe Arena Națională, în cadrul celui mai bine plătit Campionat European din istorie. Cel puțin 9 milioane de euro reprezintă suma pe care Federația Română de Fotbal o pierde din cauza ratării calificării. România se va alege, la final, doar cu un bonus din partea UEFA.

În plus, țara noastră a pierdut foarte mulți bani și din alte surse, tot din cauza ratării prezenței la acest turneu final.
Oficialii celor de la UEFA au anunțat recent cum s-a ajuns la distribuirea sumei totale de 371 de milioane de euro celor 24 de reprezentative participante la turneul final al Campionatului European 2020 (11 iunie – 11 iulie), cu 20% mai mult decât la ediția precedentă.
Astfel, fiecare echipă calificată la turneul final are garantată suma de 9,25 milioane de euro, în timp ce o victorie în faza grupelor va fi recompensată cu 1,5 milioane de euro, iar un egal cu 750.000 de euro.

Cele mai mari premii din istoria Campionatului European. 775 de milioane de euro pentru 55 de federații

Accederea în optimile de finală va aduce echipelor calificate câte două milioane de euro, în timp ce sfertfinalistele vor încasa alte 3,25 milioane de euro.
Calificarea în semifinale va fi recompensată cu 5 milioane de euro de echipă, în timp ce viitoarea campioană europeană va primi 10 milioane de euro, iar învinsa sa din finală 7 milioane de euro.
Astfel, câștigătoarea Euro 2020 va putea încasa până la 34 de milioane de euro pe toată durata competiției, ale cărei meciuri se vor disputa în 11 orașe din Europa, printre care și Bucureștiul, finala fiind programată pe stadionul Wembley din Londra.

Pe lângă aceste sume, din veniturile generate de Euro 2020 vor fi distribuite în total 775 de milioane de euro celor 55 de federații europene pentru ciclul 2020-2024, în numele „solidarității”, în timp ce cluburile vor împărți la rândul lor suma de 200 de milioane de euro, pentru punerea jucătorilor lor la dispoziția echipelor naționale.

Cum vor fi distribuiți banii la Euro 2020

750.000 de euro vor primi pentru fiecare rezultat de egalitate
1,5 milioane de euro vor încasa echipele pentru fiecare victorie din grupe
Două milioane de euro vor primi echipele care vor reuși să treacă de grupe
3,25 milioane de euro vor primi echipele care se vor califica în sferturile competiției
5 milioane de euro vor primi echipele care ajung în faza semifinalelor
7 milioane de euro va primi naționala care va pierde finala
10 milioane de euro este marele premiu, pentru echipa care reușește să câștige trofeul.

Per total, premiile de la EURO 2020 vor ajunge la 371 de milioane de euro, cu 20% mai mult decât bugetul pus la bătaie pentru ediția din 2016.
Austria, Ucraina și Macedonia de Nord vor evolua pe Arena Națională, în cadrul Grupei C. Pe lângă trei meciuri din faza grupelor, Bucureștiul va fi și gazda unui joc din optimile de finală.
În faza optimilor, pe Arena Națională va juca învingătoarea Grupei F, grupa de la Budapesta. Acolo se înfruntă Ungaria, Franța, Germania și Portugalia.
Aici găsiți protocolul privind accesul spectatorilor la meciurile de pe Arena Națională.

Euro 2020, la București. Grupa C
Olanda (joacă la Amsterdam)
Ucraina
Austria
Macedonia de Nord

Euro 2020, la București. Programul meciurilor găzduite de Arena Națională

13 iunie, Austria – Macedonia de Nord (19:00, București, Grupa C)
17 iunie, Ucraina – Macedonia de Nord (16:00, București, Grupa C)
21 iunie, Ucraina – Austria (19:00, București, Grupa C)
Optimi de finală: 1F – 3A/B/C (22:00, București)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *