Prima pagină » Culinar » Ce salate folosim pe post de aperitiv? Iată câteva idei

Ce salate folosim pe post de aperitiv? Iată câteva idei

27 nov. 2023, 13:34,
în Culinar

Sunt numeroase rețete de salate pe care le putem folosi ca aperitiv. În acest articol vă vom arăta câteva exemple de rețete cu care vă puteți impresiona oaspeții.

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă puteți citi și despre idei meniu Crăciun. Lista cu preparatele prezentate în articol este una specială care va impresiona până și cele mai aspre jurizări.

De ce să alegem salatele pe post de aperitiv?

Salate festive pentru sărbători acoperă o gamă variată de opțiuni, de la tradiționalele salate de boeuf sau olivier (à la russe), până la variante mai simple cu ton sau alte tipuri de pește, cu pui, ouă și multe altele, toate prezentate cu eleganță.

Printre propunerile noastre se numără și salată mimoză, prezentată sub forma unui tort sau într-un pahar tip verrine, salata Nicoise, diverse variante de salată de pui, salata cu limbă de porc și diverse salate de legume. Veți descoperi cel puțin o rețetă care să vă inspire pentru meniul de sărbători.

Salatele aperitiv sunt ideale pentru a răsfăța pe cei dragi. Decorarea lor cu grijă și creativitate este esențială, evitând lăsarea compoziției fără un element decorativ.

Aceste salate aperitiv pot fi savurate cu plăcere și în timpul micului dejun sau cinei.

Indiferent dacă le pregătiți pentru familie, prieteni sau pentru cei care vă vizitează pentru prima dată, este important să luați în considerare preferințele acestora pentru a le oferi o experiență culinară de neuitat. Pentru alte idei vă prezetăm câteva articole despre diverse aperitive.

Idei de aperitive festive

Aperitive uşor de preparat: idei simple şi rapide

Top 10 salate. Ce recomandări au marii bucătar

Rețete delicioase de salate și aperitive cu icre de lump

Ce salate folosim pe post de aperitiv?

Salată de boeuf este nelipsită de pe masa românilor în momentele de sărbătoare. Indiferent dacă este vorba despre o zi de naștere, Sărbătorile Pascale, Crăciun sau Revelion, românii pregătesc cu bucurie această salată aperitivă tradițională. Ingrediente pentru salată de boeuf:

  • 800 g carne de viţel (muşchiuleţ sau carne rămasă de la rasolul fiert)
  • 6-8 castraveți murați în saramură, de dimensiuni medii
  • 2 gogoșari murați în oțet
  • 4 cartofi de dimensiuni medii
  • 6 morcovi de dimensiuni medii/mari
  • 1 rădăcină de păstârnac și 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină mică/medie
  • 50-100 g mazăre congelată sau conservată
  • 400 g maioneză – fie preparată în casă, fie cumpărată (plus 100 g maioneză suplimentară pentru decor)
  • Sare, Piper

Puneți carnea la fiert în apă rece cu sare, la foc mic, evitând să o lăsați să fiarbă în clocot. Îndepărtați spuma ori de câte ori este necesar. Odată ce nu se mai formează spumă, adăugați ceapa întreagă, morcovii, țelina, păstârnacul, pătrunjelul, o frunză de dafin, un cățel de usturoi și câteva boabe de piper. După 2.5-3 ore de fierbere la foc foarte mic, când legumele și carnea sunt gătite, strecurați zeama. În același timp, fierbeți cartofii în coajă, curățați-i și tăiați-i cubulețe mici. Aveți grijă să nu se lipească între ei, așa că îi desfaceți cu mâna. Fierbeți și mazărea câteva minute, apoi o puneți în apă cu gheață pentru a-și păstra culoarea. În același timp, pregătiți maioneza, fie făcută în casă, fie cumpărată. Tăiați carnea și restul de legume, lăsându-le să se răcească complet. Apoi, tocați castraveții murați în saramură și gogoșarii murați în oțet.

Puneți toate ingredientele într-un bol, asezonându-le cu sare și piper. Adăugați jumătate din cantitatea de maioneză peste legume și carne, amestecați, apoi degustați. Decideți dacă mai este nevoie de sare, piper sau maioneză suplimentară.Puneți salata într-un castron sau pe un platou, ornați-o cu maioneză păstrată și murături sau legume fierte. Puteți utiliza și gălbenușuri sau albușuri de ouă fierte tari. Este recomandat să țineți cont de perioada în care pregătiți salată și să alegeți decorul în ton cu sărbătorile sau evenimentele. Astfel, pentru Paște, puteți decora cu puieșori, cocoși, iepurași sau floricele, iar pentru Crăciun cu omuleți de zăpadă, fulgi de zăpadă, brazi cu globuri, reni, îngerași sau orice vă este la îndemână. Dacă o pregătiți doar pentru plăcere sau pentru musafiri, un decor cu flori este o idee excelentă. Așadar, aceste salate folosite pe post de aperitiv reprezintă o soluție ideală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`