Din ce în ce mai multe persoane se gândesc în ultima perioadă să își înceapă o nouă carieră și să opteze pentru un loc de muncă la SRI. În fiecare an, Serviciul Român de Informații caută angajați noi pentru anumite posturi libere, însă foarte puțini reușesc să treacă toate probele. Iată ce salariu ar putea încasa lunar o persoană care ar opta pentru un asemenea job.
Probele pentru a intra la SRI sunt destul de grele și necesită o mulțime de resurse din partea viitorului angajat. Interviurile, probele pe care trebuie să le susțină, precum și toate testările psihologice nu sunt văzute cu ochi prea buni de mulți, tocmai de aceea renunță foarte repede.
Ce salariu are un angajat SRI în 2023
Pentru a beneficia de un loc de muncă la SRI va trebui să îndeplinești câteva condiții minime, printre care se numără și: să ai cetățenie română, domiciliu stabil în românia, să nu fii cercetat penal, urmărit sau dat în judecată, să nu ai antecedente penale și să nu faci parte din vreun partid politic.
Dacă aceste cerințe minime sunt îndeplinite, atunci vei putea să începi demersurile necesare pentru obținerea postului.
Potrivit ultimelor reglementări, salariul minim pe care un angajat la SRI, cu studii medii, îl poate primi este de 4.000 de lei net, plus alte avantaje, precum plata parțială a chiriei sau a ratei la bancă pentru o locuință, bonusuri de performanță și bonuri de masă.
În urma grilei de salarizare publicată anul trecut, directorul SRI, Eduard Hellvig, obținea lunar din indemnizația de la stat un venit mediu de aproximativ 14.400 de lei. Prim adjunctul acestuia, Răzvan Ionescu, anunța că primește un salariu de 16.400 de lei.
Cei doi adjuncți ai directorului SRI, Cristian Bizadea și Adrian Ciocîrlan, primeau în fiecare lună un salariu de 15.900 de lei, respectiv 17.000 de lei. În funcție de studiile și calificările fiecăruia, veniturile pot crește sau pot scădea, de la un an la altul.
Ce salarii au poştaşii din România
În România, poştaşii nu câştigă aşa de mulţi bani cum şi-ar închipui unii. Salariul mediu al unui factor poştal este de doar 2.200 de lei brut, ceea ce înseamnă că primeşte lunar un salariu net de 1330 de lei. Ca şi în alte domenii, salariile de aici variază şi în funcţie de experienţă.
„Salariul unui factor poştal este de aproximativ 2.200 de lei brut, la care se adaugă bonuri de masă. (…) Intervalurile salariale variază între 2.080 lei brut (1.263 lei net – n.red), 2.210 lei brut, 2.374 lei brut si 2.549 lei brut (1.524 lei net -n.red)”, a declarat Poșta Română.
Cu toate acestea, în ţară sunt mulţi bătrâni care lasă „bacşiş” poştaşilor care aduc pensia. Spre exemplu, în Bucureşti pensionarii lasă, în medie, 5 lei poştaşilor. Lunar, un factor poştal ar putea duce în Capitală 200 de pensii, ceea ce înseamnă că ar putea strânge 1000 de lei din restul lăsat de bătrâni, dacă are puţin noroc. Dacă este cu adevărat norocos, poate duce chiar şi 400 de pensii, ceea ce ar însemna că ar putea să adune chiar 2000 de lei.
NU E NEVOIE DE PILE SA NU CREDETI CA IN SRI POTI SA INTRI DACA TATAL A LUCRAT ACOLO SAU DACA ESTI VREO NEPOTICA DARNICA SAU AI UN UNCHI JUDECATOR SI ALA CORUPT NU LA SRI NU GASESTI NICI……….. UNUL LA SUTA DIN ANGAJATI CU PILE ……NU E GREU DE VERIFICAT DACA SE VREA….SA CREDETI CA LA SRI INTRA TOTI POTCOVARI SAU TOATE PUPEZELE SAU CEI CARE NU AU CEI 77777777 ANI DE ACASA NU SUNT TOTI SEFI DE PROMOTIIIIIIISUNT TOTI MODESTI ,POLITICOSI CU MULT BUN SIMT IAR GRANDOMANIE NICI CA EXISTA ASA CA NICI O SANSA CELOR CE NU AU CALITATILE ASTEA SAU ATENTIE NU SE MOSTENESTE SERVICIUL LA SRI …….SRI NU VREA PILE…..SRI VREA OAMENI CARE SLUJESC TARA OAMENI ONESTI ……..NU BETIVI CA MINE CARE SCRIU IN STARE DE EBRIETATE…..ASA CA DACA VRETI SRI VEDETI CE CALITATI AVETI