Prima pagină » Magazin » Ce salariu are o femeie de serviciu în Germania. Multe femei din România aleg să meargă acolo la muncă

Ce salariu are o femeie de serviciu în Germania. Multe femei din România aleg să meargă acolo la muncă

12 mart. 2024, 13:54,
în Magazin

Când vine vorba de salariu, o femeie de serviciu care muncește în Germania se poate declara mulțumită în ceea ce privește veniturile. Iar în privința condițiilor de muncă, acestea sunt destul de bune, ceea ce transformă acest job într-unul atractiv. Nu în ultimul rând, salariile pentru femeile de serviciu sunt chiar mai mari în vest decât în estul Germaniei.

Foarte multe persoane din România aleg să plece în Occident pentru job-uri mai bine plătite și un trai mai bun. Una dintre destinațiile vizate este Germania, o țară în care sistemul asigurărilor sociale este bine pus la punct dar și salariile sunt consistente.

Ce salariu are o femeie de serviciu în Germania

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă bine plătit în străinătate și nu ai studii superioare, ar trebui să iei în considerare posibilitatea de a lucra ca femeie de serviciu în Germania. Salariile pentru această meserie sunt extrem de atractive, iar condițiile de muncă pot fi chiar mai bune decât te-ai aștepta.

Conform site-ului StepStone.de, salariul mediu anual pentru munca în curățenie în Germania este de 29.700 de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 2.475 de euro lunar. Cu un tarif mediu orar de 15,47 euro, această meserie poate fi una extrem de profitabilă pentru cei care sunt dispuși să depună efort și să lucreze din greu. Este important de menționat că salariile în vestul Germaniei sunt de obicei mai mari decât în est, iar tarifele orare pot varia semnificativ în funcție de oraș, între 13 și 26 de euro pe oră.

Chiar dacă munca în domeniul curățeniei poate fi obositoare, aceasta oferă și flexibilitate în ceea ce privește programul de lucru. Începând cu 1 ianuarie 2024, salariul minim în Germania este de 12,41 euro pe oră, brut, ceea ce asigură un nivel minim de remunerație pentru toți angajații din această industrie.

Care este venitul minim net

Potrivit Ministerului Federal al Muncii din Germania, o persoană angajată cu normă întreagă timp de 40 de ore pe săptămână câștigă în medie 2.151 euro lunar. Pentru o persoană care locuiește singură și se află în prima clasă de impozitare, salariul minim în mână este de aproximativ 1.560 euro, cu aproximativ 600 euro mai puțin decât salariul brut.

Cu toate acestea, câștigurile pentru femeile de serviciu în casele private depind în mare măsură de locație. De exemplu, în orașe precum München, tarifele orare sunt mai mari decât în ​​alte orașe, precum Leipzig sau Berlin, din cauza diferențelor semnificative în costul vieții.

Deci, dacă ești în căutarea unui job bine plătit și nu ai studii superioare, munca în curățenie în Germania ar putea fi o opțiune extrem de avantajoasă pentru tine. Nu doar că vei câștiga un salariu atractiv, dar vei avea și posibilitatea de a lucra într-un mediu flexibil și de a-ți asigura un trai mai bun într-o țară străină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *