Prima pagină » Actualitate » Ce salarii au românii care lucrează în construcții în 2024. E una dintre cele mai bine plătite meserii din România
Ce salarii au românii care lucrează în construcții în 2024. E una dintre cele mai bine plătite meserii din România

Ce salarii au românii care lucrează în construcții în 2024. E una dintre cele mai bine plătite meserii din România

04 iun. 2024, 10:06,
în Actualitate

Românii care se angajează în construcții câștigă sume importante de bani. Aceasta a ajuns să fie una dintre cele mai bine plătite meserii din România. Tocmai de aceea, mulți tineri sunt interesați să știe ce salarii au românii care lucrează în construcții în 2024.

Ce salarii au românii care lucrează în construcții

Românii care vor să lucreze în construcții trebuie să știe că este un domeniu în care se câștigă foarte bine în momentul de față. Salariile pot trece chiar și de 1.000 de euro pe lună.

În prezent, în România există numeroase șantiere de construcții. Autoritățile și companiile private fac investiții cu banii proveniți din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Peste o treime dintre angajaţii din construcţii au salarii cuprinse între 4.500 şi 7.000 de lei pe lună, media netă din domeniu fiind de 5.000 de lei pe lună, potrivit potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.

Companiile din constructii au postat de la începutul anului peste 11.000 de joburi, aceştia fiind al şaselea cel mai activ angajator din economie, după domenii precum retail, servicii, call center / BPO, industria alimentară şi turism.

„Există nevoia de candidaţi pentru sectorul construcţiilor pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald creşte odată cu numărul proiectelor, dar şi pe fondul faptului că vedem mai mulţi muncitori care pleacă la muncă în străinătate. Este, chiar şi în afara acestui aspect, un domeniu cu o rată mare de fluctuaţie, astfel încât angajatorii au nevoie să recruteze permanent. Tocmai de aceea sunt şi printre cei care apelează cel mai des la soluţia importului de personal din Asia”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro.

Un inginer ia un salariu de 6.000 de lei

Pe platformele de recrutare online au fost postate zeci de mii de oferte în domeniul construcțiilor. Acest sector este al șaselea cel mai actic angajator din economie, după retail, servicii, call center/BPO, industria alimentară și turism.

Media salarială în domeniul construcțiilor este de 5.000 de lei net. Astfel, cei angajați pe șantiere ajunt să fie plătiți la un nivel egal cu angajații din inginerie sau petrol/gaze și peste cei din domenii, precum financiar, administrativ/logistică, producție, auto sau resurse umane.

Cele mai mici salarii din acest sector le primesc cei care lucrează pe următoarele poziții: sudor (4.000 de lei), tehnician (4.000 de lei) instalator (4.100 de lei), contabil primar (4.500 de lei), reprezentant tehnic (4.500 de lei).

La polul opus se află pozițiile remunerate cu mai mult de 1.000 de euro. Sunt aici funcțiile de diriginte de șantier (6.600 de lei net), inginer de instalații (6.000 de lei), inginer proiectant (6.000 de lei), inginer construcții (6.000 de lei), inginer electrician (5.500 de lei), specialist achiziții (5.200 de lei) și proiectant de instalații (5.200 de lei).

Românii din construcții pot beneficia și de alte avantaje, pe lângă salariile atractive.

„Se caută candidaţi care au între 2 şi 5 ani de experienţă în domeniu, însă, alături de ei, cei mai căutaţi sunt muncitorii calificaţi şi necalificaţi. Pentru a-i atrage, angajatorii nu doar că le pun la dispoziţie diverse facilităţi şi beneficii, ci sunt dispuşi să le ofere şi salarii mari doar pentru a bate palma pentru o perioadă mai lungă de timp”, a menționat Roxana Drăghici, vorbind despre ce salarii au românii care lucrează în construcții în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`