Prima pagină » Actualitate » Ce salarii au profesorii din sistemul de învățământ privat! Poate ajunge la 8.000 de lei
Ce salarii au profesorii din sistemul de învățământ privat! Poate ajunge la 8.000 de lei

Ce salarii au profesorii din sistemul de învățământ privat! Poate ajunge la 8.000 de lei

30 aug. 2024, 11:26,
în Actualitate

În condițiile în care cadrele didactice se așteaptă la majorări salariale, mulți se întreabă ce salarii au profesorii din sistemul de învățământ privat. Angajații din sistemul de învățământ privat se bucură de salarii foarte bune și nu au niciun motiv să se plângă. În ultimii ani, s-au deschis foarte multe grădiniţe, şcoli private, instituţii de tip before & after school, care generează anual peste peste 7.000 de locuri de muncă şi 350.000 de aplicări.

Ce salarii au profesorii din sistemul de învățământ privat!

Salarii sunt foarte bune sistemul de învățământ privat. Cei mai mulţi angajatori caută în această perioadă candidaţi pentru poziţiile de educator, învăţător, profesor de limbi străine sau asistent medical.

„În oraşele mari, s-a format şi o piaţă competitivă pentru acest domeniu, inclusiv din punct de vedere salarial, în condiţiile în care sunt tot mai multe instituţii de acest tip, dar nu şi suficienţi candidaţi eligibili. Este, totodată, un domeniu în care retenţia de personal este esenţială şi, pentru asta, angajatorii sunt atenţi la pachetele pe care le oferă candidaţilor.

Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge şi la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare şi certificare profesională”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.

Astfel, un educator care lucrează într-o grădiniţă privată din Bucureşti câştigă între 4.000 şi 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.500 şi 4.000 de lei.

Un asistent medical pentru o grădiniţă privată câştigă, în medie, 3.500 de lei net în fiecare lună, în timp ce un psiholog poate avea un salariu de 4.000 de lei. Plafoanele salariale variază în funcţie de experienţa pe care o au candidaţii şi de certificările profesionale obţinute. Cele mai mari salarii sunt în Bucureşti, în oraşele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decât în Capitală.

Salarii de 8.000 de lei pentru profesorii de gimnaziu

În cazul şcolilor private, pragurile salariale diferă în funcţie de ciclul de învăţământ. Astfel, dacă salariul unui învăţător debutant este de aproximativ 4.000 de lei pe lună, pentru cei care au cel puţin 5 ani de experienţă depăşeşte 5.000 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial câştigă între 5.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de vechime, dar şi de specializarea pe care o are.

„Deşi vorbim despre joburi care se adresează atât candidaţilor entry level, cât şi celor cu experienţă, angajatorii au o serie de cerinţe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagogice absolvite, dar şi o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilităţi de comunicare cu copiii şi cu părinţii şi răbdare”, detaliază Roxana Drăghici.

Între 25% şi 33% dintre salariaţii din România cu normă întreagă vor avea venituri mai mari, de la 1 ianuarie 2025, după implementarea directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, potrivit unei analize a Blocului Naţional Sindical (BNS).

Așadar, profesorii din sistemul de învățământ privat au salarii mult mai mari decât cei din sistemul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024