Prima pagină » Stiri si curiozitati » „Ce să torn la rădăcina unui copac să se usuce?”. Eliminarea plantelor invazive

„Ce să torn la rădăcina unui copac să se usuce?”. Eliminarea plantelor invazive

22 mart. 2022, 12:08,
în Stiri si curiozitati

După ce ați achiziționat un teren, poate observați că unii copaci nu vor să dispară și vă întrebați „Ce să torn la rădăcina unui copac să se usuce”. Sunt mai multe tehnici ce au ca stagiu final moartea copacului.

Folosirea de ierbicide și substanțe ce fac viața plantelor imposibilă, folosite într-un mod nepotrivit poate duce la otrăvirea pământului, iar acest lucru este o poluare directă și nu va permite altor plante / viețuitoare să trăiască acolo. Chiar dacă suntem de părere că trebuie să protejăm copacii, unele specii sunt invazive și existența lor îngrădesc existența celorlalte specii autohtone. Motiv pentru care gândul de a turna ceva la rădăcina unui copac să se usuce, este unul normal căci sunt mulți copaci ce cresc repede.

grafica copac mort

Aplicarea de ierbicid peste tulpina proaspăt tăiată poate fi o soluție

Ce să torn la rădăcina unui copac să se usuce. Tehnici simple

Biologii sunt de părere că cel mai bine este ca acel copac să fie îndepărtat prin tăiere pentru a nu fi o contaminare, dar în unele cazuri soluția nu este posibilă. Substanțele erbicide sunt destul de ușor de procurat și au un efect foarte prompt dacă sunt folosite corespunzător și nu dăunează nici mediului înconjurător.

Cele mai la îndemână opțiuni pentru a ucide copacul sunt date de aplicarea acestor soluții în anumite zone ale copacului. Dar din păcate, foarte multe soluții vin sub forma de spray, iar folosirea lor este mai dificilă. Printre substanțele chimice constituente putem menționa triclopyr amina și triclopyrul ca având efect asupra opririi creșterii copacului. Iar ca substanțe ce distrug circulația plantei. majoritatea soluțiilor folosesc glifosatul și imazapyr.

otrava ce sa torn la radacina unui copac sa se usuce

Aplicarea de soluție în sistemul circular al copacului este adesea un proces foarte eficient

Crestarea și otrăvirea suprafeței scoarței

Scoarța copacului este una destul de groasă, iar rolul ei este cel de a transporta seva de la rădăcină spre creștetul copacului, dacă facem o secțiuni în aceasta, putem introduce direct în circulație otrava. Se recomandă evitarea folosirii acestuia în perioada de primăvară, căci există șansa ca circulația să nu fie una foarte accentuată, iar absorbția otrăvii va fi ceva mai mică, necesitând mai multe repetări.

Injectarea otrăvii

Această injectare a otrăvii este mult mai eficientă, căci sistemul circulator va primi direct otrava, iar circulația nu va mai fi încetinită de către secțiune. Doar că spre deosebire de injecțiile la oameni, aici va fi necesară folosirea unei aparaturi pentru o administrare adecvată, sau se poate face manual, dar va fi nevoie de o seringă potrivită pentru a străpunge prin scoarța copacului, iar administrarea trebuie să fie repetată.

ierbicide aplicate pentru ce sa torn la radacina unui copac sa se usuce

În funcție de cât de mare este copacul, va fi necesar un cerc mai mare. Dacă rădăcina e una adânca, atunci efectul nu este unul imediat, ci va apărea atunci când plouă.

Otrăvirea solului

Dacă este vorba despre niște copaci mai tineri, o aplicare a acestor ierbicide diluate în apă, se pot arăta foarte eficiente. Acest procedeu este folosit adesea pentru a scăpa de mai mulți copaci laolaltă. Mulți copaci au rădăcini ramificate, iar aplicarea eficientă presupune folosirea unei arii mai mari. Un cerc de 2 metri în jurul unui copac mare ar trebui să fie suficient, dar se poate și mai mic în funcție de copac.

Înfometarea copacului

Dacă tăierea nu ne poate ajuta în cadrul copacului, iar otrăvirea pare a fi un proces complicat, înfometarea sa se arată adesea câștigătoare. Procesul presupune tăierea circulară a scoarței copacului, iar copacul nu mai poate transporta seva. Este o tehnica mai puțin toxică și ar putea înlocui bine gândul de ce să torn la rădăcina unui copac să se usuce. Sunt cazuri în care copacul crește repede și va face față situației, dar este o alternativă ce a dat de multe ori succes.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Alertă în California! Virusul rar care a ucis-o pe soția actorului Gene Hackman a cauzat alte 3 decese
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Te cunosc de undeva, 5 aprilie 2025. Ce pereche a câștigat a opta gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Playtech.ro
Pericolul îngheţului pentru agricultură şi livezi. Pagubele aşteptate după ninsorile şi gerul din aceste zile
observatornews.ro
Temperaturi de Polul Nord în România, cu două săptămâni înainte de Paşte. A nins puternic, iar zilele următoare sunt anunţate chiar şi -12°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Locul istoric ce va deveni bijuteria României. Ceaușescu voia să-l radă de pe fața pământului
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Regretatul Adrian Păunescu, făcut pulbere de Radu Banciu. Jurnalistul și-a adus aminte de anii în care au lucrat împreună și a făcut comparația cu Ioan Chirilă
Playtech.ro
Horoscopul iubirii pentru aprilie. Zodia care cade în capcana dragostei, va fi orbită de partener
Dailybusiness.ro
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
RomaniaTV
Gabriela Cristea a ajuns, azi-noapte, de urgenţă la spital: Am avut o noapte oribilă
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vortexul polar aduce ultimul episod de iarnă în România. Ciclonul polar va lovi toată ţara
redactia.ro
De ce bărbații nu au voie să se salute la înmormântare – o regulă veche, încărcată de simboluri
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`