Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce să pui în ceașca de cafea de dimineață ca să fie mai sănătoasă. Ingredientul banal care face minuni pentru organism!

Ce să pui în ceașca de cafea de dimineață ca să fie mai sănătoasă. Ingredientul banal care face minuni pentru organism!

04 oct. 2024, 10:36,
Redacția BZI în Stiri si curiozitati

Dacă vrei ca de dimineață să faci o ceașcă de cafea mai sănătoasă, nu trebuie decât să adaugi acest ingredient banal în ea. Această băutură este nelipsită din viețile multor români, astfel că, sunt persoane care o consumă pentru gustul său, altele pentru beneficiile sale.

Specialiștii au dezvăluit ce să pui în ceașca de cafea de dimineață ca să arzi grasimi mai rapid. Acest ingredient secret are nenumărate beneficii pentru organism și te poate ajută să ajungi la silueta mult visată. Dacă te numeri printre iubitoarele de această băutură, atunci iată ce poți să faci pentru a te bucura în totalitate de beneficiile sale.

Ce să pui în ceașca de cafea de dimineață ca să fie mai sănătoasă

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial și este apreciată nu doar pentru gustul său plăcut dar lăsând totuși un gust amar în gură, dar și pentur diversele sale beneficii pentru sănătate.

Cafeina paote accelera metabolismul și a fost asociată cu îmbunătățiri a performanței în exerciții fizice prin creșterea mobilizării acizilor grași din țesutul adipos. De asemenea, poate ajuta la creșterea ratei metabolice bazale.

Dacă ești un fan al cafelei, fără îndoială ai văzut deja foarte multe imagini cu cafea și scorțișoară circulând pe internet. Scoțișoara nu numai că-ți oferă mai multă energie, ci furnizează organismului nutrienți importanți. Poți adăuga scorțișoară măcinată în cafeaua deja preparată sau în filtru.

Există, totuși, și alte ingrediente din bucătărie pe care le poți folosi pentru a oferi cafelei de la prima oră o aromă mai plăcută. Vorbim, de exemplu, despre ghimbirul proaspăt. Poți adăuga câteva felii din acesta deasupra cafelei măcinate înainte de preparare sau poți adăuga o linguriță de ghimbir pudră în băutură.

Rozmarinul îți poate îmbunătăți, de asemenea, ceașca de cafea de dimineață. Ce trebuie să faci este să pui o crenguță de rozmarin proapăt deasupra cafelei măcinate, să pornești aparatul de cafea ca de obicei și să prepari băutura. Aroma sa își va schimba subtil nuanța.

De ce se pune unt în această băutură

Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. S-ar putea să te întrebi dacă adăugarea de unt în cafea este sănătoasă, mulți nu au făcut acest lucru pentru că o consideră o altă tendință în materie de nutriție.

Cafeaua cu unt este populară în SUA, iar combinația se numește și „antiglonț” și a fost făcută cunoscută de Dave Asprey, ca metodă de slăbit.

Astfel, acesta susține că dacă adaugi unt în cafea vei avea senzația de sațietate și astfel poți uita de micul dejun, această metodă a tot fost testată, de aceea, nu este o substanță periculoasă. Cafeaua nu conține calorii, însă untul este un aliment hrănitor, bogat în proteine și grăsimi bune.

Un alt beneficiu este acela că untul pus în cafea favorizează digestia. Cafeaua are oricum efect diuretic, însă în combinație cu untul, ajută și mai mult, astfel că este considerată un remediu numai bun împotriva constipației.

De asemenea, fiind bogat în grăsimi, unul oferă cafelei un gust bogat. Mulți oameni simt senzație de foame după ce își termină cafeaua, însă datorită untului, nu se va mai întâmpla așa.

Pentru ca untul să se dizolve complet în ceașca de cafea, aceasta trebuie să fie fierbinte, numai așa untul și cafeaua se vor omogeniza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024