Prima pagină » Sanatate » Ce să pui în băutură să îți fie rău: Cum poți scăpa de această patimă

Ce să pui în băutură să îți fie rău: Cum poți scăpa de această patimă

02 apr. 2021, 11:57, 2 ,
BZI.ro, în Sanatate

Dependența de alcool sau alcoolismul reprezintă o problem majoră care îi afectează mai ales pe bărbați, dar n upuține sunt ș icazurile de femei care au căzut în această patimă, indiferent de categoria social dinb care aceștia fac parte. Tocmai de aceea, în momentele de lucidiatte, aceste eprsoane ajung să se întrebe ce să pui în băutură să îți fie rău.

Alcoolismul apare atunci când dorința și nevoia fizică a unei persoane de a consuma alcool nu pot fi controlate, chiar dacă știe ce efecte nocive le are băutura asupra organismului său.

Potrivit statisticile făcute la nivel global, anul, în lume, mor peste 3,3 milioane de oameni din cauza alcoolismului. Consumul frecvent de alcool produce modificări la nivelul creierului, persoana respectivă devenind incapabilă să se abțină, chiar dacă în momentele de lucidiate constientizează că are o problem cu consume lde alcool și ce efecte are acesta.

Ce să pui în băutură să îți fie rău: Cum să îi provoace dezgust

În cazul alcoolicilor, este aproape imposibil să încerci să-i convingi, să le aduci argumente, pentru că inevitabil ajungeți la ceartă. Tocmai de aceea, dacă vreți să îl ajutați apelați la tratarea persoanei respective în taină.

Administrarea de Alkotox timp de 2 săptămâni poate crea o senzație puternică de dezgust față de alcool chiar și în cazul alcoolicilor cronici.

Acest preparat este făcut din componente naturale, având o acțiune complexă. Pe lângă faptul că blochează pofta de alcool și induce o stare de aversiune față de alcool, acesta generează procese complexe de recuperare a tututror organelor care au fost afectate de consumul de alcool. Astfel, îcnepe regenerarea celulaă a ficatului, inimii și rinichilor. În plus, acesta acționează asupra funcționării sistemului nervos.

Pe lângă reducerea dorinței de a consuma alcool, acest produs activează conștientizarea faptului cât de nociv este consumul de alcool.

Acest produs acționează asupra unor receptori ai celulei, rescriind practice informația, iar organismul începând procesul de ameliorare a stării de sănătate.

Ce se întâmplă când renunți la alcool

În primele 48 de ore după ce o persoană a renunțat la consumul de alcool apare sevrajul care poate da creșterea tensiunii, frisoane,satre de nervozitate, dureri de cap și grețuri.

Dorința de a consuma alcool este cu atât mai mare cu cât persoana respective obișnuia să bea zilnic și în cantități apreciabile. Astfel, în cazul consumatorilor înrăiți, s-ar putea ca sevrajul să nu treacă după 48 de ore. Pentru unele persoane apare „delirium tremens“, acele stări de confuzie care pot apărea împreună cu halucinații, frisoane, puls iregulat al inimii și chiar convulsii.

După 72 de ore de la renunțarea de la băutură, sevrajul scade în intensitate până la eliminare, corpul începând să creeze un nou echilibru care nu include alcoolul.

După o săptămână fără consum de alcool, unele persoane se pot simți mai nervoase și mai agresive sau cu stări de anxietate sau depresie. Asta se întâmplă deoarece consumul de alcool afectează neurotransmițătorii care sunt responsabili cu buna dispoziție, cum ar fi serotonina.

La câteva săptămâni de la depășirea sevrajului, măsurile medicale pot include, de la caz la caz și medicamente împotriva alcoolismului cronic și consiliere sau psihoterapie de grup.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *