Prima pagină » National » Ce să nu faci în concediu. Obiceiul turiștilor români ce aduce amenzi de sute de euro
Ce să nu faci în concediu. Obiceiul turiștilor români ce aduce amenzi de sute de euro

Ce să nu faci în concediu. Obiceiul turiștilor români ce aduce amenzi de sute de euro

22 iul. 2024, 17:58,
BZI.ro, în National

Una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa, Calpe de pe coasta mediteraneană a Spaniei, a luat decizia de a-i amenda pe turiștii care se instalează înainte de ora 09.00 pe plajă.

Un ”obicei” al turiștilor români, care sunt extrem de matinali la plajă, le-ar putea aduce amenzi de până la 250 de euro, informează CNN.

Un obicei al românilor ar putea aduce amenzi consistente

Într-un comunicat de presă consiliul municipal a reamintit turiștilor că, în conformitate cu Ordonanța municipală privind utilizarea și gestionarea litoralului, le este interzis să instaleze articole precum scaune, hamace și umbrele de plajă înainte de ora 9 a.m. pentru a nu împiedica curățarea plajelor.

Cei care nu respectă această regulă riscă să fie reclamați, să li se ridice bunurile și să primească amenzi de 250 de euro.

Scaunele, hamacele și umbrelele care sunt lăsate nesupravegheate pentru mai mult de trei ore în timpul zilei pot fi îndepărtate, a declarat consiliul.

În cadrul consiliului local au fost înregistrare plângeri conform cărora mulți oameni își rezervă locul pe plajă, dar nu-l utilizează.

În ultimele câteva luni, în Spania și pe insulele sale au existat tot mai multe reacții împotriva turiștilor.

Cât vor plăti turiștii care vor dori să debarce în orașul catalan

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum Barcelona va majora taxa turistică pentru pasagerii navelor de croazieră care vizitează oraşul pentru mai puţin de 12 ore, a spus primarul într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters, potrivit news.ro. Jaume Collboni a spus că taxa turistică actuală pentru pasagerii navelor de croazieră cu escală este de 7 euro (7,61 USD) pe zi. Nu a spus cu cât va fi majorată taxa.

”Vom propune… creşterea substanţială a taxei pentru pasagerii navelor de croazieră cu escală”, a declarat el pentru ziarul El Pais.

El a explicat că „în cazul pasagerilor de croazieră cu escală (mai puţin de 12 ore) există o utilizare intensivă a spaţiului public fără niciun beneficiu pentru oraş şi un sentiment de ocupaţie şi saturaţie. Ne dorim să avem un turism care să respecte destinaţia.”

El a spus că turiştii, nu plătitorii locali de taxe, ar trebui să plătească pentru proiecte locale, cum ar fi şcolile cu aer condiţionat.

Propunerea va trebui să fie agreată cu guvernul regional catalan, a spus Collboni.

În ultimele săptămâni, activiştii anti-turism au organizat proteste în destinaţii populare de vacanţă din Spania, cum ar fi Palma de Mallorca, Malaga şi Insulele Canare, spunând că vizitatorii cresc costurile locuinţelor şi fac ca locuitorii să nu îşi permită să locuiască în centrele oraşelor.

Un alt protest este planificat duminică seara în Palma de Mallorca, capitala celei mai mari insule din Baleare.

Collboni a anunţat luna trecută că oraşul va interzice turiştilor închirieri de apartamente până în 2028, o măsură neaşteptat de drastică, deoarece încearcă să limiteze creşterea costurilor locuinţelor şi să facă oraşul locuibil pentru locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *