Prima pagină » Culinar » Ce sa mananci daca ai ulcer
Ce sa mananci daca ai ulcer

Ce sa mananci daca ai ulcer

14 oct. 2019, 09:48,
în Culinar

Ulcerul se produce cand intre sucurile digestive, care au rol in digestia alimentelor si factorii care protejeaza peretele stomacului sau al duodenului, apare un dezechilibru. Alaturi de tratament, dieta are un rol major pentru pacientul diagnosticat cu ulcer.

Afectiunea este de cele mai multe ori generata de infectia cu bacteria Helicobacter pylori. Cea mai des intalnita manifestare clinica a ulcerului este durerea. Cu toate acestea, intre 10% si 40% dintre ulcere evolueaza fara simptome si fara durere. Ulcerul asimptomatic este descoperit si diagnosticat absolut intamplator. Pacientul ajunge la medicul specialist gastroenterolog care ii face o endoscopie. Totodata, din pacate, ulcerul asimptomatic este descoperit in momentul in care deja au aparut complicatiile. Mai exact, cand exista perforatii sau hemoragii.

Tratamentul ulcerului este de durata. Obligatoriu tratamentul va fi insotit de o dieta stricta. Este bine sa retii ca orice gustare pe care vrei sa o servesti noaptea nu iti va face bine. Explicatia este aceea ca poate determina secretii gastrice noaptea.

Iata ce ai voie sa consumi daca ai ulcer:

  • carne de vaca, vitel, pasare,
    peste slab,
    sunca slaba, parizer,
    legume fierte, piureuri, budinci sau sufleuri,
    lapte dulce, smantana, unt, branza proaspata de vaci, cas, urda,
    oua proaspete,
    ulei, fainoase − gris, orez, paste fainoase,
    paine veche de o zi, biscuiti,
    dulciuri sub forma de budinci sau prajituri cu aluat uscat,
    fructe dulci si bine coapte,
    sucuri de morcovi, mere, piersici.
    Daca ai fost diagnosticat cu ulcer nu consuma:
  • alcool, cafea, ceai negru, bauturile carbogazoase,
    carnea grasa sarata, afumata sau preparata prin prajire,
    pestele gras, afumat sau conservele de peste,
    branzeturi fermentate, afumate,
    lapte batut, iaurtul, untura, slanina, maioneza,
    paine moale, paine neagra,
    dulciurile concentrate (dulceata, ciocolata), foietajele,
    castraveti, ridichi, sfecla, varza, fasole, linte, vinete, rosii,
    ceapa, usturoi, ardei iute,
    fructe crude sau acre, nuci, alune, migdale,
    condimente absolut deloc ( piper, boia, hrean, mustar, otet).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`