Breaking News
Alimente benefice pentru fiecare organ. Vezi cu ce trebuie să te hrănești, ca să fii ”verde” până la o vârstă înaintată
Pentru inimă
- 1. varza – conţine fier şi potasiu, necesare inimii şi circulaţiei sanguine
- 2. broccoli – prin conţinutul de calciu, fier şi caroten, previne atacurile de cord şi ateroscleroza
- 3. ridichea – apăra împotriva atacurilor de inimă
- 4. portocală – are puţine calorii, conţine vitamina C şi scade valoarea colesterolului din sânge
- 5. morcovul – acidul folic şi bioflavonoidele conţinute de morcovi protejează inima
- 6. peştele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri
- 7. ceapă – îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia şi scade presiunea sângelui
- 8. usturoiul – alicina pe care o conţine previne accidentele vasculare cerebrale
- 9. leurda (usturoi sălbatic) – curata sângele de toxine
- 10. sparanghelul – curata cordul şi vasele mari de sânge
- 11. uleiul de măsline – energizeaza cordul şi reduce colesterolul
- 12. cicoarea – scade colesterolul şi tensiunea arterială şi curata sângele cu ajutorul unor minerale specifice
- 13. somonul – este o sursă de acizi graşi Omega 3 care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge
- 14. dovleacul – are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă
- 15. cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare şi oferă o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
- 16. paprikă – protejează vasele de sânge şi inimă
- 17. roşia – normalizează tensiunea arterială, fiind diuretice eficiente
- 18. măslinele – reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială
- 19. mărul – conţine peste 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia sistemului vascular
- 20. fasolea neagră – o singură cana de fasole furnizează între 120 şi 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac
- 21. coacăzele – sunt excelente pentru circulaţia sângelui, având o concentraţie mare de minerale şi vitaminele B, C, D şi E
- 22. zmeură – întăreşte sistemul imunitar, acţionând ca o aspirină naturală
- 23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului
- 24. şocul – îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
- 25. piersică – conţine vitamine şi oligoelemente ce protejează inima
- 26. cireşele – împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu
- 27. rubarba – scade tensiunea arterială şi fortifica inima
- 28. grapefruit-ul – previne obstrucţiile vasculare şi tromboza datorită unei enzime speciale
- 29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
- 30. prunele – previn tromboza
- 31. curmalele – reduc tensiunea arterială şi protejează împotriva aterosclerozei fiindcă sunt bogate în fier, calciu şi potasiu
- 32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine să devină mai elastice
- 33. ovăzul – este benefic în bolile cardiovasculare
- 34. porumbul – conţine vitaminele D şi K
- 35. ardeiul iute – previne creşterea nivelului de zahăr din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii
Pentru creier
- 36. lintea – conţine lecitina, proteine şi glucide de care au nevoie celulele creierului
- 37. Quinoa – întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind bogat în fier
- 38. carnea de pasăre de curte – are grăsimi şi uleiuri ce oferă energie celulelor nervoase
- 39. fasolea – creşte puterea de concentrare
- 40. oul – este o sursă grozavă de proteine; gălbenuşul conţine colină ce ajută la dezvoltarea memoriei
- 41. avocado – combate stresul, nervozitatea şi insomnia
- 42. bananele – glucoză, vitaminele şi mineralele conţinute de acestea sunt benefice pentru creier şi îl energizeaza
- 43. caisele – stimulează neuronii
- 44. stafidele – conţin mult zahăr (75%), resursa energetică pentru creier
- 45. pară – zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
- 46. mazărea – fiind bogată în proteine, este bună pentru memorie şi concentrare
- 47. salată verde – calmează sistemul nervos datorită substanţelor opiacee .
Pentru ochi
- 48. castanul sălbatic – calmează senzaţia de usturime şi iritaţiile datorită substanţelor sale active
- 49. arnica – uleiul esenţial de arnica calmează inflamaţiile oculare
- 50. mesteacănul alb – întăreşte imunitatea ochilor deoarece conţine vitamina C, potasiu şi calciu
- 51. limbă de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorită taninurilor şi a saponinelor
- 52. rostopasca – este extraordinar de eficientă împotriva virusurilor şi mai ales pentru ochii uscaţi
- 53. gutuia – este bună pentru alergii şi febra fanului deoarece conţine pectine şi calciu
- 54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmează ochii persoanelor ce îşi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului
- 55. grăsimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi împreună cu iarbă de silur
- 56. strugurii – ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne
- 57. pătlagina – taninurile pe care le conţine tratează infecţiile oculare
- 58. căpşuna – ajută ochii în timpul vederii nocturne
- 59. Centarium Minus – tinctura obţinută din această plantă vindeca afecţiunile oculare
- 60. ananasul – enzimele conţinute de acesta relaxează ochii obosiţi din cauza calculatorului
- 61. rozmarinul – purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare
Pentru piele/păr
- 62. pepenele – conţine foarte puţine calorii şi este excelent pentru menţinerea fermităţii pielii
- 63. iaurtul degresat – bacteriile conţinute de acesta îmbunătăţesc aspectul pielii; în plus, are o concentraţie ridicată de vitamina A
- 64. grâul – conţine acizi graşi, calciu şi dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sănătoase pentru păr, piele şi unghii
- 65. orzul – infrumuteseaza şi revitalizează datorită substanţelor bioactive
- 66. cimbrul – redă strălucirea pielii şi curata organismul
- 67. hreanul – conţinând substanţe active, regenerează părul, pielea şi unghiile
- 68. mustarul- reglează fluxul sanguin la nivelul pielii
Pentru oase
- 69. migdalele – conţin magneziu şi ajuta oasele să rămână sănătoase
- 70. spanacul – datorită fierului şi calciului pe care îl conţine, face oasele mai rezistente şi ajuta la funcţionarea muşchilor
- 71. meiul – întăreşte dintii, oasele şi stimulează creşterea copiilor
- 72. secara – este benefică pentru dinţi, oase şi muşchi fiind o sursă ideală de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc
- 73. brânză – întăreşte oasele fiind o sursă bună de calciu
Pentru stomac/intestin
- 74. tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale
- 75. păstarnacul – stimulează digestia
- 76. mango – apără mucoasa intestinală datorită vitaminei A şi a antioxidanţilor
- 77. arpacaşul – aduce în organism necesarul de fibre, fosfor şi magneziu pentru o digestie sănătoasă
- 78. mărarul – ameliorează indigestia
- 79. soia – are proprietăţi anticancerigene
- 80. nucile – conţin o formă purificata de Omega 3 şi de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor
Pentru ficat
- 81. anghinarea – conţine proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii previn bolile hepatice
- 82. sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei
- 83. conopida – contribuie la îmbunătăţirea activităţii ficatului
- 84. drojdia de bere – este o importanţă sursa de vitamina B şi detoxifica ficatul
- 85. năsturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului şi a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei şi al ficatului
- 86. păpădia – ajută la buna funcţionare a ficatului şi reduce colesterolul
- 87. laptele – apără ficatul de afecţiuni frecvente
- 88. mentă – uleiurile esenţiale de mentă stimulează secreţia biliară şi calmează crampele
- 89. carnea de iepure – degresează ficatul
- 90. carnea de vită sau mânzat – conţine fier, proteine şi vitamina B.
Pentru rinichi
- 91. sfecla roşie – stimulează arderile celulare
- 92. vişinele – conţin potasiu, substanţa pe care rinichii “lupta” să o elimine din sânge atunci când este în exces
- 93. castravetele – conţine multă apă şi deci stimulează activitatea rinichilor
- 94. ţelină – protejează rinichii de virusuri
- 95. varza roşie – proteinele şi aminoacizii pe care aceasta îi conţine acţionează ca un filtru pentru rinichi
- 96. gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizeaza
- 97. ridichea neagră – este un antibiotic natural
- 98. varza murată – detoxifica organismul
- 99. hrişca – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet
- 100. pătrunjelul – deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii