Prima pagină » WoW! » Ce sa mananci 3 zile la rand, ca sa iti cureti intestinele si sa slabesti
Ce sa mananci 3 zile la rand, ca sa iti cureti intestinele si sa slabesti

Ce sa mananci 3 zile la rand, ca sa iti cureti intestinele si sa slabesti

14 oct. 2019, 10:13,
în WoW!

Aceasta masa are abilitatea de a curata ramasitele fecale din intestine si va ajuta sa slabiti. Alt beneficiu al acestei mese este ca echilibreaza secretia de acid din stomac. Aceasta „salata de vitamine” este alcatuita din legume ce abunda in vitamine, minerale, fibre si pectina. Asadar, aceasta mini-dieta va va curata eficient intestinele. Are putine calorii, astfel ajutand la slabit.

Ingredientele:

  • Varza
    Morcovi
    Sfecla rosie
    Legume cu frunze verzi (salata verde, spanac, rucola etc.)
    zeama de lamaie
    Ulei de masline

Mod de preparare:

Se pun 3 parti varza, o parte morcovi, o parte sfecla rosie. Varza se taie fideluta iar morcovii si sfecla se dau pe razatoarea mare. Legumele cu frunze vezi se rup si se pun in cantitatea dorita de fiecare. Puteti adauga in salata marar, frunze de telina sau patrunjel. Adaugati putin suc de lamaie. Puteti adauga si usturoi maruntit. Adaugati ulei de masline.

Este recomandat sa evitati sarea, dar daca nu puteti manca nesarat, folositi sos de soia, care contine sare, si imbunatateste gustul mai mult decat sarea simpla. De asemenea, are o valoare nutritionala importanta si nu este daunatoare pentru sanatate.

Morcov – beneficii

Morcovul are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, emolient, rubefiant, regenerator al pielii, tonic cutanat, ajuta in lupta cu cancerul, este un bun antioxidant, reduce colesterolul,

stimuleaza functia hepatica, hipoglicemiant in diabet, reda pofta de mancare, regleaza tulburarile metabolismului, elimina acidul uric, intareste capacitatea de aparare a organismului, antianemic, sporeste numarul de globule rosii si hemoglobina, reglator intestinal, antiputrid, depurativ, fluidifiant biliar si pectoral, cicatrizant gastric, creste acuitatea vizuala, dilata vasele coronare, favorizeaza lactatia si arerol de vermifug intestinal.

Sfecla rosie:

Toxinele din alimentatie, aer, apa, diferite ambalaje sau detergenti se acumuleaza in organism si ajung sa il sufoce, producand afectiuni din cele mai diverse, de la alergie – la reumatism, si de la scaderea imunitatii, la Alzheimer.

Substantele active din sfecla rosie au calitatea de a ajuta la eliminarea acestor toxine, inca de la nivel celular, si de a ajuta la eliminarea lor prin colon, transpiratie si diureza.

Efectele sale detoxifiante sunt atat de intense, incat multe persoane care tin cura cu suc de sfecla rosie se confrunta, in primele saptamani, cu fenomene neplacute, cum ar fi starile de greata, tulburarile de tranzit intestinal, mirosul neplacut al excretiilor. Aceste semne sunt cunoscute in medicina naturala ca reactie de dezintoxicare si sunt semnul ca tratamentul functioneaza si da rezultat

Varza – beneficii

Sa vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varza asupra organismului:

  • Are foarte multe fibre, drept urmare previne aparitia constipatiei si promoveaza un tranzit intestinal sanatos.
  • Sucul de varza este indicat in tratamentul ulcerului pentru ca are proprietati alcaline si o substanta numita glutamina care ajuta la reducerea inflamatiei mucoasei stomacale.
  • Acidul folic din varza este excelent pentru femeile insarcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-nascutul de malformatii congenitale.
  • Frunzele de varza, usor inmuiate in apa calduta, pot fi aplicate pe sani atunci cand ne dor ca urmare a alaptarii. Acestea au efecte antiinflamatorii si elibereaza substante care amelioreaza senzatia de durere. De asemenea, frunzele de varza mai pot fi aplicate pe articulatii dureroase.

Legumele cu frunze verzi:

Legumele cu frunze verzi absorb toxinele din organism si neutralizeaza metalele grele, substantele chimice si pesticidele. Include in alimentatie legume ce spanac, rucola, frunze de papadie, frunze de mustar, etc

Consumul de legume cu frunze verzi poate contribui la stimularea productiei de celule care protejeaza sistemul digestiv de diferite boi, printre care si cancerul, se arata intr-un studiu elaborat de institutul australian Walter y Eliza Hall, publicat luni de revista Nature Inmunology si preluat de agentia EFE si Agerpres.

Cercetatorii australieni au descoperit ca celulele imunologice, denumite limfoide innascute (ILC- dupa initialele in limba engleza), se gasesc in stratul care acopera sistemul digestiv si ele protejeaza intestinul de bacteriile “rele”. Ei mai cred ca ILC au rol important in controlarea alergiilor la alimente, in bolile inflamatorii, previn obezitatea si chiar cancerul intestinal.

De asemenea, autorii studiului au descoperit ca gena denumita T-bet este esentiala in producerea acestor celule imunologice, esentiale in mentinerea echilibrului intre imunizare, inflamatie si toleranta, cat si pentru raspunsul lor la stimulii generati de alimentele pe care le consumam.

Ce sa mananci 3 zile la rand, ca sa iti cureti intestinele si sa slabesti

“Am descoperit ca T-bet este gena cheie care instruieste celulele precursoare sa se transforme in ILC ca raspuns la semnalele emise de mancarea ingerata si de bacteriile prezente in intestin”, precizeaza Gabrielle Belz, coordonatoarea studiului, subliniind ca ILC sunt esentiale pentru vigilenta imunologica a sistemului digestiv si ca este pentru prima data cand au fost identificate gene responsabile de producerea acestor celule limfoide innascute.

Potrivit datelor studiului, proteinele prezente in legumele cu frunze verzi sau in crucifere (cum este brocoli) interactioneaza cu receptorii superficiali care activeaza gena T-bet si pot juca rolul cheie in producerea de ILC. In plus, celulele ILC produc si un hormon denumit interleucina 22 (IL-22) care ajuta la repararea epiteliului, ansamblul celulelor care acopera intestinul.

Fara gena T-bet, corpul este mai sensibil la infectiile bacteriene contactate prin sistemul digestiv, motiv pentru care existenta acesteia contribuie la prezenta bacteriilor “bune” in intestin si la cicatrizarea ranilor tesuturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024