Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce să îi pui în băutură: Obiceiuri vechi, folosite pentru a scăpa de alcoolism

Ce să îi pui în băutură: Obiceiuri vechi, folosite pentru a scăpa de alcoolism

05 apr. 2021, 13:26,
în Stiri si curiozitati

Alcoolismul este o boală periculoasă, care se dezvoltă treptat și de care este foarte greu să scapi atunci când dependența fizică este însoțită de cea mentală. Multe persoane, din dorința de a încerca să-I scape pe cei dragi de această boală, se întreabă ce să îi pună în băutură pentru a scăpa de acest viciu. Dependența severă de alcool necesită tratamente specializate, însă se poate apela și remedii simple acasă.

Despre o persoană se spune că suferă de alcoholism atunci când aceasta nu poate să renunțe la consumul de alcool, chiar dacă dorește acest lucru. Alcoolismul are și o componentă emoțională puternică, dependența fizică fiind însoțită și de cea psihică.

În mod normal, un adult care consuma alcool știe cât și când să consume alcool. În momentul în care o persoană ajunge să nu mai poată controla apetitul excesiv pentru alcool, este clar că suferă de alcoolism sau de dependență de alcool.

Ce să îi pui în băutură: Țelină, pepene amar sau mere

Pentru persoanele dependente de alcool se poate apela la anumite plante care pot fi puse în paharul celui care bea. Astfel, țelina este un excelent remediu naturist împotriva dependenței. Pusă timp de o lună în băutura celui care suferă de alcoholism poate da rezultate foarte bune.

Sucul de pepene amar este un remediu bun pentru dependența de alcool. Sucul de pepene amar amestecat cu zer trebuie băut în fiecare dimineață, pentru o perioadă de o lună pentru a reduce dependența de alcool. Sucul de pepene amar are capacitatea de a repara celulele hepatice deteriorate.

Merele reprezintă un remediu vechi pentru a vindeca dependența de alcool. Merele elimină toxinele cauzate de consumul de alcool și reduc nevoia de a bea.

Curmalele și floarea de alun

Curmalele sunt ușor accesibile și sunt destul de eficiente în tratarea dependenței de alcool. Acestea pot fi date spre consum persoanelor alcoolice deoarece îmbunătățesc simptomele de dependență ale persoanelor care suferă de alcoolism.

Floarea de alun culeasă în luna martie se adună și se pun în băutura (de obicei în tîrie) celui care suferă de alcoolism. După nouă zile în care florile au fost ținute în băutură, aceasta o se dă celui dependent de băutură. După câteva zile se va observa o lipsă de apetență pentru alcool din partea persoanei respective

Obiceiuri dure, din trecut

Pe timpuri, persoanei care-i plăcea băutura i se punea în pahar fire de iarbă de la un bondar negru de pe islaz. Se spunea că atunci când se întorcea în ascunzătoarea lui, bondarul mergea cu spatele, ducând în gură fire de iarbă. Se spunea că acea persoană se lecuia de nărav deoarece se întorcea cu spatele spre cârciumă.

Un alt obicei de a face pe cineva să se lase de băut era să îneci un șoarece în rachiu. După,i se dădea celui împătimit de alcool să bea din acel rachiu, iar acestuia nu-i mai trebuia să bea.

Tot din tradiția popualră vine și obiceiul de a merge la mormântul unui om pe care l-ai cunoscut și să îngropi o sticlă cu tărie. Exista percepția că așa cum mortul nu mai poate bea acel rachiu, nici persoana apropiată sănu mai bea și să scape de alcoolism. După ce era lăsată în pământ trei ziloe, sticla era dezgropată, iar din conținutul sticlei i se dădea să bea celui care trebuie săp scape de alcoolism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`