Prima pagină » Sanatate » Ce să iau pentru urinări dese? Ce ne recomandă medicii

Ce să iau pentru urinări dese? Ce ne recomandă medicii

06 oct. 2021, 10:13,
în Sanatate

Persoanele care suferă de urinări dese trebuie să știe că aceasta este o afecțiune, denumită medical poliurie, iar pe lângă urinările mai dese, se elimină cantități excesive sau anormal de mari de urină de fiecare dată. Cei ce suferă de aceste probleme voe să știer ce să iu pentru urinări dese.

Poliuria presupune eliminarea frecventă a unor cantitati mari de urină, mai mult de 3 litri pe zi, comparativ cu cantitatea zilnică normală de urină la adulți, de aproximativ 1 până la 2 litri.

Poliuria este una dintre cele mai întâlnite simptome ale diabetului și poate duce la deshidratare severă șim, implicit, afectarea funcțiilor rinichilor.

persoană care suferă de urinîri dese

Care sunt cauzele poliuriei

Poliuria este rezultatul consumului de cantități excesive de lichide, în special apă, alcool și cofeină.

O altă cauză a poliuriei este diabetul zaharat. În momentul în care rinichii filtrează sângele pentru a produce urină, aceștia reabsorb tot zahărul și îl readuc în sânge. Nu tot zahărul poate fi reabsorbit, astfel că o parte din acest exces de glucoză din sânge ajunge în urină, unde atrage si absoarbe mai multă apă.

În plus, poliuria poate fi cauzată de o boală de rinichi, precum inflamație a mucoasei vezicii urinare, calculi renali sau incontinența urinară. Și insuficiența hepatică, medicamentele ce includ diuretice, acele substanțe care cresc excreția apei din organism prinurină, pot duce de asemenea la apariția poliuriei.

De asemnea, cauze ale poliuriei pot fi hipercalcemia, în care niveluri de calciu sunt ridicate în sânge, sindromul Cushing, o boală asociată cu un nivel crescut de cortizol în organism sau sarcina.

persoană care suferă de urinîri dese

Simptome ale urinărilor frecvente

Simptomele care pot apare în cazul urinărilor frecvente pot fi multiple, însă cel mai adesea acestea sunt însoțite de durere și disconfort, prezența sângelui în urină și dificultăți la urinare. În plus, pot să apară senzația de sete, febră însoțită eventual de frisoane, grețuri și vărsături sau dureri lombare. La femei, în plus, pot să apară și unele secreții vaginale.

În cazul în care aveți unul sau mai multe dintre aceste simptome trebuie să mergeți la medic urolog pentru a pune un diagnostic și a vă da un tratament.

persoană care suferă de urinîri dese

Ce să iau pentru urinări dese: Ce recomandă urologii

Tratamentul în cazul poliuriei se stabilește în funcție de cauza care a dus la apariția bolii.

Medicul poate recomanda limitarea consumul de lichide, dar asigurându-se că pacientul se va hidrata corespunzător. În plus, se recomandă limitarea consumul de lichide înainte de culcare, altfel somnul să nu fie afectat de mersul la baie.

Preventiv se recomadă reducerea cantității de cofeină și de băuturi alcoolice consummate, dar și limitarea consumului de alimente și lichide cu efect diuretic, precum ciocolata, citricele, produsele lactate, alimentele picante, sucurile și alte băuturi acidulate.

persoană care suferă de urinîri dese

În situația în care cazua poliuriei este diabetul zaharat, tratamentul va presupune ținerea glicemiei sub control.

În cazul unei vezici urinare hiperactive se vor administra anticolinergice, care vor impiedica contracțiile musculare involuntare la nivelul vezicii urinare.

Dacă este vorba despre infecțiilor bacteriene, tratamentul va consta în antibiotice.

Dacă poliuria apare la femeile însărcinate, acestea pot face exerciții Kegel, de contractare și relaxare a mușchilor pubococcigieni. Astfel se poate îmbunătăți controlul asupra acestor muschi.

Pentru tratarea poliuriei se poate apela și la remedii naturiste precum ceaiul din mătasea de porumb, extractul de semințe de dovleac, ciuperca linghzi, sub formă de supliment alimentar sau capsaicina, un alt supliment alimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *