Prima pagină » Culinar » Ce să faci cu pâinea veche
Ce să faci cu pâinea veche

Ce să faci cu pâinea veche

13 apr. 2020, 11:11,
în Culinar

De cele mai multe ori ajunge să fie aruncată la coş, dar noi îţi spunem că nu trebuie să mai faci risipă. Pe lângă crutoane sau pesmet o poţi folosi şi în multe feluri de mâncare suprinzator de gustoase.

E imposibil să nu te fi lovit măcar o dată de această dilemă: ce să fac cu pâinea veche şi tare? Şi de cele mai multe ori răspunsul a fost să o arunci şi să cumperi alta. Spune stop risipei! Orice felie sau bucată de pâine mai tare se poate transforma în ceva delicios.

  • Cel mai rapid şi simplu remediu pentru feliile care au pierdut din aspect şi textura este să le macini şi să le transformi în pesmet pe care îl poţi folosi într-o mulţime de reţete: de la chifteluţe din carne şi legume până la sosuri, preparate pane, legume sau paste la cuptor.

Ce să faci cu pâinea veche

  • O altă variantă este să faci crutoane crocante bune pentru supe fierbinţi. Le poţi face simple sau tăvălite prin ulei de măsline, ierburi aromatice şi condimente.
  • Poţi să transformi feliile vechi de pâine în cea mai gustoasă budinca. Îţi dăm reţeta preferată a Prinţesei Diana de budincă de pâine cu unt.
  • Pregăteşte cea mai gustoasă şi săţioasa salata de vară cu roşii. Se numeşte Panzanella şi vine din Toscana. Noi îţi dăm reţeta lui Jamie Oliver.
  • Pregăteşte o budincă pentru cină cu bucăţele de pâine, spanac, ouă şi brânzeturi.
  • Sau pregăteşte o prăjitură cu mere în care aluatul este înlocuit cu felii de pâine albă înmuiate în unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`