Prima pagină » Culinar » Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Top cele mai bune rețete

Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Top cele mai bune rețete

14 mai 2024, 10:55,
BZI.ro, în Culinar

Mai mult ca sigur tuturor ne-au rămas ouă de la Paște și ne întrebăm ce putem face cu ele ca să nu le risipim. Acestea pot fi un mic dejun sănătos sau pot fi baza unui prânz consistent pentru tot restul săptămânii.

Ce să faci cu ouăle de Paște rămase

Desigur cea mai simplă variantă e să le cureți, să pui niște sare, piper sau muștar și să le consumi ca o simplă gustare. De asemenea, poți încerca și una din rețetele prezentate mai jos.

Pe lângă acestea, poți încerca o rețetă nouă care ți-ar face plăcere să o guști însă medicii recomandă să nu consumi ouăle de Paște dacă au stat mai mult de cinci zile. De asemenea, acestea nu sunt recomandate să fie consumate dacă: au o coajă mai tare sau mai poroasă, membrana dintre gălbenuș și albuș este mai subțire, gălbenușul are o tentă verde pe margini, au un miros neplăcut, albușul este mai elastic.

Dacă cumperi ouă din comerț, verifică întotdeauna data de expirare sau data de ouă de pe ambalaj. Alege ouăle cu cea mai recentă dată posibilă pentru a te asigura că sunt proaspete. Pe coaja ouălor de obicei se găsește câte o literă de la A la C. Alege-le pe cele cu litera A pentru cea mai bună calitate.

În continuare îți prezentăm câteva rețete pe care le poți încerca cu ouăle rămase de la Paște.

Rețete delicioase cu ouăle roșii rămase de la masa de Paște

Prima rețetă pe care v-o prezentăm este celebra salată orientală. Se pregătește relativ repede și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

  1. Salata Orientală

Pentru a prepara această salată vei avea nevoie de: 300 g bacon sau costiță afumată, 8 cartofi, 1-2 cepe, 3 ouă fierte, 1 roșie tăiată cubulețe, măsline, sare, piper, ulei, oțet.

Se fierb cartofii în coajă, la foc mărunt, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curată de coajă și se taie mărunt! Se taie ceapa și se adaugă deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte! Se călește costița afumată (sau bacon), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor! Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.

  1. Cartofi franţuzeşti

Pentru a prepara delicioșii cartofi franțuzești vei avea nevoie de: 1 kg cartofi roșii, 300 g brânză telemea de oaie, 6 ouă (3 fierte și 3 crude), 100 g unt, 100 g cașcaval, 100 ml smântână.

Se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiți cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se împart în felul următor: jumătate se taie rondele și cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică și se amestecă cu 3 ouă crude. Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte rămase de la Paște. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.

De asemenea, mai poți face cu ouăle rămase de la Paște și ouă scoțiene. Rețeta e mai ușoară decât pare, iar rezultatul final e absolut minunat! Un aperitiv pe care îl găsești acum cam în orice pub din Marea Britanie și Scoția, un remediu eficient pentru un ficat bombardat de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *