Prima pagină » Culinar » Ce să faci cu ouăle rămase de la Paşte – Salată proaspătă de primăvară
Ce să faci cu ouăle rămase de la Paşte - Salată proaspătă de primăvară

Ce să faci cu ouăle rămase de la Paşte – Salată proaspătă de primăvară

21 apr. 2020, 13:19,
în Culinar

Nutritivă şi aromată, salata de primăvară aduce multe beneficii pentru sănătatea ta. Profită cât mai mult de legumele de sezon şi include-le în alimentaţia ta zilnică.

Ingrediente:

Pentru salată:

2 ouă
2 legături leurdă
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 castraveţi medii
200 g porumb din conservă
150 g boabe năut din conservă
100 g telemea vacă

Pentru dressing:

140 g iaurt
1 legătură mărar
2 linguri zeamă lămâie
½ linguriţă miere sau zahăr brun
2 linguri ulei de măsline
sare, după gust

Mod de preparare:

Fierbi ouăle tari, după ce apa a dat în clocot, timp de 10 minute, apoi le descojeşti. Cureţi, speli foarte bine şi toci mărunt leurda, ceapa şi usturoiul. Le dai deoparte într-un bol. Tai rondele castraveţii şi îi adaugi în salată, împreună cu boabele de porumb şi de năut, scurse bine de lichidul din conservă, şi cu telemeaua tăiată cubuleţe.

Pentru dressing, amesteci într-un bol iaurtul cu mărarul spălat şi mărunţit, uleiul de măsline, zeama de lămâie, mierea sau zahărul brun şi asezonezi cu sare după gust. Torni sosul peste salată, omogenizezi şi dai la frigider 15 minute.

Decorezi salata de primăvară cu felii de ouă fierte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024