Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Ce să faci cu frunzele de țelină? In nici un caz nu le arunca!
Ce să faci cu frunzele de țelină? In nici un caz nu le arunca!

Ce să faci cu frunzele de țelină? In nici un caz nu le arunca!

17 feb. 2021, 18:15,
în Sanatate

Țelina este o legumă de iarnă care poate fi consumată ca radacina, precum și cu ramuri și frunze. De la sfârșitul primăverii până la mijlocul iernii, țelina poate fi consumată crudă sau gătită. Este săraca în calorii, dar mai ales bogata în vitamine și substanțe nutritive, făcându-o un aliat pentru vitalitatea ta. Dar ce să faci cu frunzele parfumate de țelină? Iată câteva idei pentru a le găti ușor!

Pregătiți un pesto din frunze de țelină

La fel ca busuiocul, frunzele de țelină pot fi folosite pentru a face pesto delicios. Pentru aceasta, recoltați frunzele de țelină, clătiți-le cu apă, îndepărtați părțile deteriorate și apoi uscați-le într-un prosop curat. Amestecați-le cu parmezan ras, căței de usturoi, ulei de măsline și migdale prăjite. Dozați cu ulei de măsline pentru a obține o textură destul de netedă. Puteți înlocui cu ușurință migdalele cu nuci de pin sau nuci. Pentru o aromă mai tartă, înlocuiți o parte din uleiul de măsline cu suc de lămâie.

Faceți sare de țelină

Știți ca sarea de țelină este un condiment perfect pentru sucul de roșii si că poate completa și un fel de mâncare de pește sau o salată de cartofi, de exemplu? Și, de asemenea, este foarte ușor de pregătit.

Sortează și spală bine frunzele de țelină cu apă. Uscați-le într-un prosop curat sau prosop de hârtie. Distribuiți frunzele pe o foaie de copt și apoi uscați-le în cuptor la temperatura minimă. Dacă cuptorul se încălzește prea mult, nu ezitați să țineti ușa putin deschisa. Frunzele ar trebui să devină fragile fără să devină maronii.

Lasă-le să se răcească la temperatura camerei, apoi amestecă-le. Păstrați sarea de țelină într-un borcan, departe de umiditate.

Folosirea frunzelor de țelină la gatit

La gătit, frunzele de țelină pot fi ingredientul cheie din preparate deoarece le va spori gustul.

Treceți de la salata tradițională de măr și țelină, pregătind o salată originală și proaspătă, amestecând frunze de țelină tocate, ceapă roșie feliată și naut.

Faceți un piure de cartof frumos garnisit cu frunze de țelină tocate.

Adăugați câteva frunze de țelină în supele sau tocanele de legume.

Gatiti morcovii cu frunze de telina, apoi amestecati totul pentru a obtine o supa delicioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 decembrie 2024
18 decembrie 2024