Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce să faci când te înțeapă inima. Cele mai bune soluții pentru o problemă frecventă

Ce să faci când te înțeapă inima. Cele mai bune soluții pentru o problemă frecventă

10 dec. 2021, 14:42,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Zilnic suntem supuși stresului și agitației, așa că e bine de știut ce să faci când te înțeapă inima. De la simple înțepături în zona inimii până la dureri insuportabile și puls ridicat, acestea nu trebuie neglijate pentru că pot reprezenta semnale de alarmă în cazul unei afecțiuni severe. Iată cele mai bune soluții pentru o problemă frecventă.

Ce să faci când te înțeapă inima 

Problemele cardio-vasculare sunt printre cele mai mai frecvente, iar multă lume se confruntă cu afecțiuni ale inimii. În cazul înțepăturilor la inimă, cauzele pot fi numeroase. Disconfortul în zona inimii poate fi cauzat de stres, lipsa somnului, efort fizic, un stil de viață agitat sau consumul excesiv de alcool, cafea și tutun. 

Pe lângă acestea, înțepăturile inimii pot fi cauzate și de afecțiuni grave precum angina pectorală. Printre factorii declanșatori se numără și bronșitele, insuficiența respiratorie sau un atac cerebral. Mai mult, înțepăturile în zona inimii pot să apară și din cauza unor malformații cardiace.

De cele mai multe ori, această afecțiune este inofensivă dacă nu apare în mod frecvent. Înțepăturile inimii sunt fie un semnal de alarmă, fie o reacție firească după ce am făcut efort sau am trecut printr-o stare neașteptată. De asemenea, înțepăturile în zona inimii apar atunci când avem emoții sau când vorbim în public. 

În cazul persoanelor hiperemotive, înțepăturile cardiace pot fi cauzate de o altă afecțiune psihologică și anume anxietatea. Persoanele care trec prin stări de anxietate vor fi predispuse la depresie și la declanșarea unor probleme grave ale inimii.

Medicii au precizat că înțepăturile ușoare ale inimii apar și atunci când există o lipsă de calciu și vitamine în organism sau când o persoană trece printr-o criză de spasmofilie. Mai mult, atacurile de panică tot mai dese pot declanșa în timp probleme cardiace.

Specialiștii recomandă să consultăm un medic cardiolog dacă înțepăturile în zona inimii sunt resimțite zilnic. Dacă acestea sunt declanșate de efort sau de o situație anume, există câteva soluții la îndemâna oricui.

Atunci când te înțeapă inima este bine să stai într-o poziție verticală pentru că ajută la diminuarea durerii. De asemenea, sunt recomandate câteva exerciții de respirație, dar și un analgezic precum aspirina, care ajută la ameliorarea înțepăturilor sau disconfortului în zona inimii.

Dacă înțepăturile în zona inimii sunt cauzate de spasmofilie, atunci se recomandă administrarea de calciu și magneziu. În cazul înțepăturilor inofensive medicii recomandă atenție în ceea ce privește stilul de viață, alimentația și programul de odihnă. Este știut faptul că stresul este principalul factor declanșator al problemelor de natură cardiacă sau psihologică. 

Soluții simple pentru o problemă frecventă 

În cazul înțepăturilor în zona inimii, medicii recomandă câteva soluții simple. De la binecunoscutele exerciții de respirație până la ceaiurile calmante, tratamentele naturiste sunt cele mai eficiente.

Atunci când te înțeapă inima este bine să stai într-o poziție verticală, însă cu mușchii cât mai relaxați.  După ce a trecut criza, medicii ne sfătuiesc să ne întindem în pat și să facem exerciții de inspirație și expirație.

De asemenea, sunt eficiente și ceaiurile din plante care ajută la calmare și la echilibrarea pulsului. Ceaiurile de mușețel, valeriană sau tei sunt cele mai bune după o criză de inimă. Mai mult, aceste plante sunt recomandate și în cazul persoanelor care fac atacuri de panică și nu reușesc să se liniștească.

O altă soluție pentru această problemă este administrarea de medicamente pentru relaxarea arterelor inimii sau medicamente trombolitice. Dacă înțepăturile în zona inimii sunt declanșate de anxietate sau atacuri de panică, atunci sunt recomandate antidepresivele. Mai mult, medicii cardiologi recomandă în cazul acestor persoane și terapia comportamentală sau consilierea psihologică.

Stresul este principalul factor declanșator al problemelor cardiace așa că este important să știi ce să faci când te înțeapă inima. Deși înțepăturile în zona inimii pot părea inofensive, acestea reprezintă un semnal de alarmă în cazul unor afecțiuni severe. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *