Una dintre principalele cauze pentru durerile de urechi găsite de români este că l-a „tras curentul“ sau a „tras-o curentul“. În asemenea situații, multă lume se se întreabă ce să faci când te doare urechea de la curent.
Aerul rece sau „curentul֧“ poate crește o suferinţă existentă, dar nu poate fi cauza acelei dureri.
Durerea de urechi reprezintă disconfortul care apare în această zonă şi care se mai numeşte otalgie. Afecţiunea se poate manifesta la una sau la ambele urechi şi poate varia ca intensitatea de la uşoară, ştearsă până la junghi sau durere pulsatilă (care se accentuează la intervale regulate).
De obicei, otalgia la copii este otita medie, adică o infecţie la nivelul urechii medii. În cazul adulților, această afecţiune este mult mai rară.
Durerea de urechi poate fi însoțită în anumite cazuri de durere facială, simptome asemănătoare gripei (oboseală, febră, durere în gât, cefalee, tuse, dureri musculare), stare generală alterată, hipoacuzie (scăderea auzului) sau perceperea unor sunete neobişnuite, prurit auricular (senzaţie de mâncărime), dureri maxilare sau cervicale, dureri retroauriculare (în spatele urechii), păcănituri sau clicuri în timpul masticaţiei, dureri dentare, la copii sau sugari manifestări cum ar fi trasul sau frecatul urechilor.
Ce să faci când te doare urechea de la curent: Mână de ajutor dată de natură
Pentru durerile de urechi cauzate de „statul în curent“ se manifestă cu frisoane şi febră, apar stări de nelinişte, sete foarte mare, puteți folosi Aconitum (omag).
Dacă durerile sunt înţepătoare, însoţite de febră, senzaţie de căldură insuportabilă, presiune la nivelul urechii, transpiraţie abundentă, se recomandă mătrăgună.
Când durerile se resimt la nivelul dinţilor, în special în cazul copiilor, este recomandat muşeţel.
Pentru inflamaţii la nivelul urechilor, puteți toca două cepe, pe care să le puneţi în doi săculeţi, pe care îi încălziţi un pic la vapori de apă şi îi aplicaţi pe urechi.
Dacă aţi stat în curent şi vă dor urechile, puteți beai ceai de soc şi de tei, pentru că acesta calmează durerile. Puneţi în ureche câteva picături de zeamă de usturoi sau de ulei de cuişoare.
Dacă vă curg urechile, amestecaţi praf de muştar cu apă caldă, astfel încât să obţineţi o pastă subţire. Puneţi compoziţia pe o faşă şi aşezaţi-o în spatele urechii cu probleme.
În cazul unei infecţii la urechi, din cauza unui sistem imunitar slăbit, combinaţi trei picături de arbore de ceai cu cinci picături de ulei de migdale. Încălziţi puţin amestecul şi picuraţi-l în ureche, folosind o pipetă.
Cum te scapă tinctura de propolis și sucul de lămâie de durerea de ureche
Tinctura de propolis este o metodă naturală foarte bună pentru durerile de urechi. Ca să scăpaţi de dureri, puneţi câte o picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile. Este bine de ştiut că şi ceaiul de urzică scade inflamaţia. Faceţi infuzie dintr-o lingură de flori la 250 ml de apă clocotită. După 5 minute, se strecoară, şi se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare.
Sucul de lămâie este un remediu pentru a stopa secreţiile urechii. Se pune câte o picătură de suc de lămâie în fiecare ureche, în fiecare seară, până la dispariţia completă a problemei. O linhuriţă de ulri de măsline încălzită poate fi salvatoare. Cu ajutorul unei pipete se toarnă în urechea bolnavă trei picături de două ori pe zi.