Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce să faci când te doare stomacul. Remedii simple pentru calmarea durerii

Ce să faci când te doare stomacul. Remedii simple pentru calmarea durerii

15 dec. 2021, 15:52,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Tot mai multe persoane se confruntă zilnic cu afecțiuni chinuitoare, dar puțini sunt cei care știu ce ar trebui să faci când te doare stomacul. Stările de disconfort care apar în mod spontan sunt declanșate de mai mulți factori. Fie că este vorba de o alimentație necorespunzătoare sau de consumul în exces de alcool, cafea sau tutun, fie există probleme grave gastro-intestinale, toate acestea provoacă dureri insuportabile de stomac. Iată câteva remedii simple pentru calmarea durerii.

Ce să faci când te doare stomacul și nu poți scăpa de disconfort

Durerile de stomac sunt frecvente în rândul multor persoane, iar cauzele care declanșează această afecțiune sunt diverse. De cele mai multe ori, consumul în exces de alimente nesănătoase cauzează disconfort la nivelul stomacului. 

De asemenea, condimentele picante pot provoca crampe dureroase sau sindromul de colon iritabil. Mai mult, un stil de viață agitat, stresul, dar și situațiile dificile de zi cu zi pot duce la afecțiuni ale stomacului. 

Pe lângă binecunoscutele cauze, dezechilibrul emoțional are un rol definitoriu în afecțiunile intestinale. Medicii atrag atenția asupra faptului că persoanele care au atacuri de panică în mod frecvent sunt predispuse la dureri abdominale. 

Pentru a scăpa de chinuitoarele dureri de stomac sunt recomandate alimentele sănătoase, fructele, legumele și mâncărurile fără grăsimi. Consumul echilibrat de cafea ajută la diminuarea acestei afecțiuni, dar și evitarea băuturilor carbogazoase sau a condimentelor ce pot irita colonul. 

Medicii recomandă și consumarea ceaiurilor din plante atunci când apar durerile de stomac. Este știut faptul că mușețelul, ghimbirul și Aloe Vera sunt benefice și ajută la calmarea disconfortului.

Cele mai simple remedii pentru calmarea durerii

Durerile de stomac sunt chinuitoare și pot provoca afecțiuni severe în timp. De aceea, medicii recomandă să acordăm atenție acestor stări de disconfort deoarece pot reprezenta un semnal de alarmă.

În cazul în care durerile apar deoarece avem o alimentație necorespunzătoare sau se manifestă sub forma unor crize declanșate de stres, există câteva soluții simple pentru a calma durerea de stomac.

Se recomandă consumul de ceai de mușețel și ghimbir pentru că acesta are un efect antiseptic și antiinflamator, facilitând digestia. La fel de benefic este și sucul natural de Aloe Vera care elimină disconfortul abdominal.

Un alt truc simplu este să încălzim zona dureroasă cu ajutorul unei sticle cu apă fierbinte sau să aplicăm comprese cu orez cald pe zona afectată. Astfel, durerile chinuitoare vor fi ameliorate. Dacă folosim aceste trucuri, medicii ne sfătuiesc să stăm întinși în pat, într-o poziție cât mai relaxată pentru ca mușchii să se detensioneze.

O altă soluție este consumul de pâine prăjită. Aceasta reduce aciditatea din stomac și acționează ca un pansament gastric.

Mai mult, sunt recomandate câteva alimente benefice pentru calmarea durerilor de stomac. Bananele, papaya, ouăle, orezul, roșiile și cartofii dulci ajută la reglarea tranzitului intestinal și la relaxarea musculară, elimină toxinele din sistemul digestiv și contribuie la calmarea durerilor de stomac.

La fel de chinuitoare sunt și durerile de cap, care afectează activitatea multor persoane. Și în cazul acestei afecțiuni medicii recomandă câteva soluții naturiste.

Indiferent de cauzele care declanșează disconfortul abdominal, este bine să știi ce să faci când te doare stomacul. Această afecțiune poate fi înlăturată cu ajutorul unor remedii simple și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *