Prima pagină » Sanatate » Ce să faci când te doare măseaua foarte tare: Remedii naturiste care pot ameliora durerea

Ce să faci când te doare măseaua foarte tare: Remedii naturiste care pot ameliora durerea

24 mai 2021, 10:14,
BZI.ro, în Sanatate

Durerea de măsea este printre cele mai greu de suportat dureri. Ce aceea este foarte important să știm ce să faci când te doare măseaua foarte tare.

O durere de măsea, adică de dinte molar, poate avea cauze diferite, de la o condiție dentară, care afectează dintele, gingiile sau osul din apropiere sau poate fi din cauza anumitor afecțiuni medicale.

Când te doare măseaua foarte tare trebuie să mergi la medicul stomatolog imediat, însă ar fi bine să știm care sunt cauzele provoacă aceste dureri, dar și la ce remedii naturiste putem apela pentru a o ameliora durerea până când mergi la stomatolog.

Molarii sau măselele sunt cei mai mari dinți și sunt situați în partea posterioară a arcadelor dentare. Măselele au rolul de a sfărâma și măcină alimentele. Având o suprafață mai mare decât ceilalți dinți, aceștia sunt mai predispuși la diverse afecțiuni.

Durerea de măsea poate varia ca intensitate, începând de la durere surdă, până la durere ascuțită și poate fi resimțită într-un singur loc sau poate să se resimtă în întreaga gură.

Ce să faci când te doare măseaua foarte tare: Compresele reci sau gheața ameliorează durerea

Atunci când te doare măseaua foarte tare, până ajungi la un dentist, poți apela la o compresă rece sau poți pune gheață pentru a ameliora durerea. Efectul este neașteptat dacă durerea de dinți este cauzată de leziuni sau dacă gingiile sunt inflamate.

În zona măselei care doare puteți pune o compresă rece sau gheață, însă având grijă să nu intre gheața în contact direct cu fața. Pentru asta puteți pune gheața într-o batistă sau într-un prosop mic.

În momentul în care puneți gheață, vasele de sânge se contractă, încetinind fluxul de sânge din zona afectată. Efectul temporar este de ameliorare a durerii de măsea și reduce efectul inflamației.

Ceai de mentă și usturoi, soluții pentru ameliorarea durerii de măsea

O altă soluție la care poți apela atunci când te doare măseaua foarte tare este usturoiul, care este utilizat în multe scopuri medicinale. Acesta conține un compus numit „alicină“, care explică proprietățile sale puternice antibacteriene.

Pentru a avea efect, trebuie să zdrobiți un cățel de usturoi proaspăt, iar apoi amestecați-l cu puțină sare. Usturoiul trebuie pus pe măsea pentru a încetini durerea.

Menta, la fel ca și usturoiul, are proprietatea de a calma durerea de măsea. Mentolul din mentă are efect antibacterian.

Pentru a calma durerea, se pune într-o ceașcă de apă fierbinte o linguriță de mentă uscată și se lasă la infuzat aproximativ 20 de minute. După ce se mai răcește, se clătește gura. O altă soluție ar putea fi aplicarea a câtorva picături de ulei de mentă pusă pe o compresă.

Poți încetini durerea cu cimbru și cuișoare

Cimbrul, care conține thymol, principala componentă a uleiului esențial, are proprietăți antiseptice și antifungice. Pentru a ameliora durerea, puneți o picătură de ulei esențial de cimbru într-un pahar cu apă, iar apoi clătiți.

O altă metodă este să puneți câteva picături de ulei esențial de cimbru și apă pe o compresă de bumbac, după care să aplicați pe dintele afectat.

Cuișoarele conțin eugenol, un compus chimic care acționază ca un anestezic natural. Cuișoarele au și proprietăți antiinflamatorii și bacteriene, care pot ajuta la combaterea infecțiilor dentare sau gingivale.

Pentru a încetini durerea, înmuiați o mică compresă sterilă în ulei esențial de cuișoare și aplicați-l pe măsea. Se pot folosi și cuișoare întregi uscate. Pentru asta, răsuciți ușor un cuișor și lăsați-l să se scurgă uleiul pe măsea timp de 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *