Prima pagină » Sanatate » Ce să faci când te doare măseaua doar noaptea? Iată cum poți să o tratezi!

Ce să faci când te doare măseaua doar noaptea? Iată cum poți să o tratezi!

10 feb. 2025, 11:15,
Redacția BZI în Sanatate

Dacă te întrebi ce să faci când te doare măseaua doar noaptea, trebuie să știi că această durere poate fi cauzată de diverse probleme dentare, cum ar fi cariile, infecțiile gingivale sau fracturile dentare. Acest disconfort poate fi extrem de deranjant și poate afecta calitatea somnului.

Durerea de măsea care apare sau se intensifică noaptea poate fi extrem de deranjantă, afectând calitatea somnului și starea generală de bine. Acest fenomen are mai multe explicații, printre care creșterea fluxului sanguin către cap atunci când ne culcăm, lipsa distragerilor care să ne abată atenția de la durere și posibila acumulare de alimente între tinți după mesele de seară.

Ce să faci când te doare măseaua doar noapte

Durerile de măsele izbucnite noaptea sunt extrem de neplăcute, în condițiile în care medicul stomatolog nu este disponibil pentru a face o programare. În acest condiții, va trebui să înduri durerea acută până dimineața.

Cu toate acestea, există câteva modalități de a face față chiar și în condițiile de acasă durerii de măsele izbucnite noaptea. Evident că dimineața primul lucru care trebuie făcut este să mergi la stomatolog.

O pungă de gheață acoperită cu un prosop poate atenua durerea. Compresa rece face ca vasele de sânge să se îngusteze la locul dureros. Aceasta, la rândul său, are efecte asupra fluxului sanguin și atenuează durerea, fapt care îți va permite să dormi. De asemenea, poți reduce circulația sângelui dacă ridici o pernă la o înălțime mult mai mare ca de obicei. Când corpul este întins, fluxul de sânge către cap crește.

Un remediu întâlnit frecvent în cazul durerilor de măsele este clătirea gurii cu un pahar de apă călduță în care dizolvi o linguriță de sare, un agent antibacterian naturale, care poate reduce inflamația. Apa sărată este utilă și pentru curățarea dinților.

De asemenea, unele plante medicinale au un efect de calmare a durerii, de exemplu, ceaiul de mentă reduce durerea. Poți ține pliculețul de plantă la locul dureros, în plus, mența conține compuși antibacterieni și antioxidanți. Mentolul, care este conținut în mentă și are efect de răcire, reduce și sensibilitatea în anumite zone, din cauza amorțelii.

De ce resimțim mai intens durerile de dinți noaptea?

Principalul motiv pentru care durerile de măsele se resimt mai puternic noaptea este că, atunci când stăm culcați, sângele se concentrează mai mult în zona capului și conduce la o creștere a senzațiilor resimțite în această zonă, inclusiv la nivelul gingiilor, maxilarelor sau dinților.

Un alt motiv mai poate fi și acela, că mintea nemaifiind ocupată cu alte activități, care pot distrage de la anumite senzații, ajunge să focalizeze o durere care exista acolo, dar nu era luată serios în seamă.

Cauzele durerilor de dinți sunt multiple. Ele pot fi legate de afecțiuni dentare variate. Printre sursele cele mai comune ale durerilor surde, ascuțite, pulsatile sau care nu mai încetează, sunt cariile dentare.

O carie dentară superficială nu produce durere. Dar atunci când avansează și ajunge la nerv ea poate deveni foarte acută și dureroasă. Acest lucru se produce de regulă la câteva luni de la apariția unei fisuri în smalț și de la debutul cariei. Iată care sunt și simptomele respingerii unui implant dentar.

De asemenea, abcesul poate fi o altă cauză. Atunci când resturile alimentare pătrund între dinte și gingie și fermentează, se pot produce abcese. Acestea sunt o altă cauză pentru care dintele poate deveni dureros pe timpul nopții.

O altă cauză a durerilor care se instalează brusc poate fi reprezentată de fisurarea sau ruperea unui dinte. Prin spargerea smalțului și pătrunderea alimentelor într-o zonă sensibilă a dintelui, se poate ajunge la dureri intense. Prin urmare, este important să știi ce să faci când te doare măseaua noaptea.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Cui îi rămâne averea lui Felix Baumgartner, după decesul acestuia. Suma uriașă pe care o avea acesta în conturi
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Bulgarii ne transmit un mesaj înainte de a adopta EURO: Sperăm să vă alăturaţi acestui club VIP
Playsport.ro
Ce au văzut procurorii DNA în curtea lui Piedone. A atras imediat...
Evz.ro
Lovitură pentru Ungaria. Pierde o mare inverstiție
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Romina Gingașu a luat o decizie care i-a frânt inima și a schimbat relația cu Ferrari
Playtech.ro
Piedone a cedat, în fața DNA! Ce s-a întâmplat după audieri, șeful ANPC, de nerecunoscut
Dailybusiness.ro
Nicușor Dan, reacție după ce 60% dintre români spun că Nicolae Ceaușescu a fost un lider bun. „Mă îngrijorează profund”
RomaniaTV
Cui rămâne averea de 1 miliard de euro a lui Felix Baumgartner. Ce scrie în testament: Mihaela Rădulescu nu a primit nimic
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025