Prima pagină » Sanatate » Ce să faci când îți bate inima tare – Cum ne afectează palpitațiile și cum scăpăm de ele

Ce să faci când îți bate inima tare – Cum ne afectează palpitațiile și cum scăpăm de ele

11 mart. 2022, 09:57,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane se întreabă ce să faci când îți bate inima tare. Palpitațiile sunt foarte frecvente în rândul oamenilor. De obicei, acestea nu sunt periculoase și nu trebuie să intrăm în panică, pentru că acest lucru le-ar putea agrava.

Despre palpitații

Papitațiile apar atunci când bătăile inimii sunt neregulate sau mai puternice decât de obicei. Acest lucru înseamnă că frecvența ritmului nostru cardiac este mai crescută decât în mod normal. Atunci când suntem în stare de repaus, ritmul inimii este normal de 60-70 de bătăi pe minut.

Palpitațiile nu trebuie să ne sperie, pentru că nu întotdeauna reprezintă un motiv de îngrizorare care să ne indice o afecțiune a inimii. De obicei, aceste palpitații care apar la majoritatea persoanelor, se numesc extrasiistole. Unele persoane le pot simți, iar altele nu. Chiar și oamenii sănătoși, care nu suferă de boli ale inimii, le pot avea din când în când. Acestea apar, în majoritatea timpului, din cauza efortului fizic, a stresului, a unor emoții mai intense, anxietate, medicamente sau consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, și fumatul poate fi una dintre aceste cauze.

Atunci când avem palpitații, ritmul inimii poate ajunge chiar și la 150-250 de bătăi pe minut. Când acest lucru se întâmplă, starea noastră poate fi afectată. Unele palpitații durează foarte puțin, însă altele pot ajunge să dureze chiar și câteva ore. Atunci, putem suferi de anumite simptome precum stări de anxietate, oboseală, stare de leșin sau greutate la respirație.

Ne putem îngrijora abia atunci când aceste palpitații, însoțite de simptome, apar din ce în ce mai des și regulat. De asemenea, dacă ele apar și în timpul nopții, nu este ceva de ignorat! Acest lucru poate semnala alte afecțiuni ale inimii, și este indicat să consultăm medicul specialist.

Din ce cauze apar palpitațiile

Palpitațiile pot apărea din mai multe cauze și depinde de la persoană la persoană. Cei care sunt mari iubitori de cofeină, trebuie să știe că aceasta le poate crește frecvența cardiacă. De asemenea, și fumătorii trebuie să fie atenți, pentru că nicotina are același efect asupra organismului. Atunci când consumăm băuturi alcoolice, există riscul ca acestea să ne afecteze și ritmul inimii.

Unele persoane suferă de palpitații din cauza unor emoții puternice, mai ales dacă au fost diagnosticați cu anxietate. Acesta este unul dintre simptomele comune ale anxietății. Stresul este și el un factor foarte important. Acesta ne poate afecta organismul în mult mai multe feluri.

Desigur, chiar dacă ne antrenăm prin exerciții fizice, și organismul nostru este sănătos, palpitațiile pot oricând să apară, atunci când este vorba de efort fizic intens.

Există chiar și unele medicamente care ne pot crește ritmul cardiac, cum ar fi cele pentru slăbit, pentru răceală, tiroidă sau altele.

Ce să faci când îți bate inima tare

Persoanele care suferă de o afecțiune cardiacă, trebuie să contacteze medicul și să continue tratamentul oferit de acesta.

Pentru persoanele care suferă mai rar de palpitații, există și alte modalități de a scăpa, pe moment, de ele. Pentru început, putem bea niște apă rece. De asemenea, puteți încerca să tușiți puternic pentru a ajuta presiunea din piept.

Cel mai bine este ca atunci când simțim palpitațiile, să ne așezăm și să ne ținem picioarele puțin mai ridicate. Este important să ne reglăm respirația, așa că vom inspira adânc, și lent.

Pentru a preveni palpitațiile pe viitor, trebuie să evităm produsele care ni le provoacă. Trebuie să evităm consumul de alcool și fumatul, la fel și consumul de cofeină. Exercițiile fizice ușoare, în mod regulat, pot reduce riscul apariției palpitaților.

Așadar, este bine să știi ce să faci când îți bate inima tare, iar dacă nimic din ce a fost recomandat nu funcționează, este indicat să consultați medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *