Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce să faci când ești constipat rău. Cele mai bune remedii pentru durerile de stomac
Ce să faci când ești constipat rău. Cele mai bune remedii pentru durerile de stomac

Ce să faci când ești constipat rău. Cele mai bune remedii pentru durerile de stomac

31 mart. 2021, 14:27,
în Stiri si curiozitati

Atunci când nu știi ce să faci pentru că ești constipat rău încerci tot felul de remedii care nu au efectul dorit. Senzația de constipație este una total neplăcută și creează stări de disconfort. Din fericire, există mai multe soluții pentru aceasta situație.

În cele ce urmează o să vă prezentam o serie remedii ce vă pot auta la constipație.

Ce să faci când ești constipat rău

Caută mereu să ai o alimentație bogată în fibre. Acestea categorie de carbohidrați este împărțită în două categorii: fibre solubile și fibre insolubile.

Fibrele ajută la tranzitul intestinal, care este cea mai bună metodă de a te feri de constipație. Fructele ce conțin surse de fibre solubile sunt în general acelea ce conţin pectine. Ca și exemple ar trebui menționate merele, prunele, smochinele sau semințele de soia.

Cantitatea zilnica recomandată pentru consumul de fibre este de 25 g sau 14-15 g la 1.000 Calorii. Atenție! Nu uita să te hidratezi corespunzător pentru a nu avea efectul invers decât cel dorit.

Un alt lucru extrem de important în situația în care ești constipat rău, și nu știi ce să faci este să te hidratezi cât mai mult. Corpul nostru este format din 70% apă, iar fluidul este cel care ne ajută să ne menţinem sănătoşi.

În cazul în care ești constipat încearcă să bei apă caldă cu lămâie, apă infuzată, ceai sau apă simplă. Evită folosirea laxativelor de orice fel deoarece irită mucoasa, ducând în timp la o afectarea colonului ce poartă denumirea de melanosis coli.

Un alt lucru care te-ar putea ajuta este masajul abdominal pentru a stimula digestia. Aseaza-te comod pe spate , cu genunchii ușor îndoiți pentru a fi cât mai relaxat. Fă-ți masaj în sensul acelor de ceasornic. Nu te îngrijora dacă în timpul masajului resimți o senzație de căldură, de foame sau un sunet ca și cum ar fierbe ceva sau chiar flatulență. Este absolut normal.

Ce să nu mănânci când ești constipat rău

Pentru un tranzit intestinal cât mai bun, caută să eviți din alimentatia ta alimentele procesate. Totodată, evită consumul de fructani ce se regăsesc în pâine, paste, covrigei și biscuiți.

Atunci când ești constipat este contraindicat să folosești și produsele pe bază de lactate. Din cauza lipsei unei enzime numită lactază în cazul unora, poate duce la balonare, diaree, dureri de burtă sau constipație.

În aceeași măsură nu este recomandat să consumi alcool sau cafea. Consumul de cafea și alcool inhibă producția unui hormon diuretic, iar asta favorizează urinarea excesivă, care duce la deshidratare.

Nu exagera cu laxativele. Organismul se poate obișnui cu laxativele, iar pe termen lung colonul își va pierde capacitatea de a se contracta fără ajutor. Însă pot apărea multe alte reacții adverse, cum ar fi: dezechilibru electrolitic, convulsii, aritmii cardiace și dureri musculare.

Sperăm că în rândurile de mai sus să îți fi găsit soluția de care ai nevoie atunci când nu știi ce să faci pentru că ești constipat rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *