Ai nasul înfundat și nu știi ce să faci? Descoperă, în rândurile care urmează, cele mai eficiente remedii naturale pentru descongestionarea nazală. Sunt simple și ușor de pus în practică.
Senzația de nas înfundat este un simptom des întâlnit, mai ales în sezonul rece, când infecțiile virale sunt într-o continuă creștere. Congestia nazală apare în momentul în care vasele de sânge din nas se dilată, iar țesuturile se inflamează, dar și când este acumulată o cantitate mare de mucus. Pe lângă înfundarea nasului, de regulă apar și tulburări ale mirosului, dureri de cap și dureri la nivelul sinusurilor.
Din fericire, pentru a scăpa de senzația de nas înfundat, există numeroase remedii naturale.
Ce să faci când nasul înfundat nu îți dă pace? Apelează la ajutorul remediilor naturiste!
Nasul înfundat poate fi o senzație extrem de supărătoare, mai ales atunci când vrei să dormi. De aceea, ar fi bine să apelezi la ajutorul unor remedii, pe care să le poți pune în practică la domiciliu. Iată care sunt acestea.
Folosește usturoi
Usturoiul este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru a îndepărta senzația de nas înfundat. Acesta are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice, ceea ce înseamnă că luptă eficient cu infecțiile respiratorii, care provoacă blocarea pasajelor nazale. Este suficient să consumi usturoi proaspăt sau să fierbi doi sau trei căței de usturoi, într-o cană cu apă și să o consumi zilnic, până când disconfortul dispare.
Fă o baie caldă
Nasul se va desfunda numaidecât, dacă faci o baie sau un duș cald. Mulțumită aburului, mucusul aflat pe căile nazale este subțiat, iar inflamația dispare. Astfel, respirația este facilitată. Obții același efect și dacă faci inhalații cu aburi.
Aplică o compresă caldă
O compresă caldă ajută la deschiderea căilor nazale și la desfundarea acestora. Tot ce trebuie să faci este să înmoi un prosop în apă caldă, să îl storci bine și să îl aplici pe frunte. În momentul în care compresa s-a răcit, înlocuiește-o cu una caldă, până când scapi de nasul înfundat.
Folosește soluție salină
Soluția salină are proprietatea de a subția mucusul și de a hidrata interiorul nărilor. Astfel de soluții se găsesc în comerț, dar îți poți prepara chiar tu o soluție din apă și sare de mare.
Fă inhalații cu aburi de la ceaiuri din plante medicinale
Aceste inhalații au efect antiseptic, ceea ce înseamnă că previne sau înlătură infecţiile microbiene. Se prepară astfel: într-un bol cu apă clocotită, pune trei lingurițe de mentă uscată și trei lingurițe de cimbru și inhalează aburul emanat de această infuzie. Ține un prosop deasupra capului, pentru a împiedica evaporarea rapidă a aburilor. În acest fel, nasul se va desfunda cu ușurintă, iar tu te vei putea bucura de un somn liniștitor.
Folosește presopunctura
Prin masarea sinusurilor, circulația sanguină de la nivelul acestora va fi stimulată și, astfel, vei scăpa de nasul înfundat. De asemenea, poți strânge puternic lateralele nasului din zona ochilor, cu degetul mare și cu cel arătător. Eliberează nasul după un minut și senzația de nas înfundat va dispărea.