Prima pagină » Sanatate » Ce să fac să crească pulsul? Metode naturale pentru bradicardie

Ce să fac să crească pulsul? Metode naturale pentru bradicardie

11 ian. 2022, 11:04,
în Sanatate

Pulsul, frecvența bătăilor inimii, normal ar trebui să fie 70-75. Am fost diagnosticat cu bradicardie, ce să fac să crească pulsul?

Mușchiul inimii este cel ce se contractă zi și noapte, mereu 365 din 365 de zile pe an, iar făcând aceste eforturi deosebite, ne este posibil traiul pe care îl avem. Însă sistemul circulator și cel cardiac pot fi influențați de multe cauze, poate că organismul uman este făcut ca să poată îndura multe și chiar le îndură, dar tot este necesar să îl încurajăm puțin.

grafica cu inima color

Bradicardia poate fi simptom al unor boli periculoase

De ce am un puls mic?

Organismul nostru are capacitatea de a se îmbunătăți mereu, dar asta se poate întâmpla doar dacă este necesar pentru desfășurarea acțiunilor normale pe care o persoană le are zilnic. În general, pulsul mic este o consecință clasică a sedentarismului, lipsa de mișcare ce necesită o activitate cardiacă mai mare. Corpul este făcut astfel încât să presteze efort și să fie în condiții optime când o activitate solicitantă apare.

O altă cauză ce face ca în timp să se instaleze bradicardia este consumul intensiv de tutun. Chiar dacă se poate ca acel consum să fie regulat de o perioadă lungă de timp, există posibilitatea ca ceva să fi intervenit la nivelul plămânilor. Este un simptom ce ar trebui să fie verificat pentru a identifica cu certitudine cauza problemei. Fumatul este un factor principal în cazurile de ateroscleroză.

grafica in care este evidentiata inima

Un consum de cafea excesiv se poate lăsa cu tahicardie

Această afecțiune reprezintă placarea vaselor sangvine cu lipide, adesea colesterol, ce se întăresc și scad ulterior diametrul arterei / venei prin care sângele ar trebui să circule. Din cauza administrării de monoxid de carbon și a dioxidului de carbon, fumatul împinge puternic oamenii spre sedentarism, capacitatea la efort fiind diminuată.

Totodată, bradicardia poate semnifica și alte maladii cu o complicitate mai ridicată, aici am putea enumera boala Lyme (cauzată de mușcătura de căpușe), endocardită, afecțiuni congenitale, boala lupus sau poate chiar o consecință a unui infarct anterior. Consultarea de către un specialist este absolut necesară.

Ce să fac să crească pulsul:

Simptomele unui puls mic nu sunt neapărat sesizabile, dar se pot identifica în bradicardiile mai severe senzațiile de slăbiciune și amețeală, uneori duse până la leșin. Capacitatea la efort fizic este una scăzută și adesea pot apărea și probleme de concentrare.

Specialiștii susțin că un control la cardiolog este absolut necesar pentru a stabili cu exactitate sursa problemei. Cafeaua este un aliment pe care îl folosesc foarte mulți oameni zilnic, iar în cazurile de bradicardie asigură o creștere a frecvenței cardiace. Se recomandă a se consuma o cantitate moderată de cafea dimineața. Având beneficii asupra sistemului circulator și chiar un efect de energizare a întregului corp.

grafica in care este evidentiata inima

Sedentarismul produce o slăbire în capacitatea inimii

Magneziul fiind, de altfel, un factor ce provoacă bradicardie, iar efectuarea unor analize pentru determinarea concentrațiilor de la nivelul sângelui trebuie să fie o prioritate. Multe afecțiuni provin de la dezechilibre ale electroliților datorate unei alimentații necorespunzătoare sau a unei asimilări problematice. O doză de minerale fiind perfectă pentru a crește pulsul.

S-a observat că există și o gamă de alimente ce au drept consecință creșterea pulsului, anume ciocolata, sarea și zaharul. La care putem adăuga cu încredere ceaiul de păducel ce a fost găsit ca unul dintre cele mai bune în reglarea sistemului circulator.

inima realistica

Electroliții din sânge au un rol important in funcționarea inimii

De ce să fac ceva să crească pulsul?

Bradicardia este unul dintre simptomele ce pot ascunde afecțiuni cu un caracter periculos, bolile în stadii incipiente fiind mult mai ușor de tratat decât cele în stadii avansate. Poate fi neplăcut să vă trăiți viața înconjurată de sentimentul de slăbiciune indus de frecvența joasă a inimii. Oxigenarea scade, de asemenea, în aceste condiții, iar capacitatea la efort este redusă considerabil. Viața merită trăită în niște termeni pe placul nostru, dacă se așteaptă prea mult este posibil să fie prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`