Prima pagină » Local » Ce s-a întâmplat cu un rezident la Medicină după imunizarea împotriva Covid-19? Infecția cu coronavirus nu mai afectează grav persoanele
Ce s-a întâmplat cu un rezident la Medicină după imunizarea împotriva Covid-19? Infecția cu coronavirus nu mai afectează grav persoanele

Ce s-a întâmplat cu un rezident la Medicină după imunizarea împotriva Covid-19? Infecția cu coronavirus nu mai afectează grav persoanele

23 mart. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Un medic rezident de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași s-a infectat cu o formă ușoară de coronavirus după administrarea rapelului. Cazurile grave care ajung la spital sunt în rândul persoanele nevaccinate, printre aceștia fiind și cadre medicale. Locurile în Terapie Intensivă se găsesc tot mai greu

La două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze de Pfizer, un medic rezident a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Rezidenta era în stadiul de practică la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași și pe 20 martie 2021 a anunțat medicul coordonator despre faptul că s-a infectat pentru prima dată cu noul virus. Tânăra simte doar o stare de oboseală și s-a izolat la domiciliu pentru două săptămâni. Astfel de cazuri sunt rar întâlnite, mai ales că după rapel formele bolii sunt mult mai ușoare. Pentru personalul medical și auxiliar care nu s-a vaccinat însă, în cazul infecției cu coronavirus, situația nu este prea roz. Doi brancardieri s-au infectat cu o formă medie și gravă a bolii, unul dintre ei necesitând internare în Terapie Intensivă.

Cazurile COVID-19 din luna martie 2021, la fel de grave ca în luna noiembrie a anului trecut

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași spun că în ultima săptămână, în intervalul 12-19 martie 2021, situația cazurilor COVID-19 întâlnite este similară cu cea de la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Tineri și vârstnici ajung la spital în stare gravă și se caută cu dificultate un loc liber la o secție de Terapie Intensivă. În județul Iași au fost ieri, 22 martie 2021, 123 de cazuri noi, iar numărul total de cazuri a ajuns la 36.826.

„În zilele de 13 și 14 martie au fost înregistrate în UPU 25 de cazuri de infecție cu coronavirus pe zi, iar pe 18-19 au fost 22 de cazuri pe zi. Sâmbătă dimineață căutam cu greu locuri la Terapie Intensivă, având la noi în unitatea medicală 5 pacienți care necesitau tratament într-o astfel de secție. La Spitalul de Neurochirurgie din Iași s-au mai adăugat trei paturi în Terapie Intensivă sâmbătă dimineață și astfel am putut să găsim locuri libere pentru toți”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

120.770 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 la Iași

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, în perioada 27 decembrie 2020-22 martie 2021 au fost efectuate 120.770 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 78.605 au fost vaccinate cu prima doză și 42.165 cu cea de-a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 244 de reacții adverse ușoare. În județul Iași, din cauza infecției cu coronavirus au fost 649 de decese, iar in perioada 21-22 martie 2021 a fost înregistrat un deces în rândul pacienților internați în secții de Terapie Intensivă. Totodată, în aceste secții mai erau libere doar trei paturi: un pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, un pat ATI la Spitalul Municipal Pașcani și un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

Situația locurilor din spitalele suport-COVID-19 din Iași

Pe 22 martie 2021 erau ocupate 339 de paturi, din care 49 sunt paturi ATI astfel: 8 paturi ATI ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 6 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 5 paturi la Spitalul Municipal Pașcani, 5 paturi la Spitalul de Recuperare, 7 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași și 18 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. Autoritățile au raportat un număr total de 208 paturi libere pentru pacienți: 16 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, un pat la Spitalul de Pneumoftiziologie, 6 paturi la Spitalul Hârlău, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 60 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 9 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 23 de paturi la Spitalul Militar și 73 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, erau ocupate două paturi ATI. Alți 4 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în unitatea medicală. De asemena, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistență medicală de specialitate, erau ocupate cele două paturi ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`