Prima pagină » Economic Local » Ce s-a întâmplat cu gigantul Delphi din Iași? Parcursul firmei substituitoare
Ce s-a întâmplat cu gigantul Delphi din Iași? Parcursul firmei substituitoare

Ce s-a întâmplat cu gigantul Delphi din Iași? Parcursul firmei substituitoare

05 apr. 2021, 11:50,
BZI.ro, în Economic Local

Compania BorgWarner Inc a cumpărat, în octombrie 2020 Delphi Technologies. Cea din urmă era, pe atunci, cel mai mare angajator privat la nivelul municipiului Iași. La momentul tranzacției, acţiunile firmei Delphi Technologies PLC erau  evaluate la 3,3 miliarde de euro, potrivit Bloomberg. Borg Wagner este, de asemenea, lider la nivel global.

„Această tranzacţie interesantă reprezintă următorul pas în strategia echilibrată a BorgWarner, consolidându-ne poziţia pe segmental de propulsie electrificată, precum şi pentru vehiculele clasice cu combustie, pe sectorul comercial şi afaceri aftermarket”, a declarat Frédéric Lissalde, preşedinte şi CEO al BorgWarner.

Tot el a mai desclarat și următoarele: „Delphi Technologies va aduce tehnologii cu utilitate dovedite, talent şi amploare care vor  completa ofertele noastre existente. Ca o companie combinată, noi aşteptăm cu nerăbdare să oferim soluţii îmbunătăţite clienţilor noştri şi o valoare mai mare pentru acţionarii noştri”.

Locuri de muncă în cadrul gigantului american

În perioada 18-19 martie 2021, și-au prezentat oferta în cadrul târgului de cariere din Iași. Acolo au pus la dispoziția doritorilor 300 de job-uri pe teritoriul României  și 1.800 în interiroul Uniunii Europene. Interesați de propunerea celor de la Borg Warner, cca. 8000 de persoane au participat pentru posturile oferite.

Chiar dacă târgul de cariere s-a încheiat, angajatorii au transmis că oportunitățile de angajare rămân disponibile, pe pagina oficială a târgului de cariere. Cei interesați trebuie doar să își depună CV-ul și să aștepte un răspuns din partea conducerii.

Potrivit site-ului Ejobs, compania Borg Wagner caută inginer automatizare pe raza municipiului Iași.

Atmosferă tensionată printre angajații fostului Delphi din Iași

În iarna anului trecut, atmosfera din cadrul companiei Delphi a fost periclitată din pricina unui scandal . Pe atunci, un angajat a acționat în instanță impotriva Delphi Diesel Systems România SRL.

La momentul scandalului, angajatul Ionel Ciprian Savu le cerea magistraților să ia măsuri asupra societății Delphi pentru a-l reangaja și pentru a îi achita cuantumul salarial din ultimele luni.

Savu intenționa pe atunci să transmită un mesaj prin care firma la care lucra a profitat de situația pandemiei pentru a reduce numărul de angajați. Procesul intentat de către angajat împotriva firmei a fost, într-un final, declinat.

Tot prin martie, anul trecut, odată cu debutul pandemiei, angajații Delphi au creat un scandal pe baza faptului că angajatorul îi pune în pericol prin prezența unui număr mare de persoane la muncă.

Aceștia au declarat că superiorii excludeau varianta carantinării și că solicitau prezența la locul de muncă a angajaților în trei ture. Precizăm că în cadrul companiei sunt angajate aprox. 3000 de persoane. La momentul izbucnirii scandalului, reprezentanții Delphi au venit cu precizarea că mențin o legătură strânsă cu Direcția de Sănătate Publică și au abordat măsuri prin care țin sub control riscul de infectare printre angajați și țin la siguranța personalului lor.

Cine este Borg Warner?

Borg Warner este o companie care se ocupă de producția pompelor de înaltă tensiune și de injectoare pentru autovehicule și vehicule comerciale. Printre componentele auto pe care le produce, aceștia sunt recunoscuți pentru fabricarea cutiilor de viteze, având o istorie de peste 100 de ani.

Pe raza municipiului Iași, aceștia furnizează produse care ajută la o mai bună performanță a motoarelor.  Tot ei se  ocupă și de reducerea emisiilor și, totodată, de îmbunătățirea performanței condusului.

Borg Warner a mai achiziționat în 2015 o companie, Remy International. Aceasta a reprezentat cea mai mare tranzacție a producătorului, de dinainte de Delphi, cu o valoare de 950 milioane de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024