Ce s-a întâmplat cu casa din Chicerea care a fost parțial distrusă, în cursul lunii august, de un șofer beat. Ion Iacob: „Acum reparăm, mai avem puțin și e gata!”

03 sept. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Ion Iacob este proprietarul casei din Chicerea care a fost parțial distrusă după ce, în cursul dimineții de 11 august 2022, o mașină a plonjat în acoperișul său. Bărbatul a reușit să-și repare locuința aproape în totalitate, fiind acum pregătit pentru venirea anotimpului rece. Bătrânul, în vârstă de 74 de ani, a reușit să refacă gardul, conducta de gaz și acoperișul casei. Cheltuielile au fost acoperite parțial de către Sebastian Maxim, puștiul care a provocat accidentul auto

Bărbatul din Chicerea a început reparațiile încă din prima zi de după accident, primind ajutor și din partea vecinilor. Bărbatul s-a trezit că munca de o viață îi este distrusă după ce un autoturism marca Renault a aterizat în acoperișul locuinței. În mașina care a ajuns în mod inexplicabil în casa locuitorului din Chicerea se mai aflau trei pasageri: George Z., Ovidiu Z. și Cosmin P., șoferul mașinii fiind Sebastian Maxim.

Ion Iacob: „Mi-au dat ceva bani, nu pot să vă spun cât”

Ion Iacob, proprietarul casei din Chicerea care a fost parțial distrusă, a reușit să repare aproape toate stricăciunile produse. Bărbatul a primit o parte din bani de la Sebastian Maxim, puștiul care a provocat accidentul auto, însă aceștia nu au fost suficienți, fiind nevoie să mai contribuie și păgubitul cu bani pentru a finaliza lucrările.

„Acum reparăm la casă, mai avem puțin și e gata. Mi-au dat ceva bani, nu pot să vă spun cât, dar mi-au dat puțini. Ce să mai cer, băiatul ală e la pușcărie. Mi-am reparat și conducta de gaz, că imediat vine frigul”, a precizat Ion Iacob.

Ion Iacob locuiește singur în locuința din Chicerea, soția sa fiind decedată, iar copiii fiind plecați în străinătate. Bărbatul s-a trezit din somn din cauza bubuiturii puternice, fiind înspăimântat de imaginile pe care le-a văzut în curtea sa.

„Am ieșit afară și am avut un șoc, o mașină distrusă era în curte, cu botul pe acoperiș. Spoilerul mașinii era în fața ușii, gardul era distrus, conducta de gaz la fel, doi erau inconștienți și doi încercau să iasă de acolo, erau plini de sânge. Dacă nu era țărușul acela, intrau în casă. Toți vecinii s-au speriat de bubuitură, au ieșit afară și au rămas mască. Au venit Poliția, Pompierii, SMURD-UL… Nu știu ce se va întâmpla cu ei, am auzit că doi sunt în stare gravă la spital, cică veneau de la o petrecere din Comarna și că ar fi din Aroneanu”, a declarat bărbatul.

Cum s-a produs accidentul din Chicerea

Accidentul din Chicerea a fost produs de către Sebastian Maxim, un tânăr în vârstă de 21 de ani. Odată ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului marca Renault consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0.8 mg/l alcool pur în aerul respirat. Nu se cunosc cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidental rutier, dar, conform primelor ipoteze, șoferul ar fi pierdut controlul autoturismului și a derapat până în zidul casei care era locuită în acel moment doar de Ion Iacob.

„Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate”, explică reprezentanții IPJ Iași.

Proprietarul casei din Chicerea, Ion Iacob, a avut un șoc când s-a trezit în toiul nopții cu o mașină necunoscută în curtea sa. Bărbatul trăiește de atunci mereu cu frica faptului că acest episod s-ar putea repeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *