Prima pagină » Cultural » Ce s-a întâmplat cu averea regretatului Petrică Mîțu Stoian. Decizia este cu totul surprinzătoare

Ce s-a întâmplat cu averea regretatului Petrică Mîțu Stoian. Decizia este cu totul surprinzătoare

18 iul. 2022, 10:12,
în Cultural

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață acum mai bine de o jumătate de an, lăsând în urmă nu doar lacrimi și amintiri, dar și o moștenire considerabilă. Mai exact, de pe urma interpretului de muzică populară moștenitorii vor avea parte de vila sa din Craiova, casa părintească din Isverna, jud. Mehedinți, sau drepturile de autor din muzică.

Ce s-a întâmplat cu averea lui Petrică Mîțu Stoian

Vestea că Petrică Mîțu Stoian a murit a îndoliat o țară întreagă. Artistul s-a stins din viață pe data de 6 noiembrie 2021, într-un spital din Reșița. Cântărețului i s-a făcut rău la clinica unde era internat pentru a se recupera post-COVID. Colegii de breaslă, rudele, prietenii și fanii încă nu au trecut peste șocul morții solistului și îi duc dorul și acum.

Artistul a lăsat în urma lui nu doar lacrimi și suspine, ci și o avere considerabilă. Până la urmă, s-a ajuns la o înțelegere privind împărțeala însă, momentan, la doar o parte din întreaga moștenire.

De-a lungul celor opt luni de la moartea solistului, s-a pus întrebarea cine rămâne cu moștenirea sa, astfel că socoteala se dă între impresarul cântărețului, Doru Gușman, și rudele interpretului de muzică populară.

Potrivit celor de la Fanatik, solistul ar fi lăsat în urmă două firme, vila din Craiova, drepturi de autor ale cântecelor sale, dar și casa părintească din județul Mehedinți.

Momentan, cu toții s-au înțeles doar în privința firmelor lăsate de artist, în care era asociat și impresarul Doru Gușman.

Prima firmă s-a închis, după ce 50% dintre participațiunile artistului au fost preluate de rudele sale, în timp ce împărțeala pentru a doua firmă s-a făcut diferit.

Doru Gușman a rămas cu o firmă de-ale regretatului Petrică Mîțu Stoian

La 8 luni de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, se pare că rudele lui și Doru Gusman, cunoscut ca impresarul solistului, s-au înțeles în ceea ce privește firmele în care era implicat regretatul cântăreț.

Este vorba despre Petrică Mîțu Stoian SRL și Petridor Music, ambele având ca obiect activități de interpretare artistică și spectacole.

În privința primei companii, după ce 50% dintre participațiunile lui Petrică Mîțu Stoian au fost preluate de către moștenitorii acestuia, respectiv Varvesc Domnica, Trachila Maria, Mîtu Donică-Andrei, Mîtu Marian-Octavian, s-a hotărât închiderea firmei.

„Dizolvarea societății sus-menționate (Petrica Mîțu Stoian SRL, n. red.), precum si lichidarea sa simultana, în temeiul art. 235 din Legea Societăților Comerciale nr. 31/1990. Noi, asociații, suntem de acord să preluăm activele și pasivele rămase potrivit contribuției la beneficii și pierderi’, se prezintă în comunicarea transmisă către Registrul Comerțului și publicată în Monitorul Oficial.

În ceea ce privește societatea Petridor Music, la care erau acționari atât Petrică Mîțu Stoian, cât și Doru Gușman, împărțeala s-a realizat altfel. Cei patru moștenitori ai maestrului au acceptat să facă o concesie importantă.

Potrivit informațiilor apărute pe Monitorul Oficial al României, Varvesc Domnica, Trachila Maria, Mîtu Donică-Andrei, Mîtu Marian-Octavian și-au cedat părțile sociale lui Doru Gușman, pe numele complet al bărbatului, Constantin Gușman.

„În urma cesiunii, societatea devine societate cu asociat unic, în persoana domnului Gusman Constantin. Se numește domnul Gusman Constantin pentru un mandat de administrator pe o perioada de 99 de ani, pentru reprezentarea societății, mandatul va fi exercitat cu putere deplina de reprezentare.

Gusman Constantin deține 200 de părți sociale, în valoare de 1 leu fiecare, în total 200 de lei, reprezentând 100% capitalul social și cota-parte de participare la beneficii și pierderi’, se precizează în actele oficiale.

De menționat e însă și faptul că societatea Petridor Music a avut anul trecut, în 2021, o cifră de afaceri de 53.230 de lei, dar a înregistrat și pierderi de 67.953 de lei, acestea fiind însă asumate de către impresarul Doru Gușman.

Ce se întâmplă cu vila artistului din Craiova

Vila în care a locuit Petrică Mîțu Stoian se numără printre cele mai importante părți ale averii lăsate de artist. Totodată, ea a reprezentat și motiviul discuțiilor aprinse dintre surorile solistului și impresarul Doru Gușman. Casa se află chiar în centrul Craiovei.

Locuința lui Petrică Mîțu Stoian are câteva sute bune de metri pătrați, e înconjurată de o grădină mare și are un gard uriaș. Casa e compusă din două etaje și ascunde mai multe dependințe, cum ar fi o cramă și mai multe foișoare.

Potrivit Fanatik, impresarul Doru Gușman pare să mai locuiască în imobil, având în vedere că firma pe care o deține și a preluat-o de la moștenitorii lui Petrică Mîțu Stoian își are sediul la aceeași adresă cu cea a vilei. În legătură cu acest caz, Maria Tarchila, sora regretatul artist a susținut că lucrurile se vor tranșa în cadrul unui proces.

„Noi am luat, până acum, ceea ce ni se cuvenea. Vila? Vom vedea ce se va întâmpla la proces. Acolo se vor rezolva toate’, a declarat ea.

Deocamdată, niciunul dintre moștenitori nu s-a îndreptat împotriva lui Doru Gușman pe cale legală nici pentru a rezolva situația vilei solistului, dar nici în privința drepturilor de autor sau a casei părintești situată în Izverna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *