Prima pagină » Cancan » Ce s-a ales de Sorina Săcărin, fetița adoptată de o familie din SUA. Cazul ei a creat un adevărat scandal la Baia de Aramă

Ce s-a ales de Sorina Săcărin, fetița adoptată de o familie din SUA. Cazul ei a creat un adevărat scandal la Baia de Aramă

12 dec. 2023, 10:13, 1 ,
BZI.ro, în Cancan

Sorina Săcărin este fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie din SUA, în urmă cu patru ani, cazul ei stârnind un adevărat scandal. Pe atunci, Sorina avea 8 ani și a fost luată de către autorități, în mod brutal, din casa asistentului maternal. În prezent, Sorina Săcărin s-a adaptat foarte bine la vuața din America și excelează la școală.

Cazul Sorinei, fetița crescută în Baia de Aramă și adoptată de familia Săcărin din SUA, a generat un val controverse și revoltă, în urmă cu patru ani. În  prezent, viața Sorinei Săcărin s-a schimbat total. Copila excelează la școală, cântă la pian și la vioară, dar, în primul rând, are parte de dragostea unei familii.

Ce s-a ales de Sorina Săcărin, fetița adoptată de o familie din SUA

În 2019, Sorina Săcărin, o fetiță în vârstă de 8 ani, a fost luată de către autoritățile române, din casa asistentului maternal din Mehedinți, pentru a fi adoptată de o familie de români din SUA. Cazul a stârnit revoltă la vremea aceea, mai degrabă din cauza modului brutal, în care a acționat procurorul, ce a smuls-o pe fetiță din căminul unde locuise.

Familia adoptivă din SUA a avut parte de multe critici, la vremea respectivă. Și totuși, patru ani mai târziu, Sorina Săcărin este o copilă ce se bucură de dragostea și căldura unei familii adevărate, care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a o ajuta să se dezvolte armonios. În prezent, Sorina, în vârstă de 12 ani, are rezultate bune la școală și studiază pianul și vioara.

În ciuda tuturor obstacolelor de care au avut parte părinții adoptivi ai Sorinei, aceștia i-au oferit copilei dragostea, înțelegerea și răbdarea de care copila avea nevoie, având în vedere trecutul trist al micuței, abandonată de mama biologică, spune jurnalista Ioana Ene Dogioiu, care ține legatura cu mama adoptivă a fetiței.

„Familia acuzată că a răpit brutal copila de la familia asistenților maternali… îmi timite de aproape 4 ani, lună de lună, fotografii, filme, diplome despre evoluția Sorinei.

Fetiţă care a plecat din România, cu un retard cert în dezvoltarea fizică, emoţională şi, mai ales, educaţională, este acum, la 12 ani (împliniţi recent), o adolescentă înfloritoare care a recuperat toate întârzierile cu ajutorul părinţilor şi al sistemului de suport american.

Învaţă foarte bine, cântă la pian şi vioară, iar pe 17 mai va avea un nou concert. Are un cămin adevărat, o familie de care, în baza readopției conform legii americane, nu o mai poate despărţi nimeni”, a scris jurnalista Dogioiu.

Scandalul adopției și imaginile care au revoltat opinia publică

În urmă cu patru ani, adopția Sorinei, o fetiță orfană din Baia de Aramă, a stârnit multă revoltă și a pus în mișcare autoritățile statului. Momentul în care procurorul a venit la casa din Mehedinți a asistentului maternal, care avea grijă de Sorina, a fost filmat și postat pe rețelele de socializare.

În filmare se vede cum copila plânge disperată și strigă „Mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul o duce spre mașină, pentru a fi preluată de părinții adoptivi din SUA.

De fapt, pentru cei care au văzut imaginile, nu adopția în sine a creat revoltă, ci modul brutal în care au acționat autoritățile române, situație de pe urma căreia fetița ar fi avut de suferit emoțional. Potrivit informațiilor de la vremea respectivă, Sorina a făcut psihoterapie în urma evenimentelor respective.

Asistentul maternal de la care Sorina a fost luată a fost revoltată de cele întâmplate, inclusiv de adopție. Familia de români din SUA, la care Sorina a plecat în adopție, a suportat oprobiul public, fiind criticată extrem de dur.

Comentarii
  • Legile proaste și ipocrizia noastră țin copiii abandonați la cheremul „parintilor biologici” sau „familiei „extinse… Când totuși se găsesc părinți pentru copiii greu adoptabili avem asistenți maternali răuvoitori. Se fac abuzuri în numele „interesului superior al copilului”, în cazul acesta care ar fi acest interes?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *