Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Ce riscuri iti asumi cand vrei sa-ti scoti un tatuaj
Ce riscuri iti asumi cand vrei sa-ti scoti un tatuaj

Ce riscuri iti asumi cand vrei sa-ti scoti un tatuaj

19 ian. 2017, 15:42,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:70647;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Potrivit unui sondaj facut in America, aproape 30% din populatie are cel putin un tatuaj. Generatia tanara opteaza de cele mai multe ori pentru un tatuaj, insa nu toate persoanele sunt multumite de aceasta decizie odata cu trecerea timpul. Implicit, intrebarea pe care o au foarte multe dintre ele este: cum se scoate un tatuaj cu laserul?

In cazul in care si tu te numeri printre persoanele care cred ca au facut o alegere gresita atunci cand si-au desenat pielea, acum poti afla cum se scoate un tatuaj cu laserul. Aceasta procedura este destul de simpla, foarte putin dureroasa si cu efecte adverse minime

Cum se scoate un tatuaj cu laserul
Laserul elimina tatuajele prin distrugerea culorilor de pigment cu ajutorul unui fascicul de lumina de mare intensitate. Pigmentul negru de tatuaj absoarbe toate lungimile de unda cu laser, ceea ce inseamna ca tatuajele simple sunt cel mai usor de indepartat. Alte culori pot fi indepartate doar cu lasere selectate pe baza culorii pigmentului. 

Cum iti poti risca sanatatea atunci cand iti faci un tatuaj

In cazul in care vrei sa scapi de un tatuaj care nu iti mai place, primul lucru pe care il poti face este sa iti programezi o consultatie la un profesionist, care poate evalua tatuajul si te poate sfatui cu privire la procesul de indepartare a tatuajului cu tehnologia laser. Numarul de sedinte pentru indepartarea tatuajului depinde de varsta, dimensiunea si culoarea tatuajului, culoarea pielii tale, dar si de cat de adanc este tatuajul. Toti acesti factori afecteaza tehnica de eliminare a tatuajului. 

In general, scrie webmd.com, procesul de indepartare a tatuajului se desfasoara in urmatoarele etape:

1. Vei primi o pereche de ochelari-scut pentru protectia ochilor.
2. Tehnicianul va testa reactia pielii tale la laser pentru a determina cea mai buna varianta de tratament.
3. Tehnicianul va folosi laserul pentru a face impulsuri de lumina intensa prin straturile superioare ale pielii, iar lumina va fi absorbita numai de pigmentul de tatuaj.
 
Tatuajele mai mici necesita mai putine impulsuri si sunt mai usor de indepartat, iar tatuajele mari necesita mai mult timp si mai multe impulsuri. In ambele cazuri, este nevoie de mai multe sedinte pentru a indeparta complet un tatuaj. 

Indepartarea tatuajelor cu laser este un proces destul de neplacut, dar majoritatea pacientilor nu au nevoie de anestezie. Senzatia e similara cu cea din momentul cand tatuajul a fost realizat.

Vrei sa-ti faci un tatuaj? Ce trebuie sa iei in calcul

Imediat dupa tratament, este recomandat sa utilizezi o punga cu gheata pentru a calma zona si sa aplici o crema sau unguent cu antibiotic, iar la final sa aplici un bandaj pentru a proteja zona tratata. 

Cum se scoate un tatuaj cu laserul – riscuri
Tratamentul cu laser este de multe ori mai sigur decat alte metode de indepartare a tatuajelor si are foarte putine efecte secundare.

Totusi, este bine sa iei in considerare la ce riscuri te supui in momentul in care alegi tehnologia laser:
1. Zona in care e facut tatuajul prezinta risc de infectie si este posibil sa ramai cu o cicatrice permanenta.
2. Este putin probabil ca tatuajul sa fie eliminat complet, ceea ce inseamna ca unele culori vor fi eliminate mai bine decat altele. Tatuajul negru sau albastru, de exemplu, raspunde mai bine la tratament.
3. Te poti confrunta cu hipopigmentare, ceea ce inseamna ca pielea tratata va fi mai deschisa la culoare decat restul pielii. De asemenea, te poti confrunta cu hiperpigmentare, ceea ce inseamna ca pielea tratata este mai inchisa la culoare decat restul pielii.
4. Tatuajele cosmetice, cum ar fi conturul buzelor sau conturul sprancenelor pot deveni mai inchise dupa tratament. Ele tind sa se estompeze cu sesiuni suplimentare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *