Prima pagină » Titlurile zilei » Ce riscă „milițienii” cu atitudine golănească după scandalul de la aeroportul din Iași? Pot trece luni până la o eventuală sancțiune

Ce riscă „milițienii” cu atitudine golănească după scandalul de la aeroportul din Iași? Pot trece luni până la o eventuală sancțiune

29 iun. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

„Milițienii” cu atitudine golănească ar putea scăpa basma curată după scandalul de la Aeroportul Internațional Iași. Ca de obicei, șefii din Poliție caută să acopere cele întâmplate și le protejează spatele. Din păcate, România este făcută de râs din cauza acestor specimene

Poliția Română se dezice întotdeauna de comportamentele deplasate ale unor polițiști, însă în majoritatea cazurilor evită să ia măsuri imediat. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis prin Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași faptul că se vor face verificări pentru a clarifica întreaga situație. Când vor fi făcute aceste verificări? Greu de spus. Probabil, ca de obicei, șefii din MAI așteaptă să treacă timpul ca oamenii să uite cele întâmplate, iar mai apoi să nu mai aplice nicio eventuală acțiune. Intervenția agenților a fost una de care au râs mai toți polițiștii din Iași. Cei doi par total depășiți de situație, iar atitudinea lor este penibilă de-a dreptul.

„Legea prevede că o persoană care refuză să se legitimeze să fie imobilizată și condusă la cea mai apropiată secție de poliție. Modul în care cei doi polițiști au făcut această «imobilizare» este incorect. Agentul aflat pe bărbatul respectiv putem spune că îl agresează, nu imobilizează. Din punctul meu de vedere, nu au procedat corect. Mă refer la modul în care au încercat să-l imobilizeze. Dacă se impunea sau nu această imobilizare, nu mă pot pronunța pentru că nu știu cum a reacționat bărbatul respectiv înainte de începerea filmării”, a precizat un polițist ieșean, ieșit recent din sistem.

Ce riscă „milițienii” cu atitudine de golănească după scandalul de la aeroport

Lipsa de pregătire se regăsește în intervenția „în forță” a celor doi agenți. „Milițianul” urcat călare este un simplu agent cu experiență zero. Dorința de afirmare, probabil, îl face pe agent să pună viața unui bărbat trecut de prima tinerețe în pericol. Probabil că așa consideră agentul că trebuie imobilizat un răufăcător: te urci pe el și îl apeși cu cotul pe gât. Celălalt polițist, cu tatuajul la vedere, pare mai degrabă „deghizat” în omul legii.

Acesta își permite să o amenințe pe soția bărbatului pus la pământ și să spună că va cere ca aceasta să nu mai intre 5 ani în țară, de parcă el ar putea lua decizii de acest gen după bunul plac. Trebuie amintit de incidentul de la începutul lunii mai a acestui an, de la Cluj. Atunci, o polițistă la fel de lipsită de experiență ca „milițianul călăreț” îi pulverizează spray iritant în ochi colegului ei care încerca să imobilizeze un individ. Și în acest caz, MAI a transmis că va face verificări. Din păcate, „copiii” ieșiți de pe băncile liceului nu sunt pregătiți și nu pot fi polițiști, de aceea unii dintre ei devin veritabili „milițieni”.

Aplică legea cu pumnul, se cred buricul Pământului și fac un oraș și chiar o țară de tot râsul. Ciudat este faptul că șefii din Poliția Română închid ochii și tolerează astfel de comportamente. Cel mai probabil, cei doi polițiști vor scăpa cu o simplă mustrare, dacă vor fi găsiți vinovați de ceva. Ce urmează? Este simplu: „milițienii” vor prinde mai mult curaj și vor face abuzuri mai mari, simțindu-se de neatins.

Ce s-a întâmplat pe aeroport?

Vă reamintim că un jurist german a fost umilit de cei doi agenți după ce taxiul în care se afla a fost oprit pentru verificări.

„Eu nici nu m-am dus spre ei, m-am dus spre terminal cu geamantanul. Când am ieșit din taxi, eu le-am spus doar că nu este corect, nu este adevărat ce spun ei (n.r. – polițiștii). Am spus într-un ton normal, ei nu pot spune că i-am înjurat, nu există așa ceva. Omul de la RAR, care era cu ei, s-a îngălbenit, speriat de comportamentul celor doi agenți de poliție. Nu este adevărat că mi-au cerut să mă legitimez de mai multe ori. Se vede și pe filmare cum eu mergeam spre aeroport, iar ulterior a venit acest tânăr polițist, foarte agitat și cu ochii tulburi, el împreună cu colegul lui au venit după mine, eu deja mergeam spre terminal și mi-a spus «legitimația» (n.r. – buletinul), iar eu i-am spus că «nu mă legitimez până nu vă legitimați». Și atât mai știu, că m-a trântit jos, m-a lovit la mână, mă doare peste tot. Putea să-și spună numele. Nu este corect ceea ce au declarat cei de la IPJ, am anunțat și Ambasada Germaniei de la București. Am intenția să dau IPJ Iași, chiar România, la Haga în judecată”, a spus Walter Roth, juristul agresat.

Soția cetățeanului din Germania a suferit un atac de panică atunci când și-a văzut soțul bolnav cu inima trântit la pământ. Imediat după ce au ajuns în Germania, soții Roth au mers la medic. Rămâne de văzut dacă cei doi „milițienii” cu atitudine golănească vor fi sancționați după scandalul de la aeroport.

Comentarii
  • Intr un stat normal gherțoii ăștia erau dați afară din sistem

  • Milițieni luați de la coada vacii și aduși în Iași…ce să le ceri..ăla cu tatuajul la vedere demis de urgență că tot îi place să aplice legea…

  • Cu stima
    Si deosebit respect as dori sa ma piș pe cei 2 gabori….pe sotiile lor, pe copii lor ( ca acei copii tot infecti si golani vor ajunge ) si pe mamele cere le-au dat viata, adica i-au avortat!!!

  • Si ne întrebăm de ce lumea si-a luat-o in cap si face scandal si sare la bataie usor. Pai daca si atunci cand isi fac treaba sunt certați de societatea civila….. Cand își fac treaba e scandal, cand vin dupa 3 ore la un conflict e normal…. România nu e sănătoasă 🙂

  • Aeroportul Iasi ,nici o zi fara scandal .Ieri in cadrul sedintei C.J a fost aprobata organigrama aeroportului , daca ne uitam pe ea vedem cum un director de la finante protejeaza o familie ,rupe un serviciu in doua pt o doamna infiinteaza un serviciu pt sot . Pana acum s-a tot scris si s-a vazut adevarul pila invinge orice.Traficul de influenta e mai tare ,slugile clasei politice sunt fara oprire ,fara discernamant fara bun simt si calca toul in picioare .Acum ati incins dar maine nu se stie ,iar poimane sigur vine o plata ,ca o platiti voi sau copii vostrii nu se stie dar sigur totul se plateste. S-a vazut ca toti ce au scris aici au avut dreptate , ca Aeroportul are oameni si lichele . MULTUMIM DL VATRA !!!! CRED CA PARTIDUL E MANDRU DE TINE.

  • Avem cativa baieti care isi fac meseria fara frica si nu se lasa intimidati de cetateanu’ germanizat care nu vrea sa se legitimeze si aruncati cu pietre.

    Daca era in SUA sau in Europa facea asa?! Ii puneau taser-ul pe el fara sa clipeasca…

    Aeroportu’ este zona cu securitate ridicata, este inadmisibil sa nu te legitimezi!!!
    Prima data respecti ce ti se spune si dupa ai mentiuni, in ORICE TARA!

    Felicitari baietilor!!!

    • Cine este de acord cu astfel de comportamente este complet nebun. Abuzurile forțelor de ordine există de când lumea, dar este timpul sa ne opunem și să spunem spot agresiunilor din partea autorităților. Astfel de cazuri sunt foarte frecvente, doar că puține ori sunt arătate public.

    • of, cand aud, vad ,,daca erau in sua”ma ia greata. ai fost in sua? ai viza? iti dau yankeii dreptul ? sau o arzi la tv. t despre paznicii astia doi… de toata jena..ameninta cu niste articole si spun ca nu a dat acordul sa fie filamt.. te-n gat de zabalas ce esti. izbiti de pamant sa va simtit mirosul cald de sange in gat..

  • Felicitări polițiștilor ! Așa este, in țările vestice (civilizate) nu se concepe sa treci prin aeroport fara sa te legitimezi, căcatul ăla german sau ce o fi el își lua peste bot de se caca pe el plus câteva zile de bulău.
    Nu înțeleg de ce căcatul de ziarist arunca cu pietre și mai instiga și pe alții la așa ceva cu un articol făcut pe genunchi.

  • Nimeni nu e mai presus de lege si pretutindeni in lumea asta mare, un cetatean este obligat de lege sa se legitimeze in fata organelor statului indiferent din ce sistem fac parte acestia : politie, vama, frontiera, anaf, inspectori de orice fel, etc.
    Asa este legea peste tot indiferent ca ne place sau nu ne place si acestia au actionat in consecinta conform legii.

  • Nelegitimatul opune rezistență, deci imobilizarea e violentă.

  • eu ii futeam una la politistu ala sa ii sara tatuaju chit ca ma duceam pe arest

  • Pentru Medelin si pentru cei doi Anonim. Asa este, legea este lege si trebuie sa fie respectata de toti !!! Dar aceiasi lege spune ca politistul, vamesul, jandarmul INAINTE SA ITI CEARA SA TE LEGITIMEZI TREBUIE SA SE RECOMANDE cu formula :”Sunt agent X-ulescu, din cadrul politiei Iasi(in acest caz), va rog sa imi prezentati un act de indentitate” Aceasta este formula LEGALA, de legitimare. Daca veti citi declaratia germanului, agentul a venit si a spus „legitimatia (buletinul)” iar omul i-a raspuns cat se poate de legal „…nu mă legitimez până nu vă legitimați”. Acum va intreb pe dvs care le luati apararea celor doi huligani : cine nu a respectat legea? Si apropo` de respectarea legii, un cetatean obisnuit poate cunoaste sau nu legea in ceea ce priveste procedura de legitimare, in schimb cei doi huligani ERAU OBLIGATI SA CUNOSCA ACEA PROCEDURA DE LEGITIMARE, care cuprinde in MOD OBLIGATORIU, OBLIGATIA DE A SE RECOMANDA, INAINTE DE A SOLICITA LEGITIMAREA !!!! Asa ca va recomand sa nu le mai luati apararea tuturor huliganilor pripasiti prin politie, pentru ca nu fac cinste nici institutiei ai carei angajati sunt si nici Romaniei !

  • Cei care comenteaza pozitiv sunt tot organe ale statului, care ne apara de raufacatori, dar poate nu arata ca acesti domni politisti din filmare care au infatisare de interlopi si atitudine de neandertal in anul 2024, un filtru la angajare poate nu ar strica in M.A.I. .O sa dea in judecata persoana care il filmeaza pe spatiul public ca nu si-a dat acordul, el fiid in haina statului, atata stiu :). Se vede pe filmare cum persoana imobilizata are in mana portofelul cu actele sa le arate ORGANULUI, dar ei nu si nu amenda!!!! probabil derajati in orgoliile de ORGAN AL statului. Asta din pacate se uita sunteti reprezentatii statului, statul suntem noi toti, nu sistemul vostru creat pe persoana fizica. Va pensionati la 40 de ani!

  • RESPECTATI LEGILE

    De ce sa nu te legitimezi si sa nu te conformezi cu legea? Trebuia incatusati amandoi si dusi la sectie. Daca e jurist ce? Nu are voie sa prezinte actele? De asta suntem unde suntem, ca nu vrea sa respectam legile, ca noi suntem mai destepti decat politistii, pentru ca politisti au 12 clase domle, si noi am facut o facultate chiar unii si master, trebuie sa fac eu ce imi ordona un politist? Raspectati ba legile ! Fa tu asta in Germania , in America , in alte tari civilizate sa vezi dupa ce se intampla. Da au curaj sa faca asta?

  • Cei care comenteaza pozitiv sunt cei care fac parte din sistem. Nu ar strica un filtru la angajarea in M.A.I. infatisare de interlop si atitudine de neandertal in anul 2024, nu ar trebui sa fie prezenta in cadrul SISTEMULUI.

  • Fericiți cei săraci cu creierul, căci ei vor moșteni haosul ce l-au creat.

  • Respect pentru POlitisti ,bravo lor ,și au făcut treaba .Ce vroiati sa îl strângă în brațe?Nu frate ,ți-au cerut actele i le dai și Gata.
    Dacă știi ca ai probleme de sănătate te pui în gură cu POLIȚIA !? Nop .Scuza asta credeam ca doar tiganii o folosesc …

  • Poate domnii în uniformă nu știau ca misiunea lor nu era (dacă erau in misiune)să provoace un conflict, ci să prevină unul. Daca vor să provoace conflicte pentru a se afirma, să folosesc cârciumile de exemplu. Ok?

  • Poate reusiti sa faceti rost de filmarea de la camerele din zona aeroportului ca sa vedem cu toti ce aparatori ai statului avem

  • ,,buna ziua , sunt sărjăntul icsulescu , va rog sa prezetati dicumentele” pentru ca …. si aici bagati una din limbajul de lemn….. control de rutina , urmarim un teroris , pana la ….e o bomba in aerogara.

    Va pica galoanele daca faceti asta??

    Sau alta explicatie ar fi ca au ajuns adulti cei din generatia care nu a trecut testele pisa.Maine poimaine o sa ajunga si in parlament.

  • vasileAnicai

    Numai minciuni pe aici. Oamenii au oprit taximetristul, s-au legitimat. Si juristul cu soția au început cu scandal, inițial nici nu faceau obiectul verificării! Dar can can-ul e mai important decat adevărul. Bine polițiștilor, ne trebuie mai mulți ca ei.

  • De ce au oprit taxiul? Aveau ei o bănuială sau exces de zel? Putea să-l oprească după ce lăsa pasagerii.

  • Pasagerii erau speciali? Au ajuns mai repede după ultraj? Nevoia asta de a face pe-a deștepții i-a adus la ziar. În instanță nu vor ajunge din cauza faptelor, rămân cu amendă.

  • Aveau bodycam? Prezentati inregistrarea de cand ati oprit taxi si ati incheiat subiectul. Punct

  • Curios , despre taximetrist , nimic . Apa-n gura. Au ,,mirosit ” ceva cetateni straini si au vrut sa o puna de ceva epuroi , o spaguta?. In cardasie cu soferul??

  • Felicitari politistilor,au gresit putin ca nu au fost mai fermi,ca nu l-au incatusat si sa stea cu catusele puse macar 10 minute „juristul neamt”.

  • Felicitari politistilor!Au gresit putin ca nu l-au incatusat pana la urma pe jegosul ala care se crede mai presus de lege si sa stea asa macar 10 minute.Legea-i lege.Ziaristii,niste ciubucari.

  • Sefii ii vor apara pe subordonati pentru ca este o actiune gandita cu curu’. De sefi.
    Cand vom realiza ca statul platit de noi se intoarce impotriva noastra, poate vom avea o sansa la viata normala. Pana atunci, bulane si catuse.

  • Tuturor celor care ii felicita pe bravii politisti le recomand sa urmaresca inregistrarea si sa observe cum politistul tatuat, reprezentatul statului roman”comunica EL la SRI sa nu mai plece oamenii 5 ani” din Romanica asa de rau au gresit incat el cu puterea pe care i-a dat-o STATUL ROMAN le va lua dreptul de cetateni LIBERI. Nu pot decat sa spun ca ne intoarcem in comunism cu astfel de atitudine.Si el cand a gresit in afara Romaniei a fost pus la spalat WC-uri probabil, de asta atitudinea aceasta.

  • Niște ciocolfenderi acești polițiști. Mai nou toți țăranii fără studii si fără pregătire ajung polițiști pe baza relațiilor. Romania nu face parte din acele tari civilizate din Europa. E cel putin cu 20-30 de ani in urma.

  • Risca sa le s.u.g.a tot B.Z.I-ul p.u.l.a…

  • Cei 2 rahatei de militieni par a fi consumat substante interzise, dar… la o cocina de aeroport ca cel din Iasi totul este permis. Trebuie evitat aeroportul Iasi, acei rahati de militieni inca isi fac veacul acolo si posibil ca vor impusca pe cineva, da vor impusca pe cineva. Niciun politist nu are dreptul sa ceara actul de identitate unei persoane decat daca el , putoiul de politist se legitimeaza in formula prevazuta de lege si prezinta si motivul pentru care solicita actul de identitate. Este un abuz inadmisibil, merita sa fie dat in judecata statul roman.Bravo mucosilor, prostilor ca faceti Romania de ras si se vor plati daune milioane de euro. Felicitari IPj, premiati pentru prostie acesti mucosi pilele voastre cu mita.

  • Trebuie revizuită fisa postului! Agenții aflați în atribuția de serviciu au nevoie de o nouă instruire. Avem nevoie de normalitate! Domnii din birourile MAI Iași, luați atitudine, vă rugăm! Mulțumesc

    • Voi, ăștia care scrieti comentarii cu tona, nu aveți treabă pe acasa, serviciu? Nu stiu…intreb de curiozitate: vă place chatul, asa-i? Va este dor de Mirc!!!

  • Trebuie revizuită fisa postului! Agenții aflați în atribuția de serviciu au nevoie de o nouă instruire. Avem nevoie de normalitate! Domnii din birourile MAI Iași, luați atitudine, vă rugăm! Mulțumesc

  • Bă, sunteți idioti? Pentru care motiv trebuia legitimat neamtul? A angajat transportatorul sa l ducă la aeroport, a atenționat politistul ca este în întârziere. Un polițist în slujba cetățeanului însoțea taxiul să ajungă la timp, nu să l pună in dificultate…asta se intampla in tari civilizate, servicii conduse de oameni capabili, nu de fii de securiști, foști golănași de CUG, știm exemplarele. Pe bunicul Soric, militantul, îl ducea acasă un pușcăriaș după ce îl îmbăta.

  • Imobilizarea că imobilizarea, dar câtă prostie poate să zacă în tine să îi spui cuiva că pentru că te filmează, nu mai intră 5 ani în țară :)))))) Gabori proști și analfabeți.

  • Ziariștii lui pește prăjit!! Constat că acționați ca la stână deoarece prezentați numai prostii!! „Legea prevede că o persoană care refuză să se legitimeze să fie imobilizată și condusă la cea mai apropiată secție de poliție.” În momentul în care se impune încătușarea, se folosește forța împotriva persoanei (lor) care nu colaborează sau nu se supun de bună voie. Ziariștilor, ieșiți din junglă, fiindcă promovați anarhia în țara asta!!!

  • Hai sa inversam situatia. Toti militienii , in primul rand , sunt cetateni. Daca cetateanul militian trecea prin povestea asta , fara sa arate insigna lui de prost , lu colegu care astepta o mica ,,pizza” in buza aeroportului , de la taximetrist , mai era discutia asta?

  • TOATE ACESTE SPECIMENE INCADRATE DIRECT PE PILE NU VOR PATI NIMIK.TREBUIE DATI AFARA,NU AU CE SA CAUTE IN SISTEM.SUNT PROTEJATI ACESTI GOLANI

  • Si-au cumparat posturile, sunt protejatii lui mama MITA. Pila, mita vorbeste, de la Ipj vor fi poate sanctionati cu o atentionare dar vom vedea dupa actiunea la instanta internationala si sesizarea Ambasadei, daca acesti derbedei cu tatuaje care si-au cumparat posturile vor fi nevinovati

  • De ce nu faceti articole legate de nebuniile din Aeroportul Iasi:
    – Moldovenii care racoleaza ilegal pasagerii pentru Rep. Moldova, trafic de tigari si alcool
    – Un serviciu din cadrul R.A Aeroportul Iasi impartit in doua
    – Controlul de bilete nefunctional de la deschiderea T4
    – Lipsa spatiilor comerciale in T4
    – O apa plata de 500ml sa coste 20 lei, un suc 25 lei
    – si altele pe care le vedeti de cum intrati in Aeroport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *