Prima pagină » Eveniment-Social » Ce rezultate au obținut medicii din Iași după ce au introdus Arbidol în tratamentul pacienților cu Covid-19? Medicamentul nu este aprobat în UE și bolnavii trebuie să meargă în Republica Moldova sau Rusia ca să și-l cumpere

Ce rezultate au obținut medicii din Iași după ce au introdus Arbidol în tratamentul pacienților cu Covid-19? Medicamentul nu este aprobat în UE și bolnavii trebuie să meargă în Republica Moldova sau Rusia ca să și-l cumpere

16 dec. 2020, 13:44,
Sorin Pavelescu în Eveniment-Social

Arbidol este văzut ca un medicament minune pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19 care au forme ușoare sau medii de boală. În luna mai, Ministerul Sănătății a modificat protocolul de tratament pe care medicii îl administrează pacienților infectați cu noul coronavirus și astfel, Arbidol este utilizat în cazul bolnavilor cu forme medii sau ușoare de boală. Rezultatele obținute de medici în urma administrării acestui tratament sunt mulțumitoare și nu s-au observat reacții adverse importante. Arbidol are substanța activă Umifenovir și este produs în Rusia și se găsete și în Republica Moldova.

La scurt timp după izbucnirea pandemiei de Covid-19, în România s-a vorbit despre un medicament care face minune pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus. Este vorba de medicamentul Arbidol care conține ca substanță activă Umifenovir, un antiviral dezvoltat în Rusia la sfârșitul anilor ’80. Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a beneficiat de o donație de Arbidol din partea omului de afaceri Gigi Becali. Astfel, timp de două luni de zile, unitatea medicală a putut folosi Arbidol în terapia pacienților infectați cu noul coronavirus. Acest lucru se întâmpla în primăvară. Stocul s-a epuizat și medicamentul a dispărut din tratamentul pacienților, deoarece Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană. Disperați de a deține acest medicament care le poate salva viața, ieșenii au apelat la fel de fel de soluții pentru a cumpăra Arbidol din Republica Moldova sau Rusia unde se găsește la un preț modic, mai puțin de 20 lei cutia. În ultima perioadă, medicamentul pe care toți ar vrea să îl aibă în casă se găsește din ce în ce mai greu chiar și în Republica Moldova.

Ce rezultatel au obținut medicii din Iași după ce au folosit Arbidol în terapia pacienților cu Covid-19

Pe parcursul celor două luni de zile, perioadă în care au putut folosi Arbidol la pacienții confirmați cu Covid-19, medicii au urmărit evoluția bolnavilor sub efectul tratamentului rusesc. „Arbidol este un antiviral foarte bun în tratamentul pacienților Covid-19 cu forme ușoare sau medii. Noi l-am primit prin donație la începutul pandemiei și dozele ne-au ajuns pentru două luni de zile. Nu se administrează bolnavilor cu forme severe. La început internam și pacienții cu forme ușiare sau medii. Este clar că pacienții aveau nevoie de un antiviral și nu aveam nimic. Remdesivir și Favipiravir sunt medicamente care se dau pacienților cu forme severe. Arbidol este un medicament antiviral eficient și accesibil la preț. Am avut rezultate foarte bune cu Arbidol și foarte important este că nu are efecte secundare importante. Este un antiviral accesibil pentru toată lumea. Arbidol este folosit în spitalele rusești pentru infecțiile gripale. Se folosește și în tratamentul copiilor, dar, în general, copiii nu dezvoltă forme clinice evidente de Covid-19. Ei sunt depistați întâmplător pozitivi la SARS-CoV-2”, a declarat medicul infecționist Mihnea Hurmuzache, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Asimptomaticii pot lua Arbidol?

Medicii infecționiști nu recomandă Arbidol pentru pacienții confirmați cu Covid-19 care nu prezintă simptome. „Pacienții cu Covid-19 asimptomatici nu trebuie să ia Arbidol. Cantitatea virală este prea mică și posibilitatea de transmitere a virusului este la fel de mică. Pacientul asmiptomatic se izolează 14 zile la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. Dacă nu există simptome nu trebuie să ia tratament”, a precizat dr. Mihnea Hurmuzache. Persoanele confirmate cu noul Coronavirus cu forme ușoare și medii sunt tratați la domiciliu de medicul de familie și doar atunci când starea de sănătate se agravează se solicită internarea într-o unitate medicală de specialitate.

Ce spun medicii despre profilaxia cu Arbidol

Medicul infecționist Mihnea Hurmuzache nu recomandă Arbidol ca o măsură de prevenție împotriva SARS-CoV-2. „Arbidol nu se ia pentru profilaxie. Chiar dacă scrie în prospect că previne apariția bolii, dar acest lucru nu este foarte convingător că nu se mai lipește virusul. Profilaxia este o problemă mai delicată și nu recomand populației să ia Arbidol pentru a preveni boala, infecția cu SARS-CoV-2”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași nu a dorit să facă vreun comentariu vizavi de medicamentul Arbidol

Medicul Florin Roșu, noul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, care s-a ocupat der pacienții cu Covid-19 internați la Secția de Terapie Intensivă din unitatea medicală, nu a dorit să discute despre terapia cu Arbidol, considerând că face reclamă acestui medicament. „Nu pot să vă ofer nicio informație pentru că ar însemna să fac reclamă sau contrareclamă acestui medicament. Medicația pacienților cu diferite forme de Covid-19 este administrată de medici specialiști în urma analizelor pacienților și se folosește terapia cea mai potrivită aprobată de forurile competente”, a declarat dr. Florin Roșu.

Guvernul Romăniei nu a făcut nimic pentru ca bolnavii să aibă acces gratuit la acest medicament antiviral cu rezultate foarte bune

Medicamentul Umifenovir sau Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană și, de aceea, în România ajunge prin sponsorizăi ale persoanelor fizice sau juridice, care îl cumpără din Rusia sau Republica Moldova. „Nu știu de ce statul român nu a făcut demersuri pentru a importa Arbidol. Agenția Națională a Medicamentului trebuia să găsească o soluție. Nu am acces la astfel de date și nu pot să vă spun de ce nu avem Arbidol în România. Din câte știu acum se mai găsește prin Transnistria. Nici în farmaciile din Republica Moldova nu mai este Arbidol”, a spus dr. Mihnea Hurmuzache.

Ce este Arbidol? descrierea medicamentului artiviral

Internet-ul abundă de informații legate de tratamentul cu Arbidol. Site-urile farmaceutice, medicale oferă foarte multe informații despre compoziția, administrarea, reacții adverse, rezultate în urma terapiei cu Arbidol.Arbidol este un medicament antiviral eficient și conține Umifenovir ca substanță activă de bază. precum și amidonul din cartofi, celuloză cristalină, stearat de calciu, primeloză și collidon 30 ca agenți de umplere și elemente suplimentare.
Conform informațiilor oferite de site-urile de specialitate, Arbidolprevine și tratează bolile provocate de virusurile gripale A și B, un coronavirus combinat cu SARS. Medicament antiviral distruge plicul virusului și interferează cu reproducerea sa, stimulează imunitatea organismului și îndeamnă la rezistența infecției. Din punct de vedere profilactic, Arbidol sporește capacitatea organismului de a rezista la viruși, reduce riscul bolilor, ceea ce este deosebit de important în perioadele de pericol epidemic. Arbidol poate reduce riscul și frecvența apariției diferitelor complicații după ce o persoană a fost depistată cu o boală virală, exacerbare ale leziunilor bacteriene. Arbidol se eliberează fără rețetă, are toxicitate scăzută, este bine tolerat de organism și nu prezintă efect adverse.

Lista bolilor în care este recomandat tratamentul cu Arbidol

Arbidol este disponibil sub formă de tablete de 50, 100 sau 200 mg și are o valabilitate de 24 de luni. Medicamentul artiviral produs în Rusia se utilizează pentru a preveni și trata următorele boli: SARS (sindromul respirator acut sever), gripă, bronșită cronică, pneumonie, prevenirea infecției postoperatorie, intărirea sistemului imunitar, infecția intestinală provocată de rotavirus. cel mai adesea, medicametul este prescris pentru infecțiile gripale. Producătorul avertizează că Arbidol se ia la recomandarea medicului de specialitate.

Efecte adverse

Arbidol sau Umifenovir nu are foarte multe contraindicații și reacții adverse, dar în cazul copiilor mici sau al persoanelor alergice este recomandat să solicitați sfatul medicului. Specialiștii au observat că Arbidol poate provoca reacții alergice cu erupție cutanată tranzitorie, mâncărime, foarte rar angioedem, arsuri la stomac, greață, vărsături, diaree. Medicamentul are o toxicitate scăzută asupra organismului și crește rezistența organismului la orice infecție virală a aparatului respirator

Cum acționează Arbidol asupra virusului

Arbidol este un medicament antiviral care acționeaza ca un imunomodulator. Umifenovir detecteaza acțiunea împotriva gripei și are un efect negativ asupra virusurilor gripale A și B, precum și asupra virusului SARS (sindromul respirator acut sever), suprimându-le. Nu permite contactul și pătrunderea virusului în celulele corpului și consolidează sistemul imunitar, mărind rezistența organismului la viruși. De asemenea, Arbidol sau Umifenovir reduce incidența complicațiilor după infecțiile virale și exacerbarea infecțiilor bacteriene cronice. Arbidol nu este indicat femeilor gravide, în timpul alăptării.

Studii clinice

Terapie antivirală cu abidol combinată cu lopitavir /ritonavir şi recombinata cu interferon a-2b pentru pacienţii cu COVID -19 din Zhejiang: un multicentru de studii prospective.

28 februarie 2020 – Tripla combinaţie de terapie antivirală de abidol, lopitavir /ritonavir şi rlNA-2b arata infecţii mai scăzute şi un timp de internare mai redus, combinată cu terapia dublă antivirala ; de asemenea, activitatea antivirală va avea rezultate mai bune cu tripla terapie

16 martie 2020 – Caracteristicile clinice ale celor 69 de cazuri de coronavirus în 2019 în în Wuhan, China

Studii clinice reduse cu umifenovir pentru COVID -19 au fost făcute în China. Un studiu scurt pe 67 pacienţi cu COVID -19 cu umifenovir pe o durată medie de 9 zile a fost asociată cu o rată scăzută de mortalitate de 0 % vs.16 % şi raţe de descărcare mai mari comparativ cu pacienţii care nu au primit acest agent.

17 martie 2020 – Favipiravir vs. Arbidol pentru COVID-19: studiu clinic aleatoriu

Rezultatele pe 240 pacienţi cu COVID-19 luaţi aleatoriu ; pentru 120 pacienţi s-a decis tratarea cu Favipiravir (116 evaluaţi),120 să primească Arbidol (120 testaţi). Rata de recuperare la 7 zile nu aduce diferenţe majore între grupul cu Favipiravir (71/116), grupul cu Arbidol (62/120). P= 0.1396, diferenţa la rata de recuperare 0.0954;95% C.I. – 0.035 la 0.02213.

31 martie 2020 Arbidol combinat cu LPV/r vs. singular împotriva împotriva virusului corona în 2019 – o retrospectivă a studiului de cohorta

Pacienţii cu COVID -19 au răspuns favorabil la tratamentul cu Arbidol şi suportul LPV/r decât doar cu LPV/r. SARS -COV2 nu a putut fi detectat la examenul cu specimemul nazofaringian la 12 (75%)din 16 pacienţi în grupul combinat după 7 zile, comparativ cu 6 (35%) din 17 în grupul de monoterapie (p

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 ianuarie 2025
21 ianuarie 2025